Her møter Ronaldo «sjefen»

Historiske Cristiano Ronaldo ledet Real Madrid til ny Champions League-triumf.

Publisert Sist oppdatert

32-åringen ble døpt til kongen av Champions League av Viasat-kommentator Roar Stokke i den overbevisende 4-1-seieren mot Juventus i Cardiff. Ronaldo forbedret sin smått utrolige statistikk i turneringen og scoret spanjolenes første og tredje mål med Sir Alex Ferguson blant tilskuerne på tribunen.

Den storslåtte finalen var jevnspilt før pause, men med scoringer av Casemiro, Ronaldo og Marco Asensio utklasset spanjolene Juventus i andre omgang. Mario Mandzukic sto for utligningen i første omgang.

Ronaldo er den første spilleren som har scoret i tre forskjellige Champions League-finaler. I 2008 sendte han United i ledelsen mot Chelsea, og han kom også på scoringslisten da Real Madrid slo byrival Atlético i 2014.

Etter kampen ble Cristiano Ronaldo tildelt prisen for banens beste spiller av Ferguson.

Tredje Ronaldo-møte

Finaleseieren betyr at det er Ronaldo og resten av laget til Zinedine Zidane som møter Manchester United i den europeiske supercupen – kampen mellom vinnerne av de to kontinentale klubbturneringene.

Oppgjøret i Skopje blir tredje gang Ronaldo møter gamleklubben.

I 2013 slo Real Madrid ut Manchester United av Champions League etter en kontroversiell borteseier på Old Trafford som blant annet inneholdt Ronaldo-scoring og Nani-utvisning.

VANT PÅ OLD TRAFFORD: Cristiano Ronaldo gikk seirende ut av duellen med Patrice Evra (t.v.) og Nemanja Vidic (t.h.) i 2013.

Vant i 1991

Supercupen spilles i Skopje 8. august. Den blir naturligvis også spesiell for José Mourinho som hadde hovedansvaret for den spanske hovedstadsklubben fra 2010 til 2013.

Det blir for øvrig en aldri så liten generalprøve når lagene møtes i California til oppkjøring 23. juli.

Se hele terminlisten her!

Manchester United løftet trofeet i 1991 da de slo Røde Stjerne på Old Trafford. De to andre gangene – mot Lazio i 1999 og mot Zenit i 2008 – har det blitt tap. Real Madrid har spilt om trofeet fem ganger og vunnet tre, senest i fjor mot Sevilla.

Powered by Labrador CMS