Ryktesaker, uke 28

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter


Søndag 15. juli:

21.00: Gareth Bale har vært sentral i ryktespaltene hele sommeren, og nå får vi kanskje snart en konklusjon på sagaen. Mandag skal waliseren være tilbake på treningsfeltet, og det er forventet at han da setter seg ned med Julen Loptegui for første gang.

Da får han kanskje vite om Real Madrids nye trener ønsker han seg med videre eller ikke?

14.09: Ingen overraskelser i det Jamie Jackson fra The Guardian skriver om Luke Shaw og Daley Blind her:

13.17: Tuttosport skriver ifølge Football Italia (vi fant ikke originalartikkelen, så vi får stole på videreformidlingen) at Uniteds Ivan Perisic-interesse er tilbake. United skal være villige til å tilby Matteo Darmian som en del av handelen.

Ellers har Mourinho faktisk snakket om Perisic på RT. Portugiseren kom med et lite nikk til fjorårets jakt på kroaten:

11.36: Felipe Anderson ble lenge koblet til United, men er nå klar for et helt annet United – nemlig West Ham United. Vi har med det på nytt oppdatert vår overgangsoversikt med alle Premier League-overgangene – den kan du se her.

08.39: Mundo Deportivo (som vi ikke nødvendigvis stoler på) hevder at Mino Raiola var i et møte med Barcelona for noen dager siden – et møte som skal ha handlet om enkelte unge spillere, men der Raiola også skal ha passet på å nevne at Paul Pogba er utilpass i Mourinhos United, og at han gjerne kunne vært interessert i et klubbskifte.

Mundo Deportivo har også en sak om at Mourinho ikke har noen planer om å la Pogba gå.

08.28: Vi starter dagens ryktespalte med Goal.com-rapporten om at United jakter signaturen til U17-landslagsspilleren Dylan Crowe. Høyrebacken har blitt tilbudt profesjonell kontrakt med Ipswich Town, men har foreløpig ikke signert, og Goal mener å vite at United, Brighton, Benfica, RB Leipzig og Borussia Mönchengladbach jakter spillerens signatur. Prisen som eventuelt må betales skal være £500 000.

Lørdag 14. juli:

23.30: Duncan Castles skriver lørdag kveld litt om United for The Times, og «Mourinho-kjenneren» har et par interessante punkter i saken sin:

  • Luke Shaw har takket nei til et tilbud fra Everton. Mourinho skal ha gjort backen tilgjengelig for salg i sommer, men det er ikke Shaw selv spesielt interessert i. Han ser heller for seg å la kontrakten løpe ut i 2019.
  • United ønsker seg Alex Sandro, og skal ha blitt enige om de personlige betingelsene med spilleren selv, men klubben nekter å betale Juventus det de ønsker for spilleren. Det faktum at Luke Shaw ikke ønsker seg en overgang til en annen klubb i Premier League, gjør heller ikke saken lettere.
  • Daley Blind er snart Ajax-spiller igjen. Castles skriver at Ajax betaler €16 millioner for spilleren, pluss prestasjonsbaserte bonuser. 

21.00: Eden Hazard har akkurat lagt et vanvittig sterkt mesterskap bak seg, og like etter bronsefinalen kom Chelsea-vingen med en aldri så liten avsløring:

Hazard sa at det kunne være på tide med et aldri så lite miljøskifte etter seks sesonger i Chelsea, og avslutter med å si at de fleste nok vet hvor han ønsker å dra.

Ingenting hadde gledet oss mer enn å se Hazard i United-drakta, men klubben han her hinter om er nok Real Madrid.

15.07: Vi har ikke tilgang til originalartikkelen, men Football Italia videreformidler fra La Repubblica at United skal ha tilbudt €32 millioner (£28,3 millioner i dagens kurs) for Leonardo Bonucci. Det er mindre enn Milan betalte for ham i fjor, men Milan har økonomiske utfordringer, og i tillegg til overgangssummen vil det også hjelpe for Milano-klubben å bli kvitt Bonuccis lønn.

Vi har sett lite konkret rundt Bonucci i England, så vi får ta det med en klype salt foreløpig.

12.11: Vanligvis velinformerte Simon Stone i BBC bekrefter at Daley Blind til Ajax vil skje – men skriver at det for øyeblikket ikke er noen plan om å ta opp igjen Toby Alderweireld-interessen.

11.07: Derby County trenger en venstreback, og ifølge The Sun er den nyansatte Rams-sjefen Frank Lampard Jr. ute etter Demetri Mitchell. Lampard ønsker å signere Mitchell permanent for £500 000, og håper en lovnad om førstelagsfotball skal friste.

Mitchell, som har ett år igjen av kontrakten, imponerte stort på lån for Hearts i vinter før han ble skadet.

09.11: Apropos Harry Maguire. Nederlandske De Telegraaf nevnte også 25-åringen som et United-alternativ i sin Daley Blind-sak, men vi tolket det i utgangspunktet mer som at de nevnte en spiller som i engelsk presse har blitt koblet til United, og ikke som at avisa satt på egen informasjon om dette.

08.52: Daily Mail følger opp sin sak om Harry Maguire (sjekk gårsdagens første rykteoppdatering) ved å skrive at Leicester er klare til å tilby han en ny kontrakt som vil øke lønna betraktelig (fra £45 000 i uka til £75 000 i uka). Avisa gjentar ellers at Mourinho er interessert, og gjerne vil prøve seg, men at han sannsynligvis må selge en stopper først.

08.48: Rolig ryktemorgen utenom det med Blind. Duncan Castles har i podkasten sin hevdet at Malcom er av stor interesse for United (og Arsenal). Ifølge The Times er Inter i førersetet når det gjelder Bordeaux-spissens signatur, og United blir ikke nevnt i det hele tatt i den saken.

08.09: Daley Blind ser ut til å være på vei til Ajax. Les mer om dette her.

Fredag 13. juli:

22.08: Xherdan Shaqiri ble løst koblet til United tidligere under VM, men som ventet har Liverpool nå bekreftet sveitserens overgang til klubben etter at de utløste hans nedrykksklausul, og det er lite som tyder på at det har vært noen reell interesse fra United her. Vi har oppdatert vår store overgangsoversikt.

21.23: Det er absolutt ingenting som har tydet på at United skulle hente William Carvalho, så hans overgang til Real Betis har egentlig ingenting her å gjøre. Vi føler likevel for å nevne det i forbifarten, siden portugiseren lenge nærmest bodde i denne spalta. Sommeren 2014 og sommeren 2015 hadde mye Carvalho-stoff, og United speidet regelmessig på ham. De første koblingene til United kom faktisk i Moyes-perioden. Uansett – nå har han funnet seg en ny klubb, og det er altså ikke United.

19.54: Ifølge Daily Mirror har Inter kommet med et bud på Matteo Darmian – men det er snakk om et lån. Både Juventus og Inter ønsker å hente 28-åringen på lån den kommende sesongen, skriver avisa, mens United aller helst ønsker å selge – og håper å få £17 millioner for italieneren.

Darmians kontrakt går ut neste sommer, men United har muligheten til å utløse en forlengelsesopsjon. Det er slik sett mulig å låne Darmian ut nå, og fortsatt få penger for ham neste sommer.

12.55: Da virker det som om vi kan legge bort alle drømmer, eventuelt mareritt,  om å se Xherdan Shaqiri i United-drakt. Ifølge The Mirror er han i ferd med å gjennomføre den medisinske testen i Liverpool.

12.00: Paris United [via GetFrenchFootballNews] melder at Manchester United er i «langt fremskredne samtaler» med Ivan Perisic, om en overgang «som i så fall vil dytte Anthony Martial nærmere utgangsdøren».
Videre heter det at Fali Ramadani og Pini Zahavi er ventet å pushe forhandlingene ytterligere for en spiller som er enormt verdsatt av José Mourinho.
Mourinho forsøkte seg som vi husker i fjor, og kanskje klarer han omsider å overtale Inter-vingen?

08.45: I går [14.10] meldte MEN om «langt fremskredne samtaler» med Real Madrid om en overgang for Gareth Bale fra Real Madrid til United.
Sky Sports følger opp saken med meldingen om at waliseren i neste uke vil ha samtaler med Reals nye manager Julen Lopetegui med sikte på å få en avklaring med hensyn til hvorvidt han er med i klubbens fremtidsplaner eller ikke.
Sky Sports News forstår det også slik at Bales representanter skal ha samtaler med Reals klubbpresident Florentino Perez i løpet av de neste par ukene, også dette for å diskutere 28-åringens fremtid i den spanske hovedstaden.

Når det gjelder gårsdagens påstand om «langt fremskredne overgangsamtaler», innvender Sky at slik de har forstått det, har det ennå ikke blitt avholdt offisielle samtaler mellom klubbene.

08.25: Cristiano Ronaldo dro som kjent til Juventus, og det uten at United skal ha vist interesse for å hente ham til Old Trafford. Men kanskje blir det en Cristiano i klubben allikevel?
Turkish Football hevder i alle fall at United er en av flere klubber som kan komme til å legge inn bud på Sporting Lisboas italienske høyreback Cristiano Piccini, en 25-åring som sies å være priset til £17,5 millioner.
Besiktas skal ligge best an foreløpig, med forslag til en låneavtale og senere kjøpsopsjon, men Sporting skal primært ønske å selge.
At United skal være interessert virker dog meget merkelig, all den tid klubben nylig hentet Diogo Dalot fra Porto. Den tyrkiske kilden påpeker også dette, men argumenterer med at Dalot tross alt bare er 19 år gammel …

08.15: Aston Villa-manager Steve Bruce ønsker ifølge Birmingham Mail å hente Axel Tuanzebe tilbake til Villa Park på lån.
Den 20 år gamle United-spilleren tilbrakte som kjent andre halvdel av fjorårssesongen samme sted, men da fikk han oppholdet ødelagt av skader.

07.50: Daily Mail åpner dagen med å koble Leicesters engelske landslagsstopper Harry Maguire til et «forventet storbud» fra Manchester United.
Et eventuelt kjøp av 25-åringen vil ifølge avisen koste rødtrøyene £50 millioner, eller tre ganger de £17 millionene Leicester betalte da de hentet ham fra Hull for bare ett år siden.

Torsdag 12. juli:

19.53: Barcelona skal ha lagt inn et andre bud på Willian, skriver vanligvis pålitelige Simon Jones for Daily Mail. Budet skal være på £60 millioner (£55 millioner pluss £5 millioner i tilleggsbetalinger).

17.11: Tottenham kan ende opp med å gå med på at United betaler rundt £60 millioner for Toby Alderweireld, hevder Kevin Palmer (som også skriver for blant andre Irish Independent) i Yahoo Sport. Ellers er det lite nytt der – situasjonen er fortsatt at Spurs ikke er sååå lystne på å selge til en Premier League-rival, men at planen er å selge ham siden dette er siste sjanse til å få mye penger for belgieren.

16.59: Fulham har annonsert signeringen av Jean Michaël Seri, som lenge også har vært koblet til United – noe som selvsagt er grunnen til at vi nevner det her også, og ikke bare i overgangsoversikten.

Vi får håpe for Fulhams del at hans spill kommer til å være bedre enn dette ordspillet:

14.10: Så dukker Gareth Bales navn opp igjen. Det skyldes MEN, som melder om «langt fremskredne» samtaler om en overgang fra Real Madrid til United. Det er avisens James Robson som skriver dette.
Det tas forbehold om at det er spilleren selv som vil ha det avgjørende ordet.

11.30: Den nederlandske storavisen De Telegraaf melder at Ajax og Manchester United nærmer seg enighet om en overgang for Daley Blind, og at en overgang kan komme til å finne sted i løpet av de neste 48 timene.

10.30: Så langt i dag har det vært lite å melde. At Matteo Darmian ønsker seg tilbake til Italia er ikke noe nytt, ei heller at han har vært linket til flere klubber i Serie A. Så langt har det ikke kommet noe håndfast ut av ryktene.
Calciomercato [via talkSPORT] skriver imidlertid nå at Juventus-topper var i samtaler med Darmians agent på onsdag, altså i går, så kanskje noe er i ferd med å skje. Juve må imidlertid være innstilt på konkurranse fra Internazionale.
United sies å være beredt til å la Darmian forlate Old Trafford mot et overgangsbeløp på rundt £17 millioner.

07.45: I går [10.13] videreformidlet vi en Bild-melding om at Manchester United skal være interessert i Kroatias Ante Rebić.
I dag kan MEN fortelle at 24-åringen har fått beskjed av sin klubb, Eintracht Frankfurt, om at han kan dra – forutsatt at klubbens pengekrav, angivelig på £44 millioner, blir møtt.
Avisen siterer Eintrachts sportsdirektør Fredi Bobi, som innrømmer at det vil bli vanskelig å stå imot dersom det skulle komme et stort nok bud – noe som ikke har skjedd til nå.
– Men vi vet naturligvis at mye kan skje når en storklubb byr [på en spiller]. Vi har heller ikke økonomiske muskler til å  konkurrere med storklubbene, men det er jo ikke noe nytt, sier Bobi.

Onsdag 11. juli:

12.14: Kanskje ikke  interessant med United-øyne akkurat nå, men vi tar det med likevel nå som det ryktes at City går glipp av Jorginho, og at italieneren heller ender opp i Chelsea.

10.13: Ifølge tyske BILD er United en av flere klubber som er interesserte i Kroatia-spilleren Ante Rebić. United, Arsenal, Napoli, Tottenham og Bayern München er klubbene som nevnes i saken.

Rebic spiller i Frankfurt, der han har spilt under Niko Kovac – som nå har tatt over Bayern. 24-åringen kan spille både på kanten og som midtspiss.

09.13: The Sun kan i en såkalt eksklusiv sak fortelle at interessen for Victor Lindelöf er stor etter svenskens gode prestasjoner i VM-sluttspillet – mange klubber, inkludert gamleklubben Benfica, ønsker å hente ham på lån. Wolverhampton har tidligere blitt koblet til en låneovergang for Lindelöf.

Avisa skriver uansett at en låneovergang ikke kommer på tale, fordi José Mourinho ser for seg at stopperen vil spille en langt større rolle denne sesongen.

08.51: Daily Star skriver at Gareth Bale, selv om Cristiano Ronaldo forlater Real Madrid, fortsatt vil søke samtaler med klubben om fremtiden sin.

Det er selvsagt mulig at det stemmer, men Daily Star er uansett ikke akkurat en av avisene som oftest treffer.

07.56: Rolig ryktemorgen for Uniteds del, men vi tar med dette siden vi så vidt har blitt koblet til Xherdan Shaqiri: Ifølge svært pålitelige John Pery i Daily Telegraph har Liverpool og Stoke åpnet samtaler om sveitseren.

Klopp ønsker ifølge avisa å utløse hans utkjøpsklausul, som skal være på mer enn de tidligere rapportene om £12 millioner.

Tirsdag 10. juli:

18.30: Sam Pilger pleier å vite hva han snakker om, og han formidler at United ble tilbudt sjansen til å by på Cristiano Ronaldo. Det skal klubben ha takket pent nei til – fordi de ønsker å bruke pengene sine andre steder i sommer:

18.05: Da er sommerens (hittil) største overgang et faktum. Les mer om det her!

16.45: Dette er strengt tatt ikke United-relatert, men kanskje burde det vært det…?

Cristiano Ronaldo nærmer seg en overgang til Juventus med stormskritt, meldes det fra flere troverdige kilder – blant andre Josep Peprerol som slapp bomben for noen uker siden. Prisen skal (fortsatt) ligge på småpene 100 millioner euro.

16.18: Lokalvisen MEN viser til portugisiske O Jogo, som melder at United og Barcelona har lagt inn bud på Portos unge midtbanespiller Afonso Sousa.

Sousa er født i år 2000, og har så langt kun figurert på Portos aldersbestemte lag. Kildene i denne saken er så som så, men mest av alt tviler vi på at Porto tillater nok et stortalent å forfølge lykken i Manchester denne sommeren.

07.50: Ifølge den italienske avisen Il Messaggero [via talkSPORT] var Manchester United (og Real Madrid) sist fredag i møter med Lazio-topper for å diskutere en eventuell overgang for Sergej Milinković-Savić.
Lazio-president Claudio Lotito og hans sportsdirektør, Igli Tare, skal allerede ha vært i møter med 23-åringens agent, som hevder at hans klient nå vurderer sine muligheter.
Lazio skal uansett være urokkelige i sitt krav om £130 millioner for den ettertraktede serberen.

Mandag 9. juli:

21.47: Corriere dello Sport (her hentet fra Calciomercato) skriver at United og PSG er interesserte i Milan-stopperduoen Leonardo Bonucci og Alessio Romagnoli. Den italienske storklubbens økonomiske situasjon er det som muliggjør et potensielt fremstøt.

Det ser ut til å være lite nytt her fra det vi har videreformidlet før, men vi tar det med for sikkerhets skyld.

21.38: En ung amerikaner har signert for United – vi skrev tidligere i dag en sak om dette, og den kan du lese her.

16.09: Det var enkelte som mente at United burde gå for Jack Wilshere nå som kontrakten til midtbanespilleren gikk ut ved månedsskiftet, og blant annet skrev lokalavisa en sak om dette, og Wilshere har så vidt vært nevnt i denne ryktespalta. Likevel var det aldri spesielt sannsynlig at en slik overgang skulle skje, og nå har han gått til et annet United, nemlig West Ham. Vi har oppdatert vår overgangsoversikt for alle klubbene i Premier League.

12.00: Kanskje en noe spekulativ sak fra lokalavisen Manchester Evening News, men da Chelseas spillere og trenere to fatt på sesongforberedelsene på treningsfeltet i Cobham mandag morgen var fremdeles Antonio Conte mannen som ledet Chelsea-troppene. Det er kanskje ikke en massiv overraskelse ettersom det har vært stille rundt italieneren i det siste, men M.E.N mener det kan øke sjansene for at Willian bytter klubb i sommer. Både Manchester United og Barcelona skal være interesserte i brasilianeren.

08.00: Ajax-trener Erik ten Hagen bekrefter at klubben gjør det de kan for å hente Daley Blind hjem til Amsterdam i sommer. Mer om det i egen sak!

07.55: Fikk du med deg gårsdagens oppdateringErling Braut Håland? Nok en gang var Manchester United representert på tribunen da 17-åringen imponerte stort.

Powered by Labrador CMS