Inn i 100-klubben

O’Shea rundet tirsdag 100 landskamper, og Rooney gjør snart det samme. Her er alle våre som har klart det.

Publisert Sist oppdatert

Det er ikke bare bare å komme opp i 100 landskamper. Gary Neville var for eksempel i en årrekke fast på det engelske landslaget, men endte opp med bare 85 landskamper.

John O’Shea rundet 100 landskamper med et brak på tirsdag, da han rett før slutt overlistet Manuel Neuer i det tyske målet, og sikret mot alle odds et viktig poeng for Irland borte mot Tyskland. Han er absolutt ikke den første United-spilleren som har klart å komme opp i 100 landskamper, og han er nok heller ikke den siste: Allerede i neste landslagsuke kan Wayne Rooney (som står med 99 kamper for England) komme opp i et tresifret antall kamper.

Her er andre Manchester United-spillere som har klart bragden:

Cristiano Ronaldo: 29-åringen har allerede 116 landskamper for Portugal, og med det gjenstår bare elleve kamper før han passerer Luis Figo, som er den eneste med flere kamper for landet lengst vest på den iberiske halvøy. Når det gjelder scoringer er det derimot selvsagt ingen som er fremfor Real Madrid-spilleren.

Park Ji-Sung: Park ble nylig utnevnt som United-ambassadør, og om han jobber like hardt i den rollen som han gjorde i spillerkarrieren så trenger vi vel knapt flere ambassadører. Fikk akkurat 100 landskamper før han ga seg på landslaget. La opp før sommerens verdensmesterskap, så dermed ble det ikke scoring i fire VM på rad.

evrapark
FAVØR PARK: Patrice Evra har spilt mange kamper for landslaget, men er uansett ikke i nærheten av Park i akkurat den duellen.

Henning Berg: Også en nordmann kommer med på denne lista, og som Park står han med nøyaktig 100 landskamper. Berg er en av tre nordmenn som har oppnådd et tresifret antall landskamper.

Henrik Larsson: Når Norge får en mann med på lista, så kan ikke Sverige være dårligere. Joda, Larsson spilte ingen landskamper i løpet av den tiden han var i United, men han klarte uansett å få med seg 106 landskamper.

Peter Schmeichel: Danmark er også representert! Peter den Store fikk hele 129 landskamper, og i motsetning til mange andre her har han opplevd å vinne titler på landslaget også. EM-triumfen i 1992 var høydepunktet i landslagskarrieren, og det var nok av høydepunktet i klubbkarrieren også. I alle fall frem til og med 26. mai 1999…

Peter Schmeichel
SCHMEICHEL: Han scoret kanskje ikke for landslaget, men her scorer Schmeichel for Manchester United.

Edwin van der Sar: Den første virkelig verdige arvtakeren etter Schmeichel overgikk dansken når det gjelder landskamper – så vidt! Edwin van der Sar endte på 130 landskamper, mer enn noen andre på denne lista.

Sir Bobby Charlton: Sir Bobby kan riktignok ikke matche de to keeperne over på antall kamper, med sine 106 landskamper, men han har kanskje ikke overraskende scoret noen flere mål… Charlton står med 49 landslagsmål, en rekord de fleste venter at Wayne Rooney kommer til å slå.

David Beckham: Bare Peter Shilton har flere landskamper for det engelske landslaget enn David Beckhams 115. Beckham var kaptein for landslaget i seks år, og var stort sett i sentrum på godt og vondt gjennom sin landslagskarriere. Hvem kan vel glemme frisparket mot Hellas på Old Trafford som sendte England til VM…? Eller det røde kortet mot Argentina, og revansjen fire år senere?

vm1998_beckham utvist mot argentina
DRAMA: David Beckham blir utvist mot Argentina.

Karel Poborsky: I motsetning til Beckham ble ikke Poborsky noen stor suksess på Old Trafford, og han forlot United sommeren før titteltriumfen. Men landslagskarrieren fortsatte til 2006, og Poborsky rakk å få med seg imponerende 118 landskamper. Tsjekkeren var ikke ferdig med landslaget etter det heller, for ikke lenge etter at han la opp fikk han seg en jobb i det tsjekkiske støtteapparatet.

Diego Forlán: Foreløpig har Diego Forlán fått 112 landskamper, og her har Uruguay en spiss de virkelig kan være stolte av. Ikke bare fikk han scouserne til å gråte i 2002, han ble også kåret til VMs beste spiller i 2010, da han ledet Uruguay til en solid fjerdeplass.

Tim Howard: Amerikaneren Tim Howard har også rundet 100 kamper. Det gjorde han faktisk under sommerens VM, der han imponerte med storspill. Everton-keeperen er nå oppe i 104 kamper.

Har vi glemt noen i farten? Si ifra i kommentarfeltet!

Powered by Labrador CMS