Spillerflukt til Hull

Joe Dudgeon, Corry Evans og Robbie Brady er bare tre av spillerne som har forlatt United til fordel for Hull de siste årene. Se hvordan strømmen av United-spillere har preget tigrene de siste sesongene her.

Publisert Sist oppdatert

For noen år tilbake, da Roy Keane var manager, var Sunderland laget framfor noen som gladelig tok imot United-spillere som ble bedt om å finne seg et annet sted å spille. Spillere som Dwight Yorke, Andy Cole, Kieran Richardson og Fraizer Campbell har alle vært innom De svarte kattene.

Den dag i dag er John O’Shea og Wes Brown i nordøst, men en annen klubb virker å ha tatt over som stedet tidligere Manchester United-spillere finner tonen sammen igjen.

Se bare på utviklingen i Championship-klubben Hull de siste sesongene:

30.08.2009: Paul McShane skriver under for Hull etter å ha vært på utlån der sesongen i forveien fra Sunderland. Det har gått tre år siden han forlot United.

07.01.2011: Etter å ha vært på utlån i flere klubber forlater James Chester United til fordel for Hull.

22.01.2011: Corry Evans, Jonnys lillebror, blir klar for et utlån til Hull. Senere samme sesong gjøres overgangen permanent..

31.01.2011: Én måneds utlån for Cameron Stewart i Hull var nok til at tigrene punget ut for en permanent overgang.

11.05.2011: Hull signerer Joe Dudgeon på en treårskontrakt fra Manchester United.

30.07.2012: Alex Bruce, Steves sønn, går til Hull fra Leeds United. For over ti år siden var han en del av ungdomsakademiet til United.

08.01.2013: I løpet av Robbie Bradys andre utlånsperiode i klubben blir han permanent Hull-spiller.

Som om ikke det er nok har også klubbens manager, Steve Bruce, en fortid i United.

Paul McShane, Corry Evans og Cameron Stewart tjener alle til livets opphold i Hull.

Flere likheter

Likhetene mellom de sju spillerne er mange. For samtlige ble det relativt tidlig klart at de ikke hadde noen framtid på Old Trafford, og alle forsvant i ung alder. Alex Bruce var den yngste som forlot United i en alder av 16, mens James Chester (nesten 22) var eldst.

Til sammen har septetten kun to kamper for United. Chester og Robbie Brady har ett innhopp hver i Ligacupen.

De var allikevel såpass talentfulle at Championship-klubber var villige til å gi dem sjansen. En rekke av disse har junior- og reservekamper sammen, og gjenforenes dermed med gamle lagkamerater.

Alle utenom James Chester har representert landet sitt på aldersbestemt landslag. Fire av dem – Alex Bruce, Paul McShane, Robbie Brady (alle Irland) og Corry Evans (Nord-Irland) har også vært innom seniornivå på landslaget.

Tigrene på bedringens vei

Da Hull rykket ned fra Premier League etter 2009/10-sesongen var Paul McShane den eneste av dagens X-Reds som var i klubben. Halvveis inn i den første sesongen tilbake i Championship knyttet tre tidligere Røde seg til tigrene, som endte omtrent midt på tabellen.

Året etter kom også Joe Dudgeon, og hadde det ikke vært for en elendig periode i mars ville de antakeligvis ha klart å kapre en plass i play-offen.

Men denne sesongen mener Hull alvor. Steve Bruce tok over roret i fjor sommer, og klubben ligger i øyeblikket på direkte opprykksplass.

Alex Bruce har faren Steve som manager. Begge har fortid i United.

Sentrale X-Reds

Det er med stor hjelp fra tidligere United-spillere. James Chester har vært ever-present i midtforsvaret, og også Corry Evans og Alex Bruce har hatt fast plass på laget. Paul McShane og Joe Dudgeon har vært litt ut og inn, men fått en god håndfull kamper begge to.

Den eneste som sliter er Cameron Stewart. Etter å ha pådratt seg en skade som satte han på sidelinja i ni måneder etter overgangen til Hull, kom han seg tilbake og kjempet seg til en fast plass. Tigrene hadde så stor tro på han at de avslo et bud fra Leicester på £1,5 millioner og hevdet at han ikke var til salgs.

Men formen avtok, og under Bruces ledelse har 21-åringen slitt. Han ble lånt ut til Burnley første halvdel av sesongen, hvor han ikke nøt stor suksess. Nå er han tilbake i Hull, hvor han har blitt kritisert av Bruce for å være i dårlig form.

Uansett er det imponerende å se de tidligere United-juniorene være så sentrale på et lag som kjemper helt i toppen av Championship.

Har de marginene på deres side resten av denne sesongen er det gode muligheter for at de returnere til Old Trafford neste sesong – som motstandere.

Powered by Labrador CMS