Kagawa støtter «Common Goal»

Ex-Red Shinji Kagawa har sluttet seg til Juan Matas veldedighets-prosjekt.

Publisert Sist oppdatert

Borussia Dortmunds 28 år gamle japaner er den foreløpig siste i en rekke med mer eller mindre kjente fotballspillere som har gitt «Common Goal»-prosjektet sin tilslutning ved å donere én prosent av sine inntekter til formålet — å gjøre livet litt enklere å leve for vanskeligstilte mennesker over hele verden.

Les også: Mata ber fotballen ta ansvar

– Jeg har den glede å annonsere at jeg har sluttet meg til «Common Goal»-laget, sier Kagawa, og forteller at fotballen  har gitt ham så mange muligheter at han, gjennom dette prosjektet, nå ønsker å gi sin støtte til andre.

– Lite for oss, mye for andre

Kagawa kan også fortelle at «Common Goal» er en voksende, verdensomspennende bevegelse som han er stolt over å hjelpe til med å starte utbredelsen av også i sitt hjemland Japan.

– For oss spillere er det et lite offer å gi bort én prosent av lønnen, men jeg har tro på at det vil kunne utgjøre mye for mennesker som er mindre heldig stilt enn oss. Jeg vil derfor invitere alle til å være med på å slippe fotballens krefter løs for en god sak, sier Kagawa i videoinnslaget.

Les også: Juan Mata oppfordrer kolleger til å hoste opp

Juan Matas respons:

Rekken utvides, sakte men sikkert

Foruten Kagawa og initiativtaker Juan Mata, er Bayern Münchens Mats Hummels og Juventus’ Giorgio Chiellini blant dem som så langt har gitt sin tilslutning til prosjektet. Britiske innslag har derimot — inntil nylig — glimret med sitt fravær.
Tidligere i denne uken ble det imidlertid kjent at Swanseas Alf Mawson og Bournemouths Charlie Daniels, er blitt de to første engelske fotballspillerne som har valgt å bli med i «Team Mata».

Måtte mange flere følge på…

Powered by Labrador CMS