– Blir overrasket om vi tar poeng

Fulham-fansen har begrensede forhåpninger før lørdagens oppgjør på Craven Cottage.

Publisert Sist oppdatert

United har slått Fulham 3-2 (i serien) og 4-1 (i cupen) tidligere i sesongen.

Og Fulham-fansen tror det blir vanskelig å hindre ny United-seier lørdag.

– Jeg må innrømme at jeg ikke har den helt store troen på poeng. Med unntak av seieren mot West Ham har vi ikke vist så mye som skulle tilsi at jeg burde være optimistisk før United kommer på besøk, sier Eirik Hatlem Bilet, som er ansvarlig for nettsidene hos Fulhams norske supporteklubb.

Et lag i endring

Craven Cottage har flere ganger vært en vrien arena for United, men Hatlem Bilet tror United denne gangen simpelthen vil bli for sterke for Fulham. – Vi er inne i en overgangsfase med et aldrende lag. Vi mistet Dembele og Dempsey og det var et stort tap for oss. Jeg tror de fleste Fulham-supportere innser at dette blir en mellomsesong for oss, mens Manchester United bare durer på videre i sedvanlig stil. United har denne unike evnen til å vinne jevne kamper og rullere på laget og likevel få de resultatene som trengs. Det er regelrett imponerende, sier Hatlem Bilet.

Han har likevel tror på at Fulham skal styre unna bunnstriden denne sesongen.

– Det kommer til å bli et bikkjeslagsmål i bunnen, og jeg vil svært gjerne ha hele bunnstriden på betryggende avstand når det er en fem, seks runder igjen. Klarer vi en topp 12 plassering blir jeg fornøyd. – Da hadde kanskje noen flere Berbatov-mål vært ønskelig?

– Naturligvis. Berbatov er teknisk sett den beste fotballspilleren vi har, men når Fulham har vært svake har Berbatov vært ditto svak. Det er begrenset hvor stor effekt det har å spille med ham alene på topp fordi han ofte trekker litt for langt ned i banen. Men teknisk sett er han strålende og han kan gjøre utrolige ting med ballen, men han er avhengig av at laget fungerer rundt ham, påpeker Hatlem Bilet.

– Han er en legende

Det var ikke bare den etterlengtede seieren mot West Ham som fikk Fulham-fansen til å juble den siste uken. Mens Manchester United fortsetter å betale ned den rekordstore gjelden som Glazer-familien påførte klubben med sitt oppkjøp, kan Fulham-fansen glede seg over at klubben ble gjeldfri tidligere denne uken. Da slettet nemlig klubbens eier, Mohamed Al Fayed, sitt personlige lån til klubben (187 millioner pund (nesten 1, 7 milliarder norske kroner) med et enkelt pennestrøk. Enkelte aviser spekulerer i at beløpet er så høyt som 212 millioner pund.

Uansett en fantastisk gest.

Beløpet er i stedet omgjort til aksjekapital og det betyr at Fulham trygt kan investere i ny tribuneseksjon og gå fremtiden lyst i møte. – Mohamed Al Fayed er rett og slett en legende. Det er ikke noen annen måte å beskrive ham på. Det er en fantastisk gest og det vitner om en eier som virkelig bryr seg om klubben. Det er også gledelig å se at han i økende grad involverer familien, slik at de forhåpentligvis vil føle det samme for Fulham når Mohamed Al Fayed en dag må gi seg, sier Hatlem Bilet.

Fulham – United spilles 18.30 lørdag kveld.

Her kan du se hvordan Fulham-supporternes nettside ser ut.

Powered by Labrador CMS