– En strålende spiller

OLD TRAFFORD (United.no): Edwin van der Sar opplevde sitt største øyeblikk i United i Moskva sammen med Rio Ferdinand. Les hva stjernene sier om Rio.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds tidligere burvokter er en av mange prominente gjester som har kommet til Old Trafford for å hylle Rio Ferdinand.

Da Van der Sar kom til United var Rio Ferdinand en viktig brikke i å få orden på forsvarsspillet som igjen gjorde at ligagullet kom tilbake i trofèskapet på Old Trafford.

– Bunnsolid

– Rio har vist seg som en førsteklasses forsvarer i en årrekke og der var alltid betryggende å ha ham foran meg, sier Van der Sar til United.no.

Den nederlanske storkeeperen som av mange blir beskrevet som tidenes United-keeper sammen med Peter Schmeichel, sier det er en ære å komme til Old Trafford for å gjøre stas på Ferdinand.

– Det er en hyggelig anledning å få komme hit å oppleve denne spesielle kampen for Rio. Jeg har gledet meg til denne dagen i lang tid, sier Van der Sar til United.no.

En annen stjernespiller som sier han er glad for at han spilte med og ikke mot Ferdinand mesteparten av karrieren er Cristiano Ronaldo.

– Det er en ære for meg å få si noen ord om Rio, en av de beste forsvarsspillerne i historien. Det beste komplimentet jeg kan gi ham er at jeg er veldig glad for at vi var på det samme laget mesteparten av tiden. Jeg håper det blir en stor kveld for Rio, en av de beste spillerne som har akslet United-trøya, sier Ronaldo til det offisielle kampprogrammet.

Andre stjernespillere om Rio:

– Rio er en som unge spillere kan se opp til. Hans prestasjoner, medaljer og vinnervilje er fantastisk og han fortsetter å jobbe for å bli enda bedre. Det er beundringsverdig.
Tom Cleverley

– Han opptrår alltid med stoisk ro, og er sannsynligvis den mest komplette forsvarsspilleren jeg har spilt med eller mot. Det har vært en glede å spille med ham i alle disse årene.
Wayne Rooney

– Rio er en moderne forsvarer som ville vært en nøkkelspiller for et hvilket som helst lag i hele verden. Han har en ro i alt han gjør og hans status i fotballverden vil gi ham en karriere etter at skoene er lagt på hyllen for godt.
Tidligere England-manager og Uniteds assistentmanager Steve McClaren

– Han er en vitsemaker som alltid får frem smilet hos oss og som gjør stemningen i garderoben bedre. Han liker å være midtpunktet.
Anders Lindegaard

– Det beste komplimentet jeg kan gi Rio er at du aldri ser ham på rumpa fordi han er utspilt eller må ta en desperat takling i siste liten. Han leser spilet veldig godt Det er en fantastisk prestasjon å ha spilt på et så høyt nivå i alle disse årene.
Gary Neville

Powered by Labrador CMS