Manchester United v Villarreal CF: Group F - UEFA Champions League

McTominay dominerer Rangnick-statistikken – men hvor er Ronaldo!?

Har Scott McTominay vært Uniteds fremste ambassadør for Ralf-ball? Statistikken tyder på det.

Publisert Sist oppdatert

Skotten har startet alle ligakampene han kunne starte under sin nye manager og også blitt trukket fram som en fremtidig United-kaptein av Ralf Rangnick.

Tallene til StatsBomb viser med tydelighet hvor viktig McTominay har vært for Rangnick. Ikke bare som en «gegenpresser», men også som en viktig brikke framover på banen.

Mest oppsiktsvekkende er det at McTominay i de åtte siste ligakampene er den spilleren som har samlet flest xG-poeng i det oppbyggende angrepsspillet. 25-åringen scorer høyere enn både Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo for eksempel.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

McTominay er også den spilleren som har slått flest pasninger, foran Fernandes og Alex Telles. Fernandes har flest nøkkelpasninger, McTominay er nummer tre.

Like overraskende er det at det bare er én spiller som har registrert flere vellykkede driblingsforsøk enn McTominay. Mason Greenwood har flest med 14, mens McTominay, Marcus Rashford og Jadon Sancho alle har ni.

McTominay har med andre ord hatt en fot med i mye av det Manchester United har lyktes med offensivt under Rangnick i Premier League.

Manchester United v Aston Villa: The Emirates FA Cup Third Round
MÅLSCORER: Scott McTominay har scoret to mål under Ralf Rangnick. Mot Burnley i Premier League og mot Aston Villa i FA-cupen.

«McFred» scorer høyt

Det samme gjelder defensive involveringer.

Både på press, gjenvinninger, taklinger og luftdueller er McTominay blant de tre beste spillerne i Rangnicks kamper.

– Han er veldig bestemt, veldig motivert og veldig klar på hva han ønsker, har McTominay sagt om Rangnick-

Fred er den som presser mest, takler mest, og har flest ballgjenvinninger.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

Negativ Ronaldo-trend

Foran mål er det ingen overraskelse at Ronaldo er den spilleren som har samlet flest xG-poeng, selv om det bare har blitt to scoringer under Rangnick.

Det som derimot er oppsiktsvekkende er hvor dårlig den portugisiske stjernen scorer på StatsBombs OBV-statistikk – «on ball value».

OBV måler ganske enkelt spillerens involveringer med ball.

Mens David de Gea scorer høyest, da redningene vektes tungt, ligger Ronaldo nederst på listen med en negativ OBV-verdi.

Mens Fernandes eksempelvis har en OBV-score på 2.75, ligger Ronaldo på -1.09.

Bare én utespiller i Premier League scorer dårligere – Chris Wood som har tre scoringer og null målgivende pasninger denne sesongen.

Tottenham Hotspur v Manchester United - Premier League

Forklaringen ligger i Ronaldos pasningsspill. Som spiss er ikke 36-åringen mye involvert i det oppbyggende spillet, og det skader OBV-verdien. Det samme gjelder angrepsspillere som Raul Jimenez og Danny Ings, mens Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah og Andy Robertson er i den andre enden av skalaen.

Likevel handler det ikke bare om pasningsspillet. Også på skuddstatistikken har Ronaldo en negativ OBV-score, som altså vitner om dårlig kvalitet.

Powered by Labrador CMS