Har bestemt seg…?

VIDEOKLIPP Hvor spiller Cristiano Ronaldo fra høsten av? Old Trafford eller Santiago Bernabeu? Senere dagers uttalelser kan tyde på at hovedpersonen allerede har tatt avgjørelsen – og at den ikke går i favør av Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

Den fantastiske portugiseren skal, ifølge vanligvis velinformerte Guardian, ha gitt sin agent, Jorge Mendes, beskjed om at han heretter ønsker å spille for Real Madrid. Her har han etter sigende fått tilbud om en ukelønn tilsvarende £150.000 (etter skatt).

Dette, i tillegg til muligheten til å få spille for en prestisjeklubb som Real, skal i sin tur ha fått Ronaldo til å fortelle sine nærmeste at tilbudet er for godt til å avslå.

Like før helgen sa den Madeira-fødte 23-åringen at han ville gi en uttalelse i saken "i løpet av to til tre dager", men journalister som tirsdag møtte opp på det portugisiske landslagets EM-senter i sveitsiske Neuchatel, fikk beskjed om at han ikke vil få prate med media før tidligst på fredag. En av Ronaldos nære forbindelser ymtet likevel frempå overfor portugisiske pressefolk at United-stjernen håper å se klubben frafalle sin steile holdning overfor Reals forsøk på å få til en overgang.

Sir Alex Ferguson har bedt sin største stjerne om å avholde en pressekonferanse – eller i det minste gi en uttalelse – for å bekrefte at han fortsatt ønsker å bli på Old Trafford. Dette har imidlertid Ronaldo gitt beskjed om at han ikke akter å gjøre.

I mellomtiden antas det at Jorge Mendes er i daglig kontakt med Real Madrid, samtidig som han leter med lys og lykte etter muligheter til å få United-ledelsen til å mykne. Hvorvidt det vil lykkes, gjenstår å se, men United har allerede truet med å bringe saken inn for FIFA. I tillegg har Ferguson gitt uttrykk for at han heller vil se Ronaldo "råtne på reservebenken fremfor å gå med på en avtale".

I motsetning til påstandene i tidligere rapporter, skal United-manageren ha bestemt seg for ikke å dra til Portugal for å overbevise Ronaldo om at fremtiden ligger på Old Trafford. Den oppgaven har han overlatt til sin administrerende direktør, David Gill. Selv akter nemlig Fergie å ta sin planlagte ferie i Sør-Frankrike. Hvordan det bør oppfattes er sannelig ikke godt å si, men vi har våre (stygge) mistanker….

Likevel, skal vi dømme etter Fergies uttalelser til Sky Sports tre dager etter Champions League-triumfen, er han sterk i troen på at Ronaldo vil bli – i hvert fall i enda en sesong.

Powered by Labrador CMS