– Tevez forsvinner – Ronaldo blir

Clayton Blackmore tror Carlos Tevez` dager på Old Trafford er talte, men er sikker på at Cristiano Ronaldo blir værende i United.

Publisert Sist oppdatert

Ex-Red Blackmore har latt seg provosere av Carlos Tevez sine holdninger og uttalelser i media på vårparten.

– Kroppsspråket hans tilsier at han ikke lenger ønsker å spille for United. Tevez har klaget over mangel på spilletid, men han har spilt over 45 kamper. Det virker som at han ønsker å spille for en klubb hvor han starter flere viktige kamper og tjener mer penger, sier Blackmore til united.no.

Waliseren håper Manchester United kjøper en spiss som har andre kvaliteter enn de Tevez er i besittelse av. Øverst på ønskelista står en franskmann.

– Jeg synes ikke vi skal bruke over 25 millioner pund på Tevez. Jeg vil heller ha brukt enda mer penger for å kjøpe Karim Benzema.

Samtidig som Blackmore både tror og håper United ikke henter Tevez på permanent basis, forsvarer han Dimitar Berbatovs debutsesong for ligamesterne.

– Han er en helt annerledes spiller (enn Tevez), og det er veldig mange som kaller ham lat og arrogant. Men de løpene han tar er ofte godt timet og kloke. Tar man de persontrekkene vekk fra Berbatov, ville han ha vært en mye dårligere fotballspiller. I Tottenham fikk han muligheten til å spille spydspiss, men i United får han en friere rolle og ligger ofte dypere i banen bak Rooney. Jeg synes han bør ligge enda høyere.

– Ronaldo blir

I likhet med de to siste somrene, er det endeløse spekulasjoner i engelsk presse om Cristiano Ronaldos framtid i United.

– Spekulasjonene vil være der så lenge Ronaldo er i klubben, men jeg føler meg sikker på at han blir i United, sier Blackmore, som mener portugiseren vil være umulig å erstatte hvis han forsvinner til Real Madrid.

– Han er den beste fotballspilleren jeg noen gang har sett, og det finnes ingen spiller som kan ta hans plass. Det er mye prat om at Messi er best i verden, men for meg er Ronaldo nummer 1. Han er fantastisk med ballen i beina og i luftrommet – han har alt.

– Vi må også huske at ankeloperasjonen gjorde at han trengte noen måneder på å komme skikkelig i gang, men likevel klarte han å score 18 ligamål.

Rolig transfersommer

Blackmore spår at Sir Alex Ferguson kommer til å foreta seg lite på overgangsmarkedet i sommer.

– Det eneste er nok at en ny spiss kommer inn for Tevez. Forrige sesong burde vi ha vunnet The Treble, mens vi denne sesongen kjempet på alle fronter og vant ligaen, klubb-VM og Ligacupen. Hvorfor skal vi da kjøpe mange?

I tillegg påpeker Blackmore, som ble ligamester med United i 92/93-sesongen, at Wes Brown og Owen Hargreaves kommer tilbake fra lange skadeavbrekk.

– Det blir godt å få tilbake Wes, og vi har virkelig savnet Hargreaves. Jeg tror vi hadde slått Barcelona i finalen med han på banen. Vi trenger Owens erfaring og kvaliteter, avslutter Clayton Blackmore overfor united.no.

Powered by Labrador CMS