Manchester United Training Session

– Jeg blir ikke overrasket om Ronaldo fortsatt spiller når han er 40

Publisert Sist oppdatert

Cristiano Ronaldo er 36 år, og står med fire mål på sine første tre kamper etter returen til Manchester United.

Hvor lenge får United dra nytte av portugiseren i rød drakt, egentlig?

– Jeg blir ikke overrasket om han fortsatt spiller når han er 40, ikke i det hele tatt. Måten han passer på seg selv er nøkkelen, og det må være noe gener/DNA inne i bildet der også, men han har lagt absolutt all sin energi i å bli den spilleren han er. Han fortjener hver eneste hyllest han får for den fysiske tilstanden han er i, sa Ole Gunnar Solskjær om Ronaldo på del to av fredagens pressekonferanse.

– Det som er enda mer imponerende er at han fortsatt er like sulten etter å ha oppnådd så mye. Hans innstilling er fortsatt helt perfekt.

Manchester United v Newcastle United - Premier League
TOPPTRENT: Cristiano Ronaldo.

Solskjær var enig med en av journalistene i at det var viktig at ikke Ronaldo kunne dra hele lasset når det gjelder scoringer, men ga uttrykk for at han ikke var bekymret for det siden både Bruno Fernandes, Mason Greenwood og Jesse Lingard har bidratt godt med scoringer hittil – i tillegg til at det etter hvert vil komme scoringer fra Paul Pogba, Jadon Sancho, Anthony Martial, Marcus Rashford og Edinson Cavani også.

– Ikke min jobb å holde spillerne fornøyde

den første delen av fredagens pressekonferanse ble David de Gea og Dean Henderson et tema.

– Forrige sesong var utfordrende for [De Gea] ettersom Dean kom inn og gjorde det så bra. (…) David har jobbet hardt og vært fokusert. Han er bedre rustet både fysisk og mentalt. Det gir ham inspirasjon og motivasjon, sa Solskjær. 

Også på del to av pressekonferansen ble keeperduellen et tema da Solskjær fikk et spørsmål om De Gea nå er klubbens førstevalg igjen.

United-manageren svarte ikke på det, men snakket igjen om sitt perspektiv rundt det å holde spillere fornøyde med spilletid.

– Jeg har sagt det noen ganger: det er ikke min jobb å holde spillere fornøyde, det er like mye at det er spillernes jobb å holde meg fornøyd. Det handler om hvordan de oppfører seg, hvordan de spiller, hvordan de trener…

– Dessverre for Dean, med Covid og ettereffektene av det, så har det blitt en lenger oppbygning til at han kunne starte denne sesongen. Jeg synes at han var briljant mot West Ham, og han kan fortsatt føle effekten av den kampen, selvsagt, så han bygger seg opp til å komme helt tilbake i slag og i form igjen.

Manchester United Training Session
GOD MOT WEST HAM: Dean Henderson.

Solskjær hadde ros på lager til Tom Heaton («han har vært briljant»), som har fungert som andrekeeper i Hendersons fravær, men det meste av ros gikk igjen til De Gea.

Uniteds nummer 1 fikk ros igjen for måten han kom tilbake tidlig til Carrington, men viktigst av alt så har prestasjonene vært gode.

– Måtte det fortsette lenge at han presterer på den måten han gjør. Det handler om å prestere, vi er her for å vinne kamper, sa Solskjær, og trakk frem den enorme redningen mot Wolves og den viktige redningen mot Southampton da Adam Armstrong kom alene mot spanjolen.

– David har hatt en veldig god start på sesongen.

West Ham United v Manchester United - Premier League
HAR IMPONERT I SESONGSTARTEN: David de Gea.
Powered by Labrador CMS