Ryktesaker, uke 1

Har Tottenham skaffet seg et overtak i kampen om denne spilleren?

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak – slik at dere som liker dem raskt finner frem – og dere som ikke er opptatt av rykter enkelt kan holde dere unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 6. januar:

08.50 Daily Mail mener å vite at Tottenham har overtatt ledelsen i kampen om Crystal Palaces fotrappe kantspiller, Wilfried Zaha. Avisen hevder at Spurs vil inngå forhandlinger om kjøp allerede i uken som kommer, og at de sitter med et sterkt kort på hånden: De er villige til å gå med på Palaces krav om å la Zaha bli på Selhurst Park resten av sesongen.Men kanskje Tottenham likevel ikke får det helt som de vil. Klubbens to hovedkonkurrenter i kampen om Zahas signatur, Manchester United og Chelsea, hevdes av «en kilde» å ikke være villige til å kaste inn håndkledet riktig ennå. Til syvende og sist vil det uansett bli opp til den 20 år gamle hovedpersonen selv å avgjøre hvilken klubb han ønsker å spille for.

Lørdag 5. januar:

21.30: United er enig med Shakhtar Donetsk om et kjøp av den 27 år gamle midtbanespilleren Fernandinho. Det skriver nettsiden Calciomercato. Fernandinho er kjent som en hardtarbeidende box-til-box midtbanespiller som har vært god for ukrainerne i serien og Champions League denne sesongen. Han skal selv tidligere ha uttalt at han kommer til å reise til Manchester i januar. Ifølge Calciomercato kommer overgangen imidlertid mest sannsynlig til å skje til sommeren. Samtidig skal det vel sies at united.no har til gode å se at nettsiden Calciomercato er først ute med en United-overgang…

08.45 Crystal Palace-spilleren Wilfried Zaha har vært ettertraktet av flere klubber lenge, men ifølge ESPN er det United som ligger best an i kampen om Zahas underskrift. Det var sagt at unggutten helst ville til Arsenal, men Uniteds tabellposisjon og overtalelsesevner skal ha overbevist ham om at Manchester er den riktige byen for ham.

Torsdag 3. januar:

20.30 Rykter fra tidligere i dag om at Moldes Vegard Forren muligens er på vei til United eller Everton, viser seg muligens å ha vært noe forhastet. Sky Sports melder nemlig i kveld at ingen av de to klubbene er involvert i de pågående samtaler med nordmannen. Den «mystiske beileren» skal tvert imot være Fulham.

13.00: Daily Mirror skriver at Wilfried Zaha kommer til å velge enten Arsenal eller Manchester United som sin nye klubb, og at United står klare til å teste Crystal Palace med et bud på åtte millioner pund. Palace-formann Steve Parish forventer imidlertid at Zaha blir i Palace ut sesongen, og da kan det jo nevnes at det tidligere er blitt skrevet at Zaha kanskje selges i januar, men så lånes tilbake til Palace ut sesongen.

08.15: Vegard Forren har meldt forfall til Norges landskamper i januar fordi Molde nå forhandler med en ukjent klubb (United?) om et salg av midtstopperen. Det sier Molde-manager Ole Gunnar Solskjær til Romsdals Budstikke. Forren har tidligere vært sterkt koblet til Everton, men United har også vært nevnt som en mulig ny arbeidsgiver.

08.00 Peterborough-manager Darren Ferguson har problemer med å holde hodet over vannet i Championship. Laget hans ligger og strever i bunnsjiktet og trenger forsterkninger om det skal være håp om å overleve våren. Ifølge The Express skal Ferguson nå ha rettet en henvendelse til sin mer berømte far i håp om at han vil låne ut Nick Powell for resten av sesongen.

Onsdag 2. januar:

07.50 Cristiano Ronaldo returnerer til United? Vel, The Sun hevder at det kan bli en realitet – for £60 millioner. Fra før av verserer det rykter om at Ronaldo ikke ønsker å skrive under på en ny kontrakt med Real Madrid, og nå åpnes det altså for den mulige løsning at han forlater Santiago Bernabeu til fordel for Old Trafford – i bytte mot David de Gea og Nani.

Tirsdag 1. januar:

12.00: Kan Juventus-trener Antonio Conte bli mannen som erstatter Sir Alex i United? Ikke umulig, ifølge en tidligere italiensk landslagsspiller. Daniele Adani, som spilte for Italia i perioder mellom 2000 og 2004, sier nemlig dette til Sky Sport 24.

09.10: United vil kjempe mot mot London-klubbene Arsenal, Chelsea og Tottenham om Crystal Palace-spiss Wilfried Zaha. Palace ønsker 15-20 millioner pund for spissen, men det er mer sannsynlig at han forlater klubben for 10 millioner, skriver The Guardian. Palace ønsker også en rask avklaring, så de kan bruke pengene på å hente 3-4 andre forsterkninger i stedet.

09.05: Hull-manager Steve Bruce har snakket med Sir Alex om muligheten til å få beholde Robbie Brady lenger. Leieavtalen går ut torsdag. Brady har hjulpet Hull til en direkte opprykksplass i Championship, etter at klubben har vunnet sju og spilt to uavgjorte av de 11 kampene han har spilt i låneperioden der. Brady, som kan bekle flere roller langs venstrekanten, spilte for United under sommerturneen, og fikk også et fem minutters innhopp mot Newcastle i ligacupen.

09.00: Sir Alex vil forsøke å hente Frank Lampard og Ashley Cole til Old Trafford siden de ikke får nye kontrakter i Chelsea. Det skriver ikke alltid like pålitelige Daily Star tirsdag. Avisa hevder også at United vil teste Chelsea denne måneden, men at det er lite trolig at Chelsea vil si ja til en annen Premier League-klubb da. I stedet må Sir Alex vente til sommeren, da de er kontaktsløse. Venstreback Cole er 32 mens Lampard er blitt 34 år gammel. Samtidig sier Paris St. Germain at de ikke har vært i kontakt med Cole angående å hente ham til Frankrike.

08.00: Da er overgangsvinduet åpnet. Så får vi se om United foretar seg noe denne måneden.

Mandag 31. desember

10.25 John Cofie skal ha fortalt Sir Alex Ferguson at han ønsker å bli i Sheffield United ut sesongen, på tross av at han ikke har spilt seg til en fast plass i laget. Den sesonglange avtalen skal sees over av United for å vurdere om den skal avbrytes, men det ønsker ikke Cofie.

– Jeg er veldig glad her. Jeg ønsker å rykke opp med dette laget og vil være med på alt Sheffield United gjør denne sesongen, sier Cofie til Sheffield Telegraph.

Powered by Labrador CMS