Gamle kjente i aksjon under EM

Gerard Piqué er en av seks tidligere United-spillere du kan få et gjensyn med under sommerens mesterskap.

Publisert Sist oppdatert

Sju United-spillere deltar i mesterskapet, men det er flere spillere det kan være verdt å følge med på med Røde øyne. EM gir nemlig en god mulighet til å se noen av spillerne som har forlatt United de siste årene. Seks ex-Reds skal representere sine landslag, hvorav tre for Irland, og flere av de kan møte hverandre allerede i gruppespillet.

Her er en oversikt over hvilke tidligere United-spillere som er med i EM og når de skal løpe ut på gressmattene i Polen og Ukraina.

Portugal – Cristiano Ronaldo (Gruppe B)

Selv om Nani vil stå i fokus hos de fleste United-supportere, er det liten tvil om hvem som vil være den aller største stjernen på det portugisiske laget. Cristiano Ronaldo forlot United i 2009, men har, om mulig, prestert enda bedre i Real Madrid. På 101 ligakamper har han scoret ufattelige 112 mål, mens på landslaget har han funnet nettet 30 ganger på 90 opptredener. 27-åringen får derimot ingen enkel oppgave med å opprettholde den gode statistikken i EMs gruppespill. Portugal havnet i det som med god grunn er blitt døpt «Dødens Gruppe», sammen med Nederland, Tyskland og Danmark.

Lørdag 9. juni 20.45: Tyskland – Portugal (Canal9)

Onsdag 13. juni 18.00: Danmark – Portugal (NRK)

Søndag 17. juni 20.45: Portugal – Nederland (NRK)

Tyskland – Ron-Robert Zieler (Gruppe B)

Det skal mye til for at Ron-Robert Zieler skal få spilletid mellom Tysklands stenger, men å bli plukket ut i troppen til det mange mener er verdens beste keepernasjon, er uansett en stor prestasjon av 23-åringen. Zieler forlot United i 2010 uten å ha fått prøve seg på førstelaget, men har hatt en god karriere i Hannover 96. Han fikk sin debut for Bundesliga-laget i januar 2011, og har siden den gang vært det klare førstevalget. Han må nok likevel finne seg i å være tredjekeeper i EM, bak Manuel Neuer og Tim Wiese.

Lørdag 9. juni 20.45: Tyskland – Portugal (Canal9)

Onsdag 13. juni 20.45: Nederland – Tyskland (Canal9)

Søndag 17. juni 20.45: Danmark – Tyskland (TV2)

Irland – John O’Shea, Darron Gibson, Paul McShane (Gruppe C)

Ingen av de nåværende United-spillerne er med i Irlands tropp, men De Røde Djevlene er likevel godt representert. John O’Shea vil spille en viktig rolle i irenes forsvar, akkurat som han har gjort for Sunderland denne sesongen. Irland-sjef Giovanni Trappattoni bruker 31-åringen i flere posisjoner, men mest som høyreback eller midtstopper. O’Sheas erfaring og ro kan bli viktig når lag som Spania og Italia angriper med hele sitt offensive register.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Ved siden av seg i forsvaret, kan han få selskap av en annen ex-Red. nemlig Paul McShane. McShane fikk aldri noen offisielle kamper for United, og har vært innom flere klubber etter at han forlot Old Trafford i 2006. I siste halvdel av sesongen har han vært på utlån i Crystal Palace fra Hull City. Forsvarsspilleren var ikke i den opprinnelige EM-troppen, men ble kalt inn da Wolverhamptons Keith Foley måtte melde forfall på grunn av skade. McShane har fått tillit i oppkjøringen og er aktuell for en plass i startelleveren.

Darron Gibson er den tredje spilleren med United-fortid i irenes tropp. Midtbanespilleren er opprinnelig fra Nord-Irland, men har spilt 18 kamper for det irske landslaget etter debuten i 2007. Han var ofte en hakkekylling som ble utsatt for mye kritikk i United-drakta, men i Everton har han fått en høyere stjerne. Han har scoret ett mål på elleve ligakamper, men mer imponerende er det at han ennå ikke har opplevd å tape i den blå drakta. Gibson skal hovedsaklig kjempe mot Stokes Glenn Whelan og Keith Andrews fra Blackburn om de to sentrale midtbaneplassene.

Søndag 10. juni 20.45: Irland – Kroatia (TV2)

Torsdag 14. juni 20.45: Spania – Irland (Canal9)

Mandag 18. juni 20.45: Italia – Irland (NRK)

Spania – Gerard Piqué (Gruppe C)

Gerard Piqué er, sammen med Ronaldo, den av de tidligere spillerene som deltar i EM med best karriere etter å ha forlatt United. Sir Alex Ferguson valgte i sin tid å satse på Jonny Evans foran Piqué, og spanjolen dro tilbake til Barcelona i 2008. Han har vunnet den spanske ligaen tre ganger, Champions League to ganger og den spanske cupen ved to anledninger i løpet av sine fire år i klubben. I den perioden har han også skaffet seg en viktig rolle for Spanias landslag og var en fast brikke i forsvaret da de vant VM i 2010. Men konkurransen om plassene i den spanske startelleveren er tøff, og han har blitt vraket i de to siste oppkjøringskampene til EM. Raul Albiol og Sergio Ramos har blitt prioritert i midtforsvaret.

Søndag 10. juni 18.00: Spania – Italia (NRK)

Torrsdag 14. juni 20.45: Spania – Irland (Canal9)

Mandag 18. juni 20.45: Kroatia – Spania (Canal9)

Powered by Labrador CMS