Ryktesaker, uke 26

Nå skal både City og United stå klare til å legge penger på bordet for Robert Lewandowski.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 30. juni:

15.30: Jakten på Robert Lewandowski intensiveres, og både United og City er kampklare. Spilleren selv har uttrykket ønske om å få gå til Bayerns Munchen, noe Dortmund liker dårlig. Polakken scoret 36 mål på 48 kamper forrige sesong, og de to Manchester-klubbene står begge klare til å legge rundt 25 millioner pund på bordet, for å sikre seg spissen.

09.00: Sent lørdag kveld kom det ut et rykte om at Arsenal skal ha lagt inn et bud på 20 millioner pund for Wayne Rooney. Det gikk også et rykte om at spissen havnet i problemer med loven da han var på Glastonburyfestivalen på lørdag, men begge disse ryktene skal nå være avkreftet.

Lørdag 29. juni:

19.45: Vi har tidligere formidlet ryktet om at United skal være interessert i å hente Andrea Ranocchia fra Inter. 25-åringen har vegret seg mot å signere ny kontrakt med den italienske klubben, og United skal være klare til å slå til. Gazzetta skriver lørdag kveld at United allerede har lagt inn et bud, men at Inter har avslått det.

17.00: 20 år gamle Geoffrey Kondogbia har i lang tid vært linket til Chelsea, men nå skal United ha kastet seg inn i kampen fra talentet fra Sevilla. Diario de Sevilla melder nå at David Moyes skal være villig til å bla opp 10 millioner pund for å sikre seg franskmannen.

15.10: Tidligere Tottenham-spiller og -manager Glenn Hoddle uttalte seg lørdag til Daily Mail om Gareth Bales fremtid. Hoddle mener Bale bør bli i Tottenham, men om han forlater de hvite fra Nord-London, mener han at han i hvert fall bør holde seg innenfor Englands grenser.

– Hvis han bestemmer seg for å reise, tror jeg han vil finne seg lettere til rette i en engelsk klubb. De eneste klubbene han i realiteten kan dra til da er Manchester United og Manchester City. Der kan han få Champions League-fotball, men jeg håper han blir, sier Hoddle til avisen.

08.15: Ifølge The Mirror kan Nemanja Vidic være på vei bort fra Old Trafford. Avisen skriver at AC Milan skal være interesserte i serberens tjenester, og mener samtidig at dette kan gi rom for å hente Benficas Ezequiel Garay til Old Trafford.

00.35: The Times skriver natt til lørdag at David Moyes ønsker å sette seg ned med Wayne Rooney og en av Uniteds direktører for å diskutere angriperens fremtid i klubben. Moyes og Rooney hadde et trøblete forhold i kjølvannet av at Rooney forlot Moyes og Everton til fordel for United i 2004, men de to har skværet opp etter den tid. Møtet skal ifølge avisen finne sted mandag eller tirsdag, før spillerne samles til sesongoppkjøring igjen.

00.30: Manchester United skal ha fått avslått et bud på Leighton Baines i størrelsesorden £10-12 millioner tidligere denne uken, men det er antatt at David Moyes ikke har gitt opp jakten på sin tidligere elev av den grunn. Dersom Moyes får Baines inn portene på Old Trafford, kan det samtidig bety slutten på United-karrieren for klubbens førstevalg på venstrebacken de siste sju årene, Patrice Evra. The Independent mener franskmannen i så fall kan være på vei til sin tidligere klubb Monaco. Klubben fra fyrstedømmet har som kjent finansene i orden, og kan ta seg råd til å legge Patrice Evra til listen av sommerkjøp, som allerede inneholder navn som Radamel Falcao, Joao Moutinho, Ricardo Carvalho og James Rodriguez.

Fredag 28. juni:

20.35: Ryktene rundt Thiago Alcantara og en overgang til Manchester United er å finne i alle aviser i disse dager. United skal etter sigende være svært interesserte i Barcelona-unggutten, og midtbanespilleren skal selv være misfornøyd med lite spilletid i den katalanske storklubben. The Times-journalist James Ducker sier i en kommentar til MUTV at overgangen nærmer seg.

– Jeg tror alt er på plass. Hvis Thiago gir grønt lys kommer han til å bli United-spiller, sier Ducker.

Ettersom Thiago skal ha en utkjøpsklausul på €18 millioner, vil Barcelona uansett ha begrensede muligheter til å stoppe en overgang dersom United møter denne klausulen. Kommentarene fra Ducker trenger med andre ord ikke være altfor mye å henge seg opp i.

13.55: Everton sies å være «fornærmet» etter å ha mottatt det klubben anser som et skambud på Leighton Baines. Det angivelige budet fra United lød på £10 millioner, mens scouserne, ifølge Cheshire Today sies å kreve det dobbelte – minst – for 28-åringen.

11.50: Såvidt Manchester Evening News forstår det, er Wayne Rooney fortsatt lysten på å forlate Old Trafford. Det til tross for at han på et tidligere tidspunkt skal ha uttalt at utnevnelsen av David Moyes gir mulighet til «en ny start». Arsenal påstås å være klare til å punge ut £25 millioner for å lokke scouseren til Emirates, men kan vente seg hard kamp fra United som ikke har noe ønske om å styrke en Premier League-rival. Uansett, ettersom Rooneys kontrakt først utløper i 2015,  er det United som sitter med de sterkeste kortene.

10.40: TurkishFootball.com melder at Manchester United holder et våkent øye med Fenerbahςes 19 år gamle midtbanespiller, Salih Uςan. Nettstedets kilde er den tidligere Sivasspor-manageren Muhsin Ertuğral, som igjen refererer til den tidligere United-spilleren Quinton Fortune.
– Manchester United speider på Salih Uςan; Quinton Fortune har fortalt meg at de følger ham, sier Ertugral til Lig TV.
Uςan, som for tiden er opptatt med U20-VM for Tyrkia, hevdes å ha en utkjøpsklausul på minimum €20 (£17)  millioner.
Han ankom Fenerbahςe fra Izmir-klubben Bucaspor på en 5-årsavtale for bare et år siden, og har siden blomstret for de blågule fra Kadiköy.

07.50: David Moyes vil vende interessen tilbake til Gareth Bale dersom jakten på Cristiano Ronaldo skulle ende i utslagsvasken. Det skriver Daily Star i morgentimene i dag. Avisen mener å vite at United vil bruke den neste uken til å forsøke å lokke portugiseren tilbake til Old Trafford. Går ikke det, står Bale for tur.

07.35: – I så fall må vi bare stille oss i køen. Doncaster-manager Paul Dickov lyder ikke overbevist om at han vil få gleden av å låne Nick Powell kommende sesong. Klubbens styreformann, John Ryan, har tidligere bekreftet interesse for å hente den 19 år gamle, tidligere Crewe-spilleren til Keepmoath Stadium, men Dickov velger å se realistisk på muligheten for at så skal skje.
– Jeg har ikke snakket med David (Moyes) siden han tok jobben på Old Trafford, sier Dickov, ifølge lokalavisen Thorne & District Gazette, – men om det er så at Nick Powell er en mann vi ønsker oss her, er jeg sikker på at ti Premier League- og ytterligere 20 Championship-klubber har et tilsvarende ønske. Så god er han, skryter den gamle City-spissen.

Torsdag 27. juni:

23.10: The Guardians United-journalist Daniel Taylor skriver torsdag kveld at Everton skal være villig til å forhandle om Leighton Baines hvis United øker sitt bud til 15 millioner pund. Dette fordi Baines bare har to år igjen av kontrakten sin.  Guardian skriver også at David Moyes egentlig også ønsker å hente Marouane Fellaini, men at Moyes faktisk erkjenner at det kan være vel brutalt mot sin gamle klubb. Ifølge Guardian er imidlertid Baines først på lista – og Taylor påpeker at det setter et spørsmålstegn ved Patrice Evras fremtid på Old Trafford.  Ifølge Taylor er United usikre på Evra siden han kvalitetsmessig har dalt litt de siste par årene, og har blitt 32 år. Baines, som har vært positiv utad om Evertons nye manager, Roberto Martinez, skal også være interessert i et klubbskifte, også for å vise landslagstrener Roy Hodgson at han kan levere også på de aller største arenaene, blant annet i Champions League. (Les saken her)

16:45: Troverdige The Times melder at Manchester United har lagt inn et bud på Leighton Baines. Venstrebacken var en av de viktigste brikkene i Moyes’ Everton-lag, og den britiske avisen melder at Uniteds nye manager nå har lagt inn et offisielt bud på mellom 10 og 12 millioner pund. Everton skal ha avslått budet, og United har fått beskjed om at Baines ikke er til salgs.

13.25: Da kan alle som måtte ha drømt om å få se Isco ikle seg United-trøyen, trekke pusten dypt og deretter snu seg i retning andre ønskemål. Real Madrid bekrefter nemlig nå at klubben har sikret seg offensive midtbanespilleren på en 5-årskontrakt. Check!

11.50: I går ble det meldt at Internazionales colombianske midtbanespiller Fredy Guarin var tilbake på United-radaren. Overfor FCInterNews avviser imidlertid spillerens agent, Marcelo Ferreyra, at klienten er på vei bort fra Giuseppe Meazza.
– Han ønsker å bli her. Han trives her og han har lyst til å vinne ligaen med Inter. Verken Manchester United, Tottenham eller Anzhi er med i disse planene. Derfor er vi heller ikke interessert i andre klubber. Ønsker så klubben å selge ham? Ikke etter det jeg har hørt, sier en bestemt Ferreyra.

11.35: En tidligere gjenganger, Borussia Dortmund-spiss Robert Lewandowski, har i den senere tid vært som tørket bort fra ryktespaltene. I alle fall de som omhandler Manchester United. Nå hevder Daily Mirror at David Moyes’ interesse for polakken har kjølnet, og at han isteden konsentrerer seg fullt og helt om å få på plass en sentral midtbanespiller.
Men Robert Lewandowski kan likevel komme til å havne i Manchester, bare ikke på Old Trafford. Ifølge kilden har derimot Manchester City kastet seg inn i kampen. De lyseblå er ute etter en erstatter for Carlos Tevez, og anser polske «Lewa» som en sterk kandidat til jobben. City skal også være villige til å betale de £25 millonene tyskerne ønsker i bytte. Dersom det skulle hjelpe, er City visstnok også villige til å la Edin Dzeko inngå i avtalen.

09.10: Med gårsdagens bekreftelse på at Rene Meulensteens tid på Old Trafford er over, spekuleres det nå i at den 49 år gamle nederlenderen kan være på vei til russisk Premier Liga.
Ifølge Daily Mail vil Meulensteen trolig akseptere et tilbud om å få jobbe sammen med sin landsmann Guus Hidding i den superrike Dagestan-klubben Anzhi Makhachkala.  

07.55: Selv om Edinson Cavani har dukket opp som et tilsynelatende interessant navn, forstår Daily Mail det slik at United egentlig ikke har noe ønske om å hente ham til Old Trafford.

07.50: Daily Mail skriver at Barcelona vil  avholde krisemøte med Thiago Alcantara, etter at det ble kjent at han har blitt enig med United om en årslønn på £5.5 millioner.
Barςa håper fortsatt å kunne overbevise 22-åringen om at han har en stor fremtid på Camp Nou, men United føler seg rimelig trygg på at han gjør alvor av planen om å flytte til Old Trafford. Samtidig lever frykten for at Bayern München og Manchester City plutselig skal dukke opp med tilbud som mer enn matcher det Thiago allerede har fått fra United.

Onsdag 26. juni:

16:30: Ifølge Daily Express skal AC Milan være interesserte i å sikre seg Manchester United-kaptein Nemanja Vidić. 31-åringen slet med skader forrige sesong, og det spekuleres i om serberen vil få mindre spilletid enn tidligere sesonger som følge av den tøffe konkurransen i midtforsvaret. Milan-trener Massimiliano Allegri skal på sin side være særdeles interessert i å tilføre laget sårt trengt rutine, og italieneren skal etter sigende anse United-kapteinen som en ideell partner til Philippe Mexes i Milan-forsvaret.

16:00: Everton-backen Leighton Baines har helt kaldt vann i årene på de som ønsker å se ham ikledd i rødt. I et intervju forteller han at han ser fram til å jobbe med den nye Everton-manageren, Roberto Martínez. Baines sier videre at han tror at Martínez kommer til å bli en suksess på The Goodison Park, og skryter samtidig av spanjolens fotballfilosofi.

15.30: Porto-stopper Eliaquim Mangala skal fortsatt være i blant (mange) andre Manchester Uniteds søkelys. Portugiserne er imidlertid ikke villige til å fire på kravene, noe som innebærer at en eventuell kjøper virkelig må punge ut. Ifølge Daily Star har den 22 år gamle franskmannen en utkjøpsklausul i kontrakten på småpene €50 (£42.4) millioner!

15.05: Marca; joda, vi kjenner Marca på gangen, men de påstår nå en gang at Barcelona har gitt opp håpet om å få beholde Thiago Alcantara. I så fall skulle alt ligge til rette for at den for tiden ferierende 22-åringen virkelig blir United-spiller – vel å merke dersom han selv ønsker det.
United påstås å ha tilbudt ham £120.000 i uken for å skrive under, og ønsker at han gjør det før klubben legger ut på sin sommerturné om cirka to uker.

14.25: Den italienske avisen Gazzetta dello Sport hevder at United er interessert i to Inter Milan-spillere. Det skal dreie seg om den 25 år gamle italienske landslagsstopperen Andrea Ranocchia, og den et år eldre colombianeren Fredy Guarin. Sistnevnte er midtbanespiller og tidligere kjent fra Porto.
Begge spillerne har tidligere vært nevnt i forbindelse med United; Ranocchia allerede i fjor høst, og Guarin i januar.

13.00: Så er han endelig tilbake i ryktespaltene (om han noensinne har vært borte): Daily Mail mener å vite at  Cristiano Ronaldo skal i møte med representanter for Manchester United, og at seansen skal finne sted i løpet av de neste tre dagene.

09.35: United skal være nær et kjøp av  Benficas midtstopper Ezequiel Garay. Ifølge IBNsports kan det være snakk om at en overgang på 17 millioner pund er klar i løpet av et par dager. (Les mer her.)

09.20: Avisa AS skriver imidlertid ingenting om en byttehandel. Der påpeker de at en overgang for Thiago kan bli en realitet denne uka, og at Barcelona så vil bruke pengene fra salget til å by på Paris St. Germains Thiago Silva.

rooneythiago
Faksimile fra avisa Sports forside onsdag.

08.05: Wayne Rooney til Barcelona? Thiago til United? Det er det avisa Sport skriver onsdag. De mener at United kan ende opp med å få både Thiago OG penger, mens Rooney da drar til Barcelona, skriver Sportwitness. Avisa Sport har også kledd opp de to spillerne i hver sin nye drakt.

07.25: Chelsea skal ha fortalt Napoli at de maksimalt vil betale 40 millioner pund for Edinson Cavani, mens italienerne krever 53,5 millioner pund, som er utkjøpsklausulen hans, skriver Daily Star. Mirror hevder at Cavani ønsker en ukelønn på 300.000 pund fra Chelsea, United eller den klubben som ønsker ham. Skulle han få det – og klubben som kjøper ham må punge ut med drøyt 50 millioner – vil en femårskontrakt med Cavani koste 130 millioner pund.

07.20: David Moyes ønsker å beholde Wayne Rooney, skriver Daily Mirror, og det vil Moyes fortelle Rooney når de møtes. Moyes har droppet et ekstraordinært møte med Rooney siden han ikke vil gi bensin til bålet og skape mer drama. I stedet vil han ta Rooney til siden når treningene starter opp igjen, og gi ham de forsikringene han ønsker. Rooney vil ifølge Mirror også fortelle Moyes sin versjon av det som skjedde på tampen av forrige sesong, men han ønsker ingen beklagelse fra Moyes eller United, siden problemet ikke hadde noe med dem å gjøre. The Sun kjører forresten på med Barcelona-koblingen til Rooney. Onsdag skriver de at Barcelona er hans drømmeklubb – hvis han skulle forlate United. Ifølge Daily Mail returnerer Rooney til England fra ferie denne uka. Så skal han ta en tur innom Glastonbury Festivalen, før treningene starter opp igjen med United.

Tirsdag 25. juni:

22.15: Tirsdag kveld nevnes Alvaro Negredo i forbindelse med en overgang til Manchester United.  Mens Wayne Rooneys fremtid er usikker, skal den spanske angriperen, som scoret 21 ligamål for Sevilla foregående sesong,  ifølge Daily Star ha et ønske om å forlate La Liga-klubben. Arsenal og West Ham er også interesserte.

14.00: For dere som nesten blir gale av å vente på om det virkelig skjer…Thiago har faktisk iført seg United-trøya før. Sjekk dette bildet av en bitteliten Thiago i Daily Mail.

13.00: Ikke et rykte, men noe bekreftet (håper på mer av det fremover). Manchester United bekreftet nemlig tirsdag at ryktet om at Megastoren ikke trykker trøyer med tallet «7» og «Valencia» på er sprøyt. Bare for å få den ut av veien…

10.30: Ifølge tyrkiske Hurriyet har Nani bedt om en ukes tenkepause før han eventuelt takker ja til en overgang til Galatasaray. Monaco skal fortsatt også være interessert i vingen, men United ønsker 12 millioner euro. Så er spørsmålet om Galatasaray er villig til å innfri – eller i alle fall nærme seg – det kravet.

08.15: Ifølge The Sun vil Barcelona kjempe med blant annet Real Madrid og Chelsea om Wayne Rooney, dersom samtalene mellom Rooney og Moyes ender med at spissen kommer til å forlate United. The Sun nevner en pris på 25 millioner pund. – Forsvar begynner i angrep i Barcelona, og ingen arbeider hardere enn Wayne Rooney, og hvis kan blir tilgjengelig så vil klubben ganske så sikkert forsøke seg, sier en klubbkilde til avisa.

07.45: Napolis offisielle radiostasjon, Radio Marte, har uttalt at Chelsea og Napoli er enige om en overgangssum på 49,3 millioner pund for Edinson Cavani. De mente også å vite at Cavani får en årslønn på 8,5 millioner euro i Chelsea. Så spørs det om det betyr at Cavani ender i Chelsea eller om Uniteds påståtte interesse (se 00.05) kan føre til at Cavani til slutt selv kan velge fritt mellom Chelsea og United. Samtidig er Rafael Benitez manager i Napoli. Kan hans forhold til Chelsea – og eventuelle dårligere forhold til United – føre til at Chelsea ligger bedre an?

07.30: Og da har The Times lagt ut saken de varslet på twitter mandag kveld. Der skriver de at United har tilbudt Thiago en femårskontrakt, at United vil firedoble lønna hans og lover ham spilletid. Den personlige avtalen skal ha blitt ferdigforhandlet i helga, og overgangssummen vil ende på om lag 21 millioner pund. 18 millioner av det vil være utkjøpsklausulen. De siste tre millionene er et skattetillegg. Barcelona vil imidlertid ha et siste møte med Thiago, og håper fortsatt å overtale ham til å bli, siden Xavi er 33 år gammel og han kan bli langtidserstatteren for ham. The Times utelukker uansett ikke at United i tillegg går for Ronaldo, Fabregas og Lewandowski, i tillegg til Thiago. Times-saken er skrevet av James Ducker, som er avisas United-reporter.

00.05: Manchester United forbereder et kjempebud på Napolis Edinson Cavani, ifølge The Mirror. Real Madrid og Chelsea ønsker også spissen, men Glazer-familien skal være villig til å støtte David Moyes med 50 millioner pund for å få kloa i spissen. Ifølge Mirror ønsker Moyes å spille med to spisser, og mener Cavani kan være en perfekt partner for Robin van Persie, selv om et eventuelt kjøp av Cavani vil sette et stort spørsmålstegn ved siden av Wayne Rooneys navn. Cavani har en utkjøpsklausul på 54 millioner pund, men kan være tilgjengelig for en sum noe billigere enn det, skriver Mirror. Cavani har scoret 26, 23 og 29 mål i serien, og godt over 30 mål totalt i hver av sine tre sesonger i Napoli.

Mandag 24. juni:

23.30: The Times lokker mandag kveld med at de tirsdag har en sak om at United håper å ha klar overgangen til Thiago før de reiser til Asia 10. juli, men at de fortsatt frykter at Barcelona kan overtale ham til å bli.

21.15 Engelske aviser, deriblant troverdige The Telegraph, hevder at David Moyes er svært interessert i å hente Cristiano Ronaldo tilbake til Old Trafford. Dette kan den nyansatte skotten imidlertid bare glemme, skal vi tro Florentino Perez.

– Han kommer til å skrive under på en ny avtale med oss innen kort tid. Det er jeg helt overbevist om, sier Perez ifølge Sport Witness.

15.40 Den 19 år gamle italienske forsvarsspilleren Michele Fornasier er i kikkerten til Serie B-klubben Modena. Det bekrefter klubbtrener Walter Novellino overfor den italienske avisen Corriere dello Sport. Fornasier ble for to uker siden overraskende fristilt, fire år etter at han kom til United fra Fiorentina. Han spilte fast for Warren Joyces U21-lag som ved sesongslutt ble kronet til England beste.

15.25 Ifølge Levante-president Quico Catalan, er Manchester United interessert i spanjolenes 18 år gamle spiss, David Remeseiro Salgueiro, eller Jason, som han kalles.
Catalan sier også at han ikke er overrasket over signalene fra Old Trafford. Uttalelsene fra klubbpresidenten falt i et intervju med Levante TV.

13.15 Chicharito skal ha anbefalt United å ta en nærmere titt på en landsmann av seg. 18 år gamle Jonathan Espericueta er til daglig knyttet til den meksikanske toppserieklubben Tigres som midtbanespiller. I disse dager er han imidlertid i Tyrkia, ivrig på å vise seg frem for Mexico under det pågående U20-VM.

10.00: Det er ikke så ofte united.no blir med på spekulasjoner, men nå kan vi i alle fall si at etter det vi er blitt fortalt av kilder så kommer Thiago Alcantara til å forlate Barcelona og bli Manchester United-spiller. Så får vi se da. Om det stemmer…

09.00: Graham Hunter er en engelsk journalist som sitter med gode kilder inn mot Barcelona. Han skrev dette på twitter like etter midnatt.

08.15: Enda mer Thiago. Daily Mirror skriver at faren til Thiago, Mazhino, mener at spilleren heller bør velge United enn Bayern München, Manchester City og Chelsea. De har riktignok ingen sitater på det, men hevder likefullt at det er Mazinhos mening. Mirror skriver også at Rafinha, Thiagos talentfulle lillebror, er på vei til Premier League på lån fra Barcelona, og at familien ser for seg å flytte sammen til England.

08.00: Kommer han eller ikke? Det er det store spørsmålet om Barcelonas Thiago. Ifølge rapportene de siste dagene skal det ha vært møter mellom sentrale personer i Barcelona-leiren, Thiago-leiren og United, men fortsatt har lite lekket ut. Metro skriver mandag at Barcelona antydet overfor Thiagos representanter at han kom til å få en ny og forbedret kontakt hvis han blir hos katalanerne, men at de ikke kunne love spilletid – noe som skal være viktig for Thiago siden han håper å slå seg inn på det spanske A-landslaget før fotball-VM neste sommer.

 

Powered by Labrador CMS