United frikjent for alle anklager i Pogbas overgang fra Juventus til Manchester.

Ryktesaker, uke 12

Er Pogba sommerens hovedmål? Det melder to seriøse aviser.

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige  ukes rykter

Søndag 22. mars:

13.39: Ifølge The Sun (krever innlogging) skal Borussia Dortmund nå være klare for å selge Mats Hummels for den rette prisen, og United tror de kan sikre seg tyskeren for £25 millioner.

12.30: Supporterklubbmedlemmer kan lese en oppdatering om Nicolás Otamendi her.

11.55: James Wilson på lån til Derby? Det kan være aktuelt ifølge The Sun. Derby har hatt en aldri så liten spisskrise, men Darren Bent er tilbake, og Chris Martin skal være tilbake etter landslagspausen, noe som taler imot en låneovergang til The Rams, der Jesse Lingard allerede befinner seg.

Men andre kan også være interessert i å få tilslaget på Wilson, og Van Gaal skal være villig til å la ham få et låneopphold. Det kan uansett komme an på Wilsons fysiske tilstand.

09.05: Både Sunday Times og Daily Telegraph skriver i dag om United-interesse for ex-red Paul Pogba. Begge avisene, som er av det seriøse slaget, melder at Pogba står øverst på Van Gaals ønskeliste, og at franskmannen blir sett på som essensiell for gjenoppbyggingen av United. Det blir snakket om et bud på £60 millioner, en sum United skal ha vært skeptisk til i fjor, men som de nå ser på som mer naturlig. Konkurransen om Pogba blir nok uansett tøff.

Begge avisene melder også at United ellers er interessert i å signere en høyreback, en midtstopper, en spiller til høyresiden av midtbanen – og kanskje en spiss. Det blir ellers meldt om planer om å beholde Ángel Di María og David de Gea, selv om klubben skal innse at det siste potensielt kan bli utfordrende.

Sakene er skrevet av henholdsvis Jonathan Ashcroft og Jason Burt, som er to seriøse journalister selv om vi vanligvis stoler enda litt mer på James Ducker og Mark Ogden fra de avisene.

08.10: Italienske Tuttomercatoweb skriver om Van Gaal-interesse for José Giménez. Den uruguyanske 20-åringen spiller for Atlético Madrid, og spilte for Uruguay i VM, og har nå 14 landskamper allerede.

Også Metro er på pletten med en sak om dette, men siden de gjør det klart at de bare oversetter fra TMW så nevner vi det hovedsaklig fordi saken til Tuttomercatoweb er på italiensk!

07.53: Ifølge søndagsutgaven av Daily Mail har Ángel Di María mer lyst til å forlate klubben enn til å bli for å kjempe om plassen, og at han som sist sommer ønsker å gå til PSG. Saken er skrevet av Rob Shepherd, en journalist som har hatt en overgangsspalte som ganske ofte har vært lett å forveksle med fri dikting, så det er kanskje ikke noen grunn til at Di María-fans skal bli veldig pessimistiske…

Lørdag 21. mars:

14.16: Upålitelige Metro melder at Patrick Herrmann er aktuell for United. Kontrakten hans går ut sommeren 2016, og derfor kan han være tilgjengelig på billigsalg. 24-åringen har en utkjøpsklausul på £14,5 millioner, men £10,8 millioner kan ifølge avisen være nok til å sikre seg Borussia Mönchengladbach-midtbanespilleren.

10.02: Daily Star, som sjeldent gir oss noe inntrykk av at de vet noe som helst, skriver at Mats Hummels er øverst på Louis van Gaals ønskeliste til sommeren. De nevner det nærmest i forbifarten i en sak om Hummels’ kritikk av egne fans, noe som egentlig ikke gjør det noe lettere å tro på.

09.53: En utrolig dårlig kilde, men Metro melder i alle fall at United er fremst i Roberto Firmino-køen. Hoffenheim-spilleren har imponert stort de siste sesongene, og debuterte i høst for Brasil. Han scoret ikke i debuten, men i kamp nummer to kom målet.

Liverpool skal være interessert, men United har også speidet på ham hele sesongen, og Van Gaal blir beskrevet som desperat etter å hente Firmino til klubben.

Firmino er en offensiv midtbanespiller som også kan spille på kant eller på topp.

Fredag 20. mars:

16.00: David de Geas kjæreste forstår lite av sitatene om at hun misliker Manchester. – Jeg har sett de sitatene overalt, men jeg har jo aldri sagt det. Jeg er storfornøyd i Manchester. Jeg elsker det her, sier hun nå.

08.50: Lilles 25 år gamle, sentrale midtbanespiller Idrissa Gueye søker jobb på Old Trafford. I alle fall drømmer han, ifølge tweeten under her, om Manchester United.
Gueye, som ble født i Senegal og er senegalesisk landslagsspiller, er kontraktsbundet til Lille frem til sommeren 2018. Ifølge Transfermarkt har han en markedsverdi på £5.28 millioner.

Torsdag 19. mars:

15.45: Athletic Club franske midtstopper Aymeric Laporte som også tidligere har vært nevnt i forbindelse med United, skal fortsatt være i klubbens søkelys. The Guardian skriver at han følges av Louis van Gaal, som ifølge avisen ønsker å hente inn to nye stoppere i sommer. Laporte, som skal ha en utkjøpsklausul på €42 millioner (£30 mill.), er også i søkelyset til Manchester City, Arsenal og Real Madrid, men United har likevel godt håp om å overtale 20-åringen. Dette begrunnes først og fremst med at klubben hadde et godt samarbeidsforhold med Athletic da Ander Herrera ble hentet i fjor sommer.

14.15: Italienske Calciomercato skriver at Juventus’ sportsdirektør Fabio Guild for noen uker siden var i møte med PSGs Edinson Cavani. Samtidig melder nettstedet at Juve er bekymret for konkurranse fra Manchester United, en klubb som tidligere har vist interesse for samme mann og som har større økonomiske muskler enn dem selv.
Den 28 år gamle uruguayaneren, som også er i Arsenals søkelys, skal i utgangspunktet ønske seg til Italia. Ifølge den italienske kilden vil han imidlertid vente og se an, og ikke ta noen avgjørelse før han vet hvor sterkt ønsket han egentlig er av Manchester United. Les mer her.

10.55: Spanske AS hevder at Radamel Falcao er sint på Louis van Gaal og desillusjonert over måten karrieren hans har utviklet seg på Old Trafford. Colombianeren skal også være så misfornøyd med sin agent, José Mendes, at han er på utkikk etter en ny representant. Overfor sine nærmeste skal Falcao – stadig ifølge AS – ha gitt uttrykk for at han ønsker seg tilbake til sin gamle klubb, Atletico Madrid.

10.50: Goal.com forstår det slik at Memphis Depay ønsker seg en overgang til Old Trafford for å spille under Louis van Gaal. Både Tottenham og Liverpool er interessert i PSV-vingen, men såkalte «kilder» skal ha opplyst til Goal.com at United gjør store fremskritt både i forhandlinger med PSV og spillerens representanter. Her kan du lese mer om saken.

08.10: Italienske Gazetta dello Sport hevder, ifølge OffThePost, at Arsenal og Manchester United sannsynligvis mister muligheten til å signere Palermo-angriper Paulo Dybala. Isteden kan den 21 år gamle argentineren havne i Torino, hos Serie A-mesterne Juventus. Ifølge rapporten skal Juve i neste uke i møte med Dybalas agent med tanke på en overgang.

08.00: The Express viser til spanske medier når de skriver at Ángel Di María ønsker seg bort fra Old Trafford og Premier League. Han skal, ifølge kildene, ha bedt sin agent, José Mendes, om å finne ham en ny klubb. PSG skal visstnok være hans foretrukne destinasjon.

Onsdag 18. mars:

19.05: «Blow for Man United and Man City!» Ja, en slik overskrift mener talkSPORT at såkalte «spanske rapporter» fortjener når de hevder at AC Milan har festet øynene på Portos 25 år gamle angriper Yacine Brahimi.
Ifølge samme talkSPORT skal begge de to Manchester-klubbene ha uttrykt interesse for den algirske landslagsspilleren, som ankom Porto fra spanske Granada i fjor sommer.
Og, som om ikke Milan skulle representere en tilstrekkelig trussel, så er visstnok også Paris Saint-Germain lystne på spilleren. Brahimi ble for øvrig født i den franske  hovedstaden.

14.40: Wolfsburgs Kevin de Bruyne har hatt en fantastisk sesong i Bundesliga og flere europeiske toppklubber følger den belgiske 23-åringen tett. I dag rapporterer den engelske avisen Mirror at United allerede har innledet samtaler med de Bruynes agent om en mulig overgang til en verdi av rundt 60 million euro. De viser til den belgiske avisen hln, men leser man saken til hln på nett ser man at det er Manchester City og ikke United det er snakk om. Skal vi tro den belgiske avisen har også PSG kastet seg inn i jakten på 23-åringen.

07.30: Både Manchester United og Liverpool følger utviklingen i kontraktsforhandlingene mellom Eduardo Salvio og Benfica. Den argentinske 24-åringen ønsker å få redusert utkjøpsklausulen på drøye 43 millioner pund, men forhandlingene drøyer. Benfica bekreftet tidligere i uken at Manchester United hadde representanter tilstede på Benficas hjemmebane Estadio da Luz. Om de var for å se Salvio vet vi imidlertid ikke…

07.15: Manchester United vil gå for Gareth Bale i sommer og kommer til å bruke David de Gea som lokkemiddel for å få Madrid-klubben til å selge. Det melder Daily Star. Avisen skriver at Bale ønsker seg tilbake til England og Premier League etter at forholdet mellom han og Ronaldo har brut sammen og Real-fansen har uttrykt sin misnøye med ham denne sesongen.

Tirsdag 17. mars:

21.15: Juan Mata hadde en strålende kamp for United i Angel Di Marias fravær, men spanjolen har slitt med å få tillit under Louis van Gaal. Nå står Matas gamleklubb Valencia klare til å slå til dersom United vil selge spilleren som kostet 37 millioner pund for et drøyt år siden. United vil neppe få mer enn i overkant av halvparten for Mata om det blir salg til Valencia i sommer, melder Mirror. Les saken her

18.20: En rekke medier har kastet seg på «Ronaldo kan-forlate-Real Madrid-i sommer-bølgen». Og i mangel av noen åpne kilder og sitater siterer de like godt hverandre. De fleste historiene i dag springer ut fra Daily Mails sak om Cristiano Ronaldos angivelige surmuling i den spanske hovedstaden og at den kan åpne for at Ronaldo forlater klubben i sommer. Men Manchester United kan vente seg skarp konkurranse fra byrival City ettersom Manuel Pellegrini skal ha innsett at han trenger et storkjøp i sommer, melder avisen.

08.50: Tyske Bild har avslørt at Uniteds Bundesliga-speider satt sammen med agenten til Roberto Firmino på kamp i helga. Firmino er en offensiv midtbanespiller på Hoffenheim, og kan forlate klubben for 20 millioner pund til sommeren. Han spilte A-landskamper for Brasil rett før jul.

08.40: Ifølge Sport Witness har avisa Super Deporte fastslått at United faktisk bød 25 millioner pund for Valencias-stopper Nicolas Otamendi i januar, men at dette ble avslått av både klubb og spiller. Les saken her.

07.55: Palermo har satt prisen på Paulo Dybala til minst 28,5 millioner pund. United.no hadde for øvrig et speidertokt på ham i helga. Les det her.

07.50: Daily Express legger som vanlig sammen to pluss to og får fire og fem og litt forskjellig. Denne gangen har Juventus’ sportsdirektør sagt at flere (ingen navngitt) ønsker Paul Pogba, og at de er villig til å betale 50-55 millioner pund for ham. Overskriften i Daily Express blir da til «Chelsea og United klare til å betale 55 millioner pund»…les saken her.

Mandag 16. mars:

20.50: Ashley Youngs stigende formkurve har ført til spekulasjoner om en ny kontrakt for 29-åringen. Young har allerede en kontrakt på om lag 120 000 pund i uken, så her er det snakk om forlengelse heller enn en lønnsøkning. Kantspillerens kontrakt løper nemlig ut allerede sommeren 2016.

– Det er opp til manageren og styreformannen å snakke om en eventuell ny kontrakt. Jeg konsentrerer meg bare om å spille fotball, uttalte Ashley Young til BBC og Sky Sports, ifølge London Evening Standard.

09.25: Southampton-backen Nathaniel Clyne er klar for å avslå kontraktstilbudet fra sydkystklubben, for heller å vente på et bud fra Manchester United. 23-åringens nåværende kontrakt utløper til sommeren. The Sun (krever innlogging) skriver at United-manager Louis van Gaal har gjort Clyne til et av sine sommermål, og den tidligere Crystal Palace-spilleren hevdes å ha «sitt hjerte på Old Trafford».

08.40: Daily Mirror hevder at Liverpool virker å ligge best an i kampen om PSVs nederlandske landslagsspiller Memphis Depay. Les saken her.

08.10: Real Madrid kommer allikevel ikke til å by på David De Gea, i hvert fall ikke i sommer, ifølge The Express. Grunnen skal være den argentinske U20-landslagskeeperen Augusto Batalla, som nå er bekreftet klar for for et sesonglangt lån på Santiago Bernabeu. Real skal også ha sikret seg opsjon på kjøp.

Powered by Labrador CMS