Slik ble Ronaldo verdensklasse

Rene Meulensteen har avslørt en del av det som skjedde på treningsfeltet.

Publisert Sist oppdatert

Rene Meulensteen har hatt en sentral rolle i United i mange år, før han forsvant ut da David Moyes tok med seg sine egne folk da han overtok som manager i sommer.

Dermed kan nederlenderen, som var førstelagstrener de siste årene under Ferguson, lette litt på sløret om ulike ting.

Torsdag har The Telegraph publisert et intervju hvor anerkjente Henry Winter har snakket med Meulensteen om hvordan United tok seg av Cristiano Ronaldo for å gjøre ham til en bedre spiller. Det er ekstremt interessant lesning. Av respekt for the Telegraph så gjengir vi bare litt her, men vi anbefaler alle om å klikke seg videre til avisa for å lese hele intervjuet i lenken under.

Intervjuet handlet om hva som ble gjort etter Champions League-seieren i Moskva.

– Nå må du score stygge mål

inni_sak_cristiano_ronaldo_i_united_troeye_medium

Så ba han Ronaldo om å sette et mål for antall mål han skulle score neste sesong. Ronaldo sa 30-35, men Meulensteen kontret med 40.

– Denne uka, på trening, da skal vi jobbe med avslutninger, sa jeg. Se på Shearer, Lineker, Solskjær og Van Nistelrooy. De sier: Gi meg ballen så setter jeg den i mål. Ronaldo fokuserte imidlertid på spektakulære mål. Han ville sette ballen i krysset. Jeg trengte å få ham til å slutte å tenke sånn. Jeg sa: Det har ingenting å si hvordan eller hvor du scorer, så lenge ballen går i nettet. Det var på tide å score stygge mål også.

I slutten av januar hadde han så scoret 27 mål for United.

– Nå må du sette deg nye mål, sa jeg da. Du har nemlig to alternativer. Du kan enten begynne å slappe av og tenke at «jeg er fornøyd med dette» eller så kan du slå din egen rekord, og så kommer mars, april og mai når man vinner trofeer.

Mye snadder

Meulensteen snakker også om hvordan de tok tak i portugiserens kroppsspråk, en video med klipp fra noen av historiens mest legendariske idrettsutøvere som de ga Ronaldo og en masse annet. Han sier også at Gareth Bale ikke er i nærheten av Ronaldos klasse.

Du kan lese hele intervjuet her.

Powered by Labrador CMS