rons

«Forrige gang Ten Hag opplevde dette sendte han spilleren til reservene resten av sesongen»

Publisert Sist oppdatert

Cristiano Ronaldo blir altså ikke en del av United-troppen som møter Chelsea lørdag kveld.

Det offentliggjorde United torsdag.

Ifølge troverdige engelske kilder får han heller ikke trene med førstelaget resten av denne uka, og sannsynligvis bøtelegges han også med to ukelønner for å ha nektet å komme på som innbytter mot Tottenham, før han så forlot Old Trafford.

Daily Mail skriver at Ronaldo fredag ankom Carrington tidlig, før han så skal ha trent med Uniteds U21-lag.

Nøyaktig hva som skjer med legenden på lengre sikt skal være uavklart, men i ryktespalten fredag nevnes det at United nå vurderer å kvitte seg med ham gratis i januar om ikke agenten hans finner en ny klubb.

Ronaldo selv sendte ut en slags unnskyldning torsdag kveld, hvor han innrømmet at følelsene tok overhånd under onsdagens kamp.

Det var imidlertid merkbart i «unnskyldningen» at det ikke kom noe «unnskyld» eller «beklager». Han snakket om sin egen fantastiske karriere, hvor viktig respekt er og den eneste beklagelsen, hvis det var det, var at følelsene tok overhånd.

Ronaldos søster tok broren sin i forsvar ved å gå til angrep på Ten Hag med uttalelser om at «Ikke gjør det du vil at andre ikke skal gjøre mot deg» og «Gud sover aldri», selv om hun ikke nevnte United-manageren med navn.

– Ronaldo har gjort en tabbe

Dette er reaksjonene fra engelsk presse etterpå.

– Ronaldo har gjort en tabbe i å utfordre tøffe Erik ten Hag, skriver Paul Hirst i The Times.

Hirst forteller en historie om en Ten Hag som ganske tidlig flere ganger kranglet med personer høyt i United-hierarkiet, for å få frem sin mening. Han er imidlertid ikke langsint. Poenget er at han er å ekstremt opptatt av å lykkes, å få til det beste med United og da medfører det en del krav.

– Og det var riktig å reagere her. Hvis han hadde latt Ronaldo komme unna med dette så ville hans undergravet sin egen posisjon. Glem heller ikke at en av grunnene til at United hentet tilbake Ronaldo var for å få opp standarden for profesjonalitet i klubben.

2ronnie232

– Den eneste måten Ronaldo kunne kommet unna med dette var om det var en eller annen form for nød involvert, men verken spiller eller klubb har nevnt noe om det i ettertid.

Ten Hag har også tidligere eksempler med liknende episoder. I 2018 så nektet Amin Younes å komme inn fra benken for Ten Hags Ajax mot Heerenveen. Han ble sendt ned til reservelaget i sesongens to siste måneder etter det.

– Ronaldo forakter Ten Hags metoder

– Hvor mye lenger kan dette fortsette, spør Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler.

– Januar, trolig, kanskje også til sommeren. Det er nå et spørsmål om når – ikke om – United kvitter seg med Cristiano Ronaldo – den furtende primadonnaen som nå truer med å sabotere hele klubbens sesong.

ronaldo061022c

– Spørsmålet nå er mest hvor mye verre det blir før United omsider klarer å kvitte seg med ham.

– Det sies at Ronaldo forakter måten Ten Hag leder og trener United på. Det er ikke et bra utgangspunkt når Ten Hag forsøker å bygge et ungt, dynamisk lag for fremtiden – et Ronaldo ikke passer inn i.

– United gjorde en feil ved å hente ham tilbake

De legger heller ingenting imellom i The Independent.

– Ronaldo har gitt Ten Hag mer problemer enn hjelp denne sesongen, og denne utestengelsen gjør alt klart for et mer permanent brudd, skriver Richard Jolly i The Independent.

– Dette har blitt en av de verste ukene i karrieren til en av fotballens aller største. Han er blitt redusert til en klagende spiller som er i ferd med å tape en maktkamp mot en manager som bryr seg lite om Ronaldos statistikker eller fortid.

– Ja, Ronaldo skaper fortsatt overskrifter, men Ten Hag virker å ha gått lei av dette sideshowet.

– Alt som har skjedd nå er heller ikke Ronaldos eneste feilvurdering. Hvis han bommet i sommer da han forsøkte å forlate United uten å ha på plass en kjøper så er dette bare enda et tegn på nedturen.

– For alle andre enn de som er en del av Ronaldos egen fanklubb så burde det nå være klart at United gjorde en feil som hentet ham tilbake, skriver Jolly.

Sheriff Tiraspol v Manchester United: Group E - UEFA Europa League

United-journalist Jamie Jackson i The Guardian mener at alt som skjedde mot Tottenham bare vil ha understreket for Ten Hag hvor lite viktig Ronaldo nå er for United.

– Ronaldos exit betød to sentrale ting. Det ene – supporternes betingelsesløse kjærlighet forsvant, og det andre – slutten på Ronaldo som relevant for det Ten Hag nå bygger.

– Og hvordan reagerer lagkameratene hans på dette. Respekten kan være i ferd med å forsvinne, ikke for talentet hans, eller alt han har gjort i karrieren, men for at han er en personlighet som nå står for alt det motsatte av det Erik ten Hag vet er avgjørende for å få suksess.

The Suns United-journalist Neil Custis mener at Ronaldo nå har mistet sympatien fra de andre i United-garderoben, etter at flere også ble oppgitt over at spissen forsøkte å få til en overgang vekk fra United i sommer. 

Custis er uansett klar på at Ten Hag nå ønsker Ronaldo bort, og at legenden kan ha spilt sin siste kamp for United.

– Ronaldo har rett og slett undervurdert Erik ten Hag for mange ganger, skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

– Han leste også rommet feil under Tottenham-kampen.

– Ten Hag har også gitt managerrollen i United autoritet igjen. Tiden med spillermakt er nå over.

Ten Hag skal ifølge Luckhurst ha vært villig til å selge Ronaldo allerede i sommer, men Joel Glazer sa nei. Chelsea, Bayern München, Atletico Madrid, Sporting Lisboa, Napoli og AC Milan sa alle nei da de ble tilbudt spissen.

– Det er nå i alles interesse at Mendes finner en exit-rute for Ronaldo j januar.

– Ronaldo var ikke problemet forrige sesong da han reddet Solskjær i et par uker ekstra, pyntet på Ralf Rangnicks periode i klubb og ble kåret til årets spiller, men med en autoritær manager på plass så har Ronaldo møtt på et problem. Det ble imidlertid Ten Hag som selv fjernet problemet.

SE ELLER HØR – EKSTRA-EPISODE OM RONALDO:

 

Trykk her for å høre den på Soundcloud eller trykk play rett under.

Powered by Labrador CMS