Ryktesaker, uke 24

Arsenal kan være neste stoppested for Nani, mens United og Chelsea kjemper om stortalent fra Vitesse.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter 

Søndag 16. juni

08.35 Ifølge Daily Star er Arsenal det mest sannsynlige stoppestedet for Nani, etter at Galatasaray trakk tilbake budet på portugiseren. Juventus, PSG, Benfica, Sporting Lisboa og Monaco har også vist interesse.

United og Chelsea skal begge være interesserte i 20-åringen Marco van Ginkel. Midtbanespilleren fra Vitesse vil ifølge Daily Star koste £15 millioner. David Moyes har lenge vært en beundrer av Van Ginkel, men ifølge avisen er det Chelsea som ligger best an i kampen om ungguttens signatur.

Van Ginkel har den siste tiden representert Nederland i U21-EM.

Lørdag 15. juni

20.00 Luke Shaw  har vært linket til United denne sommeren, men The Mirror-journalist Martin Lipton sier til LifesaPitch at han ikke tror 17-åringen blir å se i Uniteds røde drakt neste sesong. Lipton tror at backen blir solgt i sommer, men at United går for Leighton Baines, mens Chelsea eller Tottenham kjøper Shaw.

– Han er Chelsea-supporter, så jeg tror det er større mulighet for at han drar til London enn til Nord-England, sier Lipton.

09.40 To av spillerne som er blitt nevnt oftest i ryktespalten denne sommeren er Barcelonas midtbaneduo Cesc Fabregas og Thiago Alcantara. The Times skriver at David Moyes har sett for seg å gjøre fremstøt på begge spanjolene i håp om å sikre seg én av dem.

08.55 Pålitelige Telegraph skriver at David Moyes vil få deilige 60 millioner pund å handle for i sommer av Glazer. De amerikanske eierne forstår hvilken utfordring den nyansatte manageren står overfor og ønsker å gi Moyes muligheten til å sette sitt eget preg på laget umiddelbart.

08.50 Selv om Sir Alex Ferguson ikke er manager på Old Trafford lenger kan han brukes til andre ting. The Sun melder at den pensjonerte skotten er mannen som skal overtale Ronaldo til å komme til United – nok en gang. Forholdet mellom Ferguson og Ronaldo er som kjent svært godt. Ryktet støttes av Daily Mail som skriver at Ferguson begynte «Operasjon Ronaldo» allerede da United og Real Madrid møttes i Champions League i mars. I motsetning til hva som var vanlig ble nemlig motstanderens lag lest opp sist, med Ronaldo som sistemann. Tanken var at hyllesten skulle minne portugiseren om at han fortsatt var ønsket i Manchester.

Fredag 14. juni

20.40 Vi tar også med Sky Sports rapport på Frederic Veseli som ble sluppet av United etter å hjulpet U21-laget til tittelen. Sveitseren skal nemlig ikke ha noen problemer med å finne seg ny klubb ettersom flere klubber fra både Premier League, Championship, Serie A og Bundesliga jakter forsvarsspilleren. Veseli skal selv ha et ønske om å bli værende i England og Crystal Palace, Birmingham, Middlesbrough og Wigan er blant klubbene som nevnes.

19.30 U21-kaptein Thiago Alcantara er het om dagen og nå skal hans tidligere sjef, Pep Guardiola, ønske å hente midtbanespilleren til Allianz Arena på bekostning av mange United-fans drøm om å se spanjolen i rødt på Old Trafford.

19.25 – Hvilken gutt drømmer ikke om å spille for Real, Barca, Chelsea eller Manchester United?

Ordene tilhører Julian Draxler og selv om Schalke-gutten skrev ny kontrakt med klubben så sent som i forrige måned ligger storklubbene langflate etter playmakeren. 19-åringen får ikke forlate Tyskland for mindre enn 38 millioner pund.

19.20 Én United-aktuell spiller snakker om en annen United-aktuell spiller. Luka Modric er nemlig sitert på at Gareth Bale ville passet perfekt inn i Real Madrid i spanske Marca. Dersom kroaten får ønsket sitt oppfylt glipper vel begge de to Spurs-relaterte spillerne for David Moyes?

09.05 Torsdag økte ryktene om en United-retur for Cristiano Ronaldo etter at Real Madrid-spilleren via sin Twitter-konto informerte om at han ikke hadde skrevet under på noen ny kontrakt med den spanske hovedstadsklubben. Fredag skriver The Sun at Ronaldo er Uniteds førstevalg, men at dersom portugiserens overgang ikke går i orden vil United forsøke å hente Gareth Bale for £85 millioner.

08.45 Claudio Marchisio har vært en sentral brikke i Juventus’ to strake ligatitler i Serie A, og har også etablert seg på midtbanen hos det italienske landslaget. Til tross for de siste års suksess er 27-åringen usikker på Juventus-fremtiden, og innrømmer at han er stolt over påstått interesse fra Monaco og United.

– Jeg må snakke med Juventus. Jeg ønsker å se om jeg fortsatt er viktig for dem. Hvis ikke vil det være normalt om jeg ser på andre muligheter, forteller Marchisio ifølge FootballItalia.net.

– Eventuelle tilbud fra Manchester United eller Monaco gjør meg stolt, men ingen av dem har ringt meg. Nå fokuserer jeg på Confederations Cup, og etterpå skal jeg finne ut hva som stemmer og ikke stemmer.

Torsdag 13. juni

23.00 Cristiano Ronaldos tweet har stjålet de fleste overskrifter i ryktespaltene denne ettermiddagen, men også Monacos midtbanespiller Nampalys Mendy, som tidligere i uken ble linket til United, uttalt seg til media om fremtiden. 20-åringen setter pris på å bli linket til United, men forteller at han ønsker å bli værende i Frankrike.

– Dette (United) er klubben i mine drømmer, og det viser at jeg har gjort noe riktig, men jeg blir værende i Frankrike. Jeg har tatt et valg, sier Mendy.

Ifølge L’Equipe flytter Mendy kun noen mil vestover langs den franske rivieraen – til Nice. Avisen mener Mendy ble enige med Ligue 1-klubben allerede for flere måneder siden. Dermed ser det ikke ut som ‘den nye Makelélé’ havner på Old Trafford denne sommeren.

16.15 Cristiano Ronaldos fremtid har den siste tiden vært mye diskutert ettersom han ikke har skrevet under på en ny kontrakt med Real Madrid. Portugiserens kontrakt går ut sommeren 2015, og det er derfor viktig for Real Madrid å få han til å forlenge kontrakten denne sommeren, slik at de ikke risikerer å måtte selge ham på billigsalg når kontrakten nærmer seg slutten eller la ham gå gratis om to år. Om Ronaldo ikke signerer en ny kontrakt med hovedstadsklubben, vil et salg av superstjernen allerede denne sommeren være et alternativ som gjør at Real Madrid i hvert fall vil kunne få en god salgspris, og det har vært spekulert i en retur til Manchester United for Ronaldo. Ronaldo skal etter ryktene også være misfornøyd med tilværelsen i Madrid, og det har også vært skriverier om at han har lagt ut huset sitt for salg.

Torsdag ettermiddag bekrefter Ronaldo via sin Twitter-konto at han ikke har skrevet under på noen ny kontrakt med de hvite fra Madrid:

– Alle nyheter om at jeg har forlenget med Real Madrid er falske, skriver Uniteds tidligere nummer 7.

Ryktene vil derfor fortsette å gå, og sommeren er ennå svært, svært ung.

13.45 Crystal Palace har sagt at de ikke skal forsøke å hente Wilfried Zaha på lån neste sesong, men det hindrer ikke andre klubber i å prøve seg. Nå skriver Daily Mirror at Sam Allardyce er interessert i å forsterke West Ham-troppen med den United-klare vingen, og at de ønsker å knytte seg til Zaha etter at United er ferdige med pre season-turnéen.

11.15 Sist uke ble det ryktet at Nani skulle sette seg ned med David Moyes denne uka for å diskutere framtida i klubben. Nå skriver Telegraph at både portugiseren og United er forberedt på å skille lag dersom det kommer inn et bud i størrelsesorden £8,5 millioner for 26-åringen.

Galatasaray har blitt nevnt som et mulig stoppested for vingen, men tyrkerne har ikke innfridd Uniteds priskrav. Dermed skriver avisa at Monaco og Juventus er de største favorittene til å sikre seg spilleren som har vært i United siden 2007.

08.00 Cesc Fabregas slår tilbake mot ryktene som linke han vekk fra Camp Nou. Manchester United har blitt lansert som et av de mulige stoppestedene for spanjolen, men nå sier 26-åringen at han ikke vil dra fra barndomsklubben.
– Jeg har alltid sagt jeg er fornøyd i Barça. De som sier jeg vil dra har aldri snakket med meg eller agenten min. Det er absurd hvis noen sier noe annet enn at jeg vil spille for Barcelona, sier Fabregas til Marca.

Onsdag 12. juni

18.00 The Independent melder nå at Monaco har kastet seg inn i kampen om Cristiano Ronaldo, og at den franske klubbens eiere, er villige til å bla opp hele 85 millioner pund for portugiseren.

14.55 Nettstedet Goal.com tror at David Moyes vil ta med seg seks av sine nærmeste medarbeidere til Old Trafford. De seks inkluderer Phil Neville, som for bare få dager siden annsonserte at han legger opp som fotballspiller, og trener Steve Round. Round skal allerede ha sagt opp sin stilling på Goodison Park. De øvrige som ifølge nettstedet blir med på lasset, er førstelagstrener Jimmy Lumsden, keepertrener Chris Woods, sjef for Everton-akademiet Alan Irvine og sjefsspeider Robbie Cooke. Sistnevnte er tiltenkt jobben etter Martin Ferguson, som i likhet med sin bror Sir Alex, har bestemt seg for å trekke seg tilbake.

12.50 Portugisiske Record fortsetter å insistere på at Benficas argentinske midtstopper Ezequiel Garay er på vei til Old Trafford. Kilden hevder til og med at det er inngått en såkalt Gentleman’s agreement der klubbene har blitt enige om en overgangssum på €20 (£17) millioner. Halvparten av disse pengene skal, ifølge meldingen, gå til Garays forrige klubb, Real Madrid.

12.35 Speidere fra United ble tirsdag kveld gapende og hoderystende vitner til Armenias nedsabling av Danmark i Parken. De var tilstede for å gå den 193 centimeter høye spissen Andreas Cornelus nærmere etter i sømmene, men fikk isteden se danske VM-håp rakne fullstendig.
Det 20 år gamle FC København-spissen hadde, i likhet med sine lagkamerater, en miserabel kveldsvakt på jobb, og det spørs hvordan interessen fra Old Trafford har blitt påvirket etter den grufulle forestillingen. Bare for å ha nevnt det:  Gjestene fra Armenia vant hele 4-0!

12.20 Daily Star hevder at Arsenal seiler opp som kandidat til å sikre seg Nani. Arsene Wenger har tidligere uttalt at han har sans for Uniteds eneste gjenværende portugiser, og skal nå være villig til å betale de £8.5 millionene United etter sigende krever for å gi slipp.
Som kjent har også tyrkiske Galatasaray vært ute etter 26-åringen, men de ble skremt av Uniteds forlangende og trakk seg i forrige uke.

07.20: Wayne Rooney vil ifølge The Telegraph be David Moyes om å støtte ham utad så fort ferien er over. Dette for at ikke Rooneys forhold til fansen skal bli skadelidende etter det som skjedde på tampen av forrige sesong. Rooney selv mener fortsatt at han ikke ba om å få forlate United den gangen, men at han kun ytret frustrasjon overfor Sir Alex.

07.15: Ifølge mediene forsøker altså United seg på Dortmund-spiss Robert Lewandowski, og ifølge Neil Custis i The Sun vil den polske spissen doble lønna si hvis han går til United. Han har nå 40.000 pund i ukelønn, men vil kunne få 90.000 pund i United. Overgangssummen vil ligge på om lag 25 millioner pund. I tillegg må altså Lewandowski altså godkjenne en avtale som sender ham til England i stedet for Bayern München.

07.00: Ifølge The Sun vil Real Madrid tilby Cristiano Ronaldo 125 millioner pund over fem år for å få ham til å skrive under på en ny avtale med dem. Samtidig lurer pengesterke Monaco også i kulissene. De står klare til å by 85 millioner pund for Ronaldo. Tidligere har engelske aviser skrevet at United er villig til å betale 65 millioner pund, og kanskje også legge ved en spiller i den avtalen.

Tirsdag 11. juni

07.45 Etter sigende oppmuntrende uttalelser fra henholdsvis Cesc Fabregas og Robert Lewandowski gjør at Manchester United er styrket i troen på at begge to vil havne på Old Trafford i løpet av sommeren.
Begge spillerne skal privat ha uttrykt interesse for å spille for ligamesterne fra høsten av, skriver Daily Mail i dag.
Arsenal har riktignok førsteretten på Fabregas dersom han skulle velge å forlate Barcelona, men i Sir Matt Busby Way har man en god følelse av at et bud derfra vil være mer attraktivt, sett fra spillerens side.
Når det gjelder Lewandowski, skal også han ha gitt klare indikasjoner på at han ønsker seg til England, særlig nå som håpet om en overgang til Bayern München ser ut til å være knust.
Avisen legger til at David Moyes ideelt sett ønsker å ha begge to med når han om en måned tar troppen sin med på oppkjøringsturné til Asia og Australia.

Mandag 10. juni

21.20: Franske aviser melder at Nampalys Mendy, også omtalt som «den nye Makelele», nærmer seg en overgang til Manchester United. Den franske 20-åringen, som spiller defensiv midtbane, har takket nei til en kontraktsforlengelse i Monaco, og kan dermed forlate klubben vederlagsfritt.

Powered by Labrador CMS