Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final

Sindigheten ble Maguires mottrekk

Ett knapt år etter den greske tragedien på Mykonos, er Harry Maguire klar for å skrive historie.

Publisert Sist oppdatert

 

Ferieturen til Mykonos skulle bli en kjærkommen avkobling for United-kaptein Harry Maguire etter en lang og turbulent 2019/20-sesong.

I stedet endte ferien i et mareritt.

SE OGSÅ: Oversikten over samtlige EM-vinnere

Maguire og hans reisefølge havnet i klammeri med lokalt politi, og det som skulle vært en kjærkommen avkobling ble i stedet et jag fra media med påfølgende tabloide overskrifter hjemme i England.

Kritisert av media, forsvart av sjefene sine

Både Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær og Englands landslagssjef Gareth Southgate stod 100 prosent bak Maguire da det stormet som verst, men United-kapteinens start på 2020/21-sesongen var slett ikke det United- og England-fansen var blitt vant til å se fra bautaen fra Sheffield.

SÅ RØDT: Harry Maguire ble utvist da Danmark slo ENgland på Wembley i oktober.

Og da England tapte 0-1 hjemme mot Danmark i Nations League i midten av oktober, ble Maguire utvist etter bare 31 minutter. 

 «Han ser ut som en spiller som lider både mentalt og fysisk etter å ha blitt arrestert i Hellas. Det vil ikke komme som noen overraskelse om han blir benket i United etter den dårlige formen han har vist», skrev BBCs fotballsjef Phil McNulty. 

Flere av Englands ledende fotballskribenter kritiserte Maguire, mens FA avholdt krisemøter. 

To som forholdt seg svært rolige, men samtidig bestemte var derimot Solskjær og Southgate.

De to vet hvor viktig en velfungerende Maguire er både for United og England.

Kanskje det beste beviset fikk vi da Maguire mistet sesongavslutningen med skade og United tapte Europa League-finalen mot Villarreal.

Ferdinand kritiserte uttaket

Maguires skade så ut til å kunne stikke kjepper i hjulene for EM-sluttspillet, men da Gareth Southgate tok ut England-troppen var Maguires navn med.

Ikke alle var enige i den avgjørelsen.

 «Harry Maguire er ikke fit. Jeg hadde ikke tatt ham med. Om du ikke er fit når turneringen starter, vil du ikke bli det på en god stund. Dette gir ingen mening», tordnet Rio Ferdinand. 

Ukraine v England - UEFA Euro 2020: Quarter-final
FULL JUBEL: Harry Maguire tegnet seg på scoringslisten mot Ukraina. Kan han gjøre det samme mot Danmark onsdag kveld?

Nå har pipen trolig fått en ganske annen lyd.

Etter at Maguire kom inn på England-laget har han ikke sett seg tilbake. I kvartfinalen mot Ukraina besørget United-stopperens hodestøt også 2-0-scoringen da England vant hele 4-0.

– Stolt av hvordan jeg slo tilbake

Et knapt år etter opptrinnet i Hellas var det en reflektert og sindig Maguire som møtte pressen tidligere denne uken og snakket om det siste året.

– Jeg har hatt god støtte fra dem rundt meg. En strålende familie, gode venner og en god klubb som har hjulpet meg på veien. Når jeg ser tilbake var det åpenbart en utfordrende tid. Jeg tror alle landslagsspillere har vært gjennom opp- og nedturer. Det er en del av livet som fotballspiller. Det var en utfordrende tid, men jeg er stolt av hvordan jeg håndterte det og hvordan jeg kom gjennom det, sa Maguire. 

Neill Collins var Maguires første midtstopperkollega på seniornivå da United-kapteinen slapp til på Sheffield Uniteds førstelag. 

Det gikk opp og ned i stålbyen for Maguire, Collins og resten av Sheffield United-laget.

Collins forklarte imidlertid til United-Supporteren at han aldri var i tvil om at Maguire ville nå toppen. Grunnen var akkurat de ferdighetene som har hjulpet stopperkjempen det siste året.

Sindighet og ro.

– Jeg var aldri i tvil om at han ville være psykisk sterk nok til å takle motgangen. Hans sterkeste kort var hvor rolig og klartenkende han var. Han tok aldri av om det gikk bra, men gikk heller ikke i kjelleren når det buttet imot. Harry lyttet alltid til det jeg hadde å si, men jeg visste at det ville komme en dag der jeg ikke hadde så mye mer å tilføre ham fordi han var på et så høyt nivå allerede, forklarte Neill Collins til US.

Kun to har klart det før

Onsdag kveld kan Maguire og England sikre finaleplassen i EM. Det vil i så fall være Englands første store finale siden VM-triumfen på hjemmebane i 1966. 

Kun Peter Schmeichel og Fabien Barthez (som var bekreftet klar for United i 2000 før EM) har vunnet mesterskapet som United-spillere. 

Det er med andre ord en meget liten og eksklusiv klubb Maguire, Luke Shaw, og Marcus Rashford kan bli en del av.

I tillegg vil Jadon Sancho snart bli United-spiller, og kanskje Kieran Trippier blir det samme.

Og skulle England lykkes med å gå til topps i EM, vil Maguire kunne ta sommerferie med god samvittighet, vel vitende om at problemene fra den greske ferieøya Mykonos nå, forhåpentligvis, er et kapittel han har lagt bak seg for godt.

Powered by Labrador CMS