– Stort å debutere

Corry Evans’ drøm gikk i oppfyllelse mot Philadelphia Union.

Publisert Sist oppdatert

Corry Evans er med på Uniteds tur til Nord-Amerika og fikk også sin debut for førstelaget mot Philadelphia Union. Det var naturligvis en stor dag for unggutten, som beskriver det som sin favorittkamp i karrieren.

– Det var veldig spennende og godt å komme på banen, spesielt i en så god atmosfære. Jeg var bestemt på å levere en god kamp slik at jeg blir vudert til kamper i fremtiden også, sier han til ManUtd.com.

– Å spille for Uniteds førstelag er noe jeg har drømt om siden jeg var liten. Jeg har vært United-fan hele livet, så å få muligheten til å spille var veldig spesielt og et stort øyeblikk for meg og familien min, selv om det bare var en pre-season-kamp.

Evans beskriver seg selv som en spiller med god spilleforståelse og posisjonering. Han har spilt både midtbanespiller og midtstopper, og regner seg derfor som en defensiv midtbanespiller, selv om han også liker å være med fremover på banen.

Nordiren sier han kan tenke seg å dra på utlån til en annen klubb for å få førstelagserfaring, men hvis det ikke skjer kommer han nok til å spille en viktig rolle for Ole Gunnar Solskjær på reservelaget. Han ser likheter mellom Solskjær og Sir Alex Ferguson:

– De er ganske like med tanke på at begge oppmuntrer deg til å gå ut og vise deg frem, og spille på United-måten som er offensiv fotball. Ole lærte mye under Sir Alex og det er veldig bra at han trener oss på klubbens tradisjonelle måte.

Lært mye av broren

Corry sier han har lært mye av Solskjær og hans assistent Warren Joyce. Andre som har vært viktig for han til nå i karrieren er Sir Alex Ferguson, U18-trener Paul McGuinness og naturligvis storebror Jonny Evans:

– Vi oppmuntrer hverandre og gir både positive og negative tilbakemeldinger på hvordan vi har spilt. Jeg vil ikke si at jeg studerer Jonny noe mer enn de andre spillerne når jeg ser kamper, jeg tror faren vår gjør det mest. Jeg vil se og lære av alle spillerne i verden, sier han, og benekter samtidig at det er noen rivalisering mellom de to brødrene.

– Jeg skulle veldig gjerne vært like stor som Jonny og hatt luftstyrken hans. Jeg tror ikke jeg er bedre enn han på noe område. Han er en moderne forsvarsspiller som er god på alt, sier Corry om sin storebror.

Powered by Labrador CMS