Drikke

Pogba og Ronaldo flyttet tre flasker – UEFA truer med straff

Publisert Sist oppdatert

Vanligvis er det tingene som skjer på banen som stjeler det meste av oppmerksomheten i et EM, men titt og ofte får også de utenomsportslige tingene fokus.

Denne uken er det mesterskapets drikkesponsorer som har fått kjørt seg.

Det hele begynte mandag, på Portugals pressekonferanse før deres møte med Ungarn. På seansen stilte tidligere United-spiller Cristiano Ronaldo opp sammen med trener Fernando Santos.

Oppstilt foran Ronaldo sto to flasker fra sponsor Coca Cola, noe topptrente Ronaldo ikke ville ha noe av. Portugiseren skjøv leskedrikkene unna, før han oppfordret tilhørerne til å drikke vann i stedet.

Opptrinnet har, ifølge spanske Marca, ført til et fall på fire milliarder dollar, tilsvarende omtrent 34 milliarder norske kroner på aksjemarkedet for Coca Cola.

Senere har Paul Pogba blitt avbildet idet han skyver unna en flaske med Heineken-øl. Italienske Manuel Locatelli kopierte deretter Ronaldo, ved å dytte bort sine colaflasker.

pogbaaaaaaa
FRANSK HELT: På banen er Paul Pogba kjent for å flytte rundt på motspiller med lekre driblinger og rå pasninger. Utenfor banen har han nå blitt kjent for å flytte flasker.

Nå advarer turneringssjef Martin Kallen i UEFA andre utøvere mot å gjøre det samme. Han påpeker at spillerne, gjennom sine respektive forbund, er kontraktsforpliktet til å respektere sponsoravtalene.

– UEFA har minnet deltakerlagene på at slike avtaler er viktige for å kunne levere turneringen og for å sikre utviklingen til fotballen gjennom hele Europa, også for barn og kvinner, sier Kallen ifølge BBC.

Han uttrykker sin forståelse for at spillerne kan ha gjort handlingene av religiøse grunner, men truer med straff dersom de små protestene fortsetter.

Denne straffen er det de nasjonale forbundene som må ta.

– Vi bøtelegger aldri spillere direkte gjennom UEFA, det gjør vi alltid gjennom de deltakende nasjonale forbundene, så får de avgjøre om de vil ta det videre med spilleren. Men vi kommer ikke til å gå etter spillerne nå. 

Powered by Labrador CMS