– Greenwood og Foden vrakes til fire landskamper

Den engelske landslagssjefen Gareth Southgate bekrefter at Mason Greenwood og Phil Foden er sendt hjem etter å ha brutt landslagets coronaregler.

Publisert Sist oppdatert

Den unge England-duoen fikk sine landslagsdebuter i Nations League-kampen mot Island, men det er ikke det som stjal oppmerksomheten mandag formiddag.

En rekke aviser melder at Greenwood og Foden skal ha møtt to jenter på et hotellrom på Island, noe som er stikk i strid med de strenge retningslinjene spillerne skal ha fått beskjed om å forholde seg til på grunn av coronaviruset.

Kan vente seg en reaksjon

Det var den islandske avisen DV som først omtalte saken som inkluderer bilder og en kort videosnutt fra snapchat.

De engelske spillerne hadde fått strenge retningslinjer og regler for å minimere risikoen for smitte i den engelske landslagstroppen, og Greenwood og Foden ser åpenbart ut til å ha brutt disse reglene og FA etterforsker nå hendelsen.

Duoen har nå blitt vraket fra England-troppen til kampen mot Danmark og kan begge vente seg en kraftig reprimande fra Southgate. 

Verken Greenwood eller Foden trente med England-troppen mandag, og det ble etter hvert bekreftet at begge har blitt vraket til troppen mot Danmark.

Ifølge The Sun skal det være sannsynlig at de totalt vil bli vraket til fire landskamper på grunn av hendelsen – utenom Danmark-kampen vil de sannsynligvis vrakes til neste måneds kamper mot Wales, Belgia og Danmark (igjen), ifølge tabloidavisa.

En FA-talsmann uttaler ellers følgende:

– FA vil gjennomføre en full etterforskning av omstendighetene som ledet til dette [protokoll]bruddet. Vi har snakket med det islandske fotballforbundet for å komme med en unnskyldning for denne hendelsen, og for å forsikre deg om at vi tar passende grep. Vi har også forsikret det danske fotballforbundet om at alle andre spillere og alle i støtteapparatet har vært isolert innad i gruppa gjennom hele denne perioden.

Politiet på Island har bekreftet til Sky Sports News at hver av spillerne har fått en bot på 250 000 islandske kroner for regelbruddet, og at dette må betales av spillerne selv, og ikke av fotballforbundet/klubbene.

250 000 islandske kroner tilsvarer f.eks. rundt 16 000 norske kroner, eller 1360 pund, i dagens kurs.

Southgate: – De har vært naive

– Vi hadde to spillere som brøt reglene våre og var naive. De vil nå reise hjem til England, bekrefter England-manager Gareth Southgate på en pressekonferanse via videolink mandag ettermiddag.

Den engelske landslagssjefen sier sier han måtte ta en rask avgjørelse da han fikk vite om episoden.

MER TRØBBEL: Gareth Southgate hadde ikke noe annet valg enn å sende Mason Greenwood og Phil Foden hjem til England etter at duoen brøt retningslinjene.

– Ingenting har skjedd på hotellet i det området som var reservert for oss, sier Southgate som antyder at møtet mellom Greenwood og Foden dermed skal ha skjedd på et annet hotell, eller i en del av Englands spillerhotell som ikke var forbehldt landslaget.

– Jeg ble gjort oppmerksom på at to av våre gutter hadde brudd retningslinjene våre og vi måtte ta en rask avgjørelse om at de ikke kunne omgås resten av laget, sier Southgate. 

– Har bedt om unnskyldning

Greenwood og Foden har bedt om unnskyldning for episoden, men til tross for at de er unge er Southgate klar på at de begge kjenner til både ansvaret og forpliktelsene som hviler på dem.

– Jeg er klar over alderen deres, men hele verden må håndtere pandemien og det hviler et ansvar på alle aldersgrupper for å sørge for at at vi ivaretar hverandres sikkerhet, sier Southgate.  

Verken Ole Gunnar Solskjær eller Pep Guardiola vil motta nyheten med særlig begeistring, og Manchester City bekreftet dessuten tidligere mandag at Riyad Mahrez og Aymeric Laporte begge har testet positivt for COVID-19. 

18 år gamle Mason Greenwood fikk sitt gjennombrudd i United denne sesongen med 17 scoringer i alle turneringer.

Med det tangerte unggutten scoringsrekorden for en tenåring i United. Tidligere hadde George Best, Brian Kidd og Wayne Rooney maktet 17 scoringer i løpet av én sesong som tenåring i United, og Greenwood har flere ganger blitt fremhevet av Ole Gunnar Solskjær som en av de beste avslutterne han har sett.

Det er usikkert om Greenwood nå må isolere seg selv i 14 dager når han returnerer til Manchester, men den unge angriperen kan uansett vente seg en alvorsprat med Ole Gunnar Solskjær når han vender hjem. 

United har i alle fall kommet med en kort uttalelse om hendelsen, hvor klubben sier seg skuffet over Greenwoods handlinger.

Lineker tok Greenwood og Foden i forsvar

England-legenden Gary Lineker ble irritert da han så at Daily Star (ikke akkurat den mest seriøse avisa) omtalte det som at England-fremtiden til Greenwood og Foden nå balanserer på en knivsegg.

– For en overdrivelse. Fremtiden er ikke på en knivsegg. De har tabbet seg ut. Guttunger gjør det. De kommer til å ta straffen, lære fra sine feil, og bevege seg videre til å forhåpentligvis bli de briljante spillerne vi forventer at de kommer til å bli.

Greenwood deaktiverte mandag Twitter-kontoen sin.

Powered by Labrador CMS