Ryktesaker, uke 52

OPPDATERT 16.20 Sagaen vil ingen ende ta. Siste nytt er at Liverpool skal ha kommet med et bud på Sneijder.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i én sak – slik at dere som liker dem raskt finner frem – og dere som ikke er opptatt av rykter enkelt kan holde dere unna.

Forrige ukes rykter

Søndag 30. desember

16.20 Sagaen om Wesley Sneijder er en av mer langvarige i internasjonal fotball de senere årene. Den 28 år gamle nederlenderen har blitt nevnt i denne spalten flere ganger enn noen andre, men den som trodde at det var lagt lokk på saken tar grundig feil.

I dag melder Football Italia at Liverpool skal ha kastet seg inn i kampen om Inters playmaker og kommet med et bud på £10 millioner. I samme artikkel nevnes det at The Sun fortsatt tror Ferguson ønsker seg Sneijder til United, men at han nå også må belage seg på konkurranse fra Brendan Rodgers om han skal sikre seg nederlenderens signatur.

Sneijder har havnet i unåde i Inter etter å ha nektet å skrive under på en ny kontrakt hvor han må ned i lønn, og kan være tilgjengelig for en relativt billig penge. Om han fortsatt spiller for de blå-svarte i slutten av januar gjenstår å se, men lønnskravet hans kan være for høyt for Fergusons smak.

09.40 – Nani? Nei, svarer Arsene Wenger på spørsmål om han er interessert i å hente den portugisiske kantspilleren til Emirates i januar, ifølge Goal.com. – Vi ser ikke på spillere fra United fordi det er spillere under kontrakt, og jeg tror ikke de vil selge en spiller midt i sesongen. De trenger ikke penger.

08.30 Det er siste Silly Sunday før overgangsvinduet åpner igjen, og mannen som aes til United er Fernando Llorente. Spissen har allerede bekreftet at han vil forlate barndomsklubben Athletic Club for å forsøke noe nytt når kontrakten hans går ut etter sesongen, og dermed kan han gå vederlagsfritt til en av de mange klubbene som er interesserte i han. Sunday Mirror hevder United er en av de interesserte partene i 27-åringen, som storspilte i de to kampene da baskerne slo ut United i Europa League for to år siden.

08.30 Iker Casillas ble vraket av Jose Mourinho i Real Madrids siste La Liga-kamp mot Malaga, og det har satt fart i ryktene om en Spania-retur for David de Gea. Sunday People melder at kilder i den spanske hovedstaden vil gå for den spanske U21-landslagskeeperen som Casillas’ erstatter, uavhengig om Mourinho får beholde jobben eller ei. Prislappen på sisteskansen skal ligge på rundt £20 millioner.

Lørdag 29. desember

09.25 Nani er i Arsenals søkelys og ifølge Daily Mail vil London-klubben bruke Robin van Persie til å presse prisen ned. United ønsker seg £20 millioner for portugiseren, uten at Arsenal er villige til å betale så mye. De vil vise til at Van Persies overgang gikk relativt raskt og smertefritt, i stedet for å dra det ut til en ny overgangssaga slik de kunne ha gjort.

Fredag 28. desember:

19.25 Mapou Yanga-Mbiwa har figurert i denne spalten en rekke ganger. Den unge midtstopperen spiller til daglig i Montpellier, og har tiltrukket seg interesse fra både AC Milan og Arsenal i tillegg til de røde fra Manchester. ManUtd.com skriver i dag at Yanga-Mbwia i et intervju med France Football gjorde det klart hva drømmen var for 2013:

– Drømmen min er å skli på knærne mot cornerflagget på Old Trafford med United-drakt. Jeg spiller for Manchester United, min favorittklubb, og jeg har scoret et viktig mål på hodet fra en corner. Ja, det hadde vært noe!

Så gjenstår det å se om Ferguson er villig til å bla opp for det 23 år gamle stortalentet.

15.30 Ryktene rundt Cristiano Ronaldo ser ikke ut til å ville avta. Daily Mail gjentar i dag at Real-stjernen nekter å skrive under på en ny kontrakt med hovedstadsklubben, og mener at det kan bety innledningen på en dramatisk retur til Manchester United.Problemet er at Ronaldo fortsatt har to og et halvt år igjen av sin nåværende kontrakt, og dermed sitter Real-ledelsen med rimelig gode kort på hånden dersom han skulle søke seg bort.

10.30 Om Leighton Baines fortsatt er et aktuelt mål for United, må klubben regne med hard konkurranse om signaturen hans. Det ryktes nemlig nå at også Chelsea har fått øynene opp for den 28 år gamle Everton-backen, og at Rafael Benitez kan komme til å legge inn et bud allerede i januar.

Torsdag 27. desember:

09.45 Daily Mail viser til tyske Bild når avisen i dag skriver at Robert Lewandowski vil skrive under på en femårskontrakt med Manchester United ved sesongslutt. Kontrakten skal være verdt rundt £4.1 milloner per år, noe som etter sigende vil innebære en dobling av 24-åringens nåværende lønn i Borussia Dortmund.Det har i lengre tid sirkulert rykter om en forestående overgang til Old Trafford for den målfarlige spissen, men dette er første gang det har dukket opp konkrete tall. Nå gjenstår det bare å se om det finnes belegg for påstandene i den tyske avisen.

Onsdag 26. desember:

21:40 At Bébé har en framtid på Old Trafford er høyst tvilsomt. Mannen som kom til United for hele £7,4 millioner har ikke vært i nærheten av å forsvare prislappen, og nå kan det se ut som et utlån til Rio Ave i portugisisk toppserie er nært forestående. Klubbens president, Antonio Silva Campos, sier nemlig at 22-åringen er rett rundt hjørnet.

– Han er en av spillerne som skal være kun noen timer unna fra å komme til oss, men det er fortsatt noen detaljer vi må addressere. Signeringen kan bli annonsert svært raskt, sier Campos ifølge Daily Mail.

Powered by Labrador CMS