Rooney

Rooney mener United bør kvitte seg med både Ronaldo og Pogba

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney gjester Monday Night Football hos Sky Sports mandag kveld. Der får han spørsmål om situasjonen i klubben han spilte 559 kamper og scoret 253 for.

Den gamle storscoreren mener at United må tenke på fremtiden og satse på yngre krefter i det kommende overgangsvinduet, istedenfor spillere som Paul Pogba og Cristiano Ronaldo.

Sistnevnte har ikke vist seg å bli særlig til vellykket spillerkjøp, mener Rooney.

– Du må jo svare nei på det. Han har scoret viktige mål i Champions League og gjort hat trick mot Tottenham, men skal klubben løfte seg de neste to-tre årene, må de se til unge og sultne spillere i fremtiden, sier Rooney.

– Cristiano blir jo eldre han også. Han er åpenbart ikke spilleren han var da han var i 20-årene lenger. Det skjer – slik er fotballen. Han er fortsatt en trussel foran mål, men jeg synes de trenger mer i resten av spillet. De trenger yngre og sultnere spillere. 

Manchester United v Watford - Premier League
TOPPSCORER: Men Wayne Rooney mener Cristiano Ronaldo ikke tilbyr nok ellers i spillet.

– Bedre om Pogba kommer seg videre

Rooney mener også at gamleklubben nå bør skille veier med en annen av hans tidligere lagkamerater – franske Pogba.

Midtbanespilleren har vært en kontroversiell og omdiskutert figur gjennom seks år på Old Trafford. Senest i forrige landslagspause uttalte han at ikke var fornøyd med de siste fem årene i United og at det tidvis har vært et kjærkomment avbrekk å spille for det franske landslaget.

– Jeg tror det har kommet til et punkt der det nå sannsynligvis er bedre om han kommer seg videre, fastslår Rooney.

– Hvis Paul er ærlig med seg selv, kommer han nok til å konkludere med at han ikke har hatt den påvirkningen han hadde ønsket på Manchester United siden han kom tilbake. 

pogbatielemans071021
SPILLER BEDRE FOR FRANKRIKE ENN FOR UNITED: Det mener i alle fall Wayne Rooney at Paul Pogba gjør.

Rooney føyer seg inn i rekken av eksperter som mener Pogba presterer bedre for Frankrike enn for United.

– Evnen, overblikket, kontrollen over kamper – det ser du i hver kamp han spiller for det franske landslaget. Det har bare ikke fungert helt for ham i Manchester United. Nå tror jeg det er et par spillere de bare må gi slipp på. 

Mener United må satse ungt

I stedet mener altså Derby-manageren at United bør satse ungt fremover, uansett hvem det blir som tar over i managerstolen før neste sesong.

– Jeg tror Sancho blir bedre neste år, jeg tror også Marcus (Rashford) blir bedre neste år. Jeg synes Jesse Lingard bør spille for dem, fordi han gir dem energi og kvalitet. Scott McTominay har gjort det bra, sier Rooney.

– De har noen gode, unge spillere. Gi dem selvtilliten og få dem til å tro på at de er gode spillere, så kommer de til å prestere på et høyere nivå. Så kommer antakeligvis den nye manageren, uansett hvem det blir, til å ta med seg sine nye spillere og bygge om gruppen. 

rashsan
SKUFFENDE SESONG: Marcus Rashford og Jadon Sancho skulle herje på flankene til United denne sesongen. Slik har det ikke gått.

En spiller som har fått hyppig medieomtale denne sesongen er kaptein og midtstopper Harry Maguire.

Rooney var ute og snakket opp Maguire tidligere denne uken, og den tidligere United-skipperen er klar på at han mener Sheffield-gutten bør være sentral i klubben også i tiden fremover.

– Jeg liker Harry og jeg kjenner ham personlig. Han har ikke vært i sin beste form hittil denne sesongen, slik som mange andre heller ikke har vært. Men når han spiller for England, ser han ut som en midtstopper i verdensklasse, sier Rooney.

– Mye handler om selvtillit. Spillerne må kjenne på følelsen av å vinne på regelmessig basis igjen for å få selvtilliten tilbake. Harry har en stor rolle å spille.

FACEBOOK
Powered by Labrador CMS