– Kjøper hvis noen dukker opp

Tidligere United-manager Ron Atkinson tror Sir Alex åpner sjekkheftet om han kan sikre seg en stjernespiller før overgangsvinduet stenger. – Han kommer til å prøve seg hvis noen dukker opp, sier ”Big Ron” til united.no.

Publisert Sist oppdatert

Atkinson, som var manager for Manchester United fra 1981 til 1986, er spent foran sesongstarten som er under to uker unna.

– Man er jo på sett og vis alltid optimistisk før en sesong starter, og det blir utrolig spennende å se hvordan alt blir uten Ronaldo, sier Atkinson, som ikke vil trekke noen som helst konklusjoner etter treningskampene så langt i sesongoppkjøringen.

– Jeg vurderer aldri Manchester United på bakgrunn av pre-season-kamper. For meg er det bare en tid hvor spillere kommer seg i form igjen, sier Ron.

– Men jeg har tro på at Michael Owen kan score mye mål – hvis han holder seg skadefri, sier Atkinson, som er overbevist om at spissen vil få flere nettkjenninger enn hva Carlos Tevez fikk forrige sesong.

– Tevez er en helt annen spiller, men Michael Owen er en målscorer. Men det meste handler om han klarer å holde seg skadefri, for da vil han alltid score mål, sier han til united.no, og legger til at han synes at Owen er en god signering.

Tror på Valencia

Big Ron har også tro på at Antonio Valencia kan bli en suksess på Old Trafford, men mener at fansen bør ha tålmodighet og ikke altfor store forventninger til nykommeren.

– Valencia er utvilsomt en spennende spiller, og har definitivt potensial til å utvikle seg i Manchester United. Men det blir feil om han skal bli sett på som en erstatter for Ronaldo. Alle målene han har scoret de siste sesongene, ikke minst alle scoringene han har skapt helt på egenhånd, blir et stort savn. Han er en fantastisk spiller.

Kan åpne pengesekken

Sir Alex Ferguson varslet på den første pressekonferansen etter ferien at han ikke vil gjøre flere store sommerkjøp. Det vil imidlertid ikke overraske Ron Atkinson om en profilert spiller ankommer Old Trafford før transfervinduet stenger.

– Han kommer til å prøve seg hvis noen dukker opp, og han følger med hele tiden. De seneste dagene har jo ryktene med blant andre David Silva kommet oftere og sterkere, sier Atkinson, som mener at det ikke ville gjort noe om United forsterket midtbanen.

– Faktisk håpte jeg at United gikk for Gareth Barry, jeg synes han er en veldig god spiller. Og vi må huske at i tillegg til at Ronaldo er borte, så har Paul Scholes og Ryan Giggs, to utrolige spillere, sett sine aller beste dager. Med Owen Hargreaves og til dels Gary Neville er det også usikkert, for manageren vet ikke når de er skadefrie, avslutter mannen som ledet Manchester United til to triumfer i FA-cupen på 80-tallet.

Powered by Labrador CMS