– Viste karakter mot Newcastle

Matas blogg: Denne uken hyller Mata United-ånden, og har selv blitt nominert til prestisjetung pris.

Publisert Sist oppdatert

Juan Mata har som vanlig skrevet ned sine tanker etter en lang uke, og denne gangen peker den sympatiske spanjolen blant annet på viktigheten av å kunne slå tilbake når man ligger under.

– Lørdag var en god start på et maraton som strekker seg til jul, med kamper som vil kreve maks innsats fra oss. Med det i bakhodet, er det viktig at spillere som Zlatan, Pogba og Rojo får tid til å hente seg inn, for vi vil trenge alle spillerne tilgjengelige  i tiden som kommer, skriver Mata.

Viktig å slå tilbake

Lørdagens seier mot Newcastle var viktig på mange måter. Endelig fikk vi spillere tilbake, vi fikk slått tilbake etter Chelsea-tapet før landslagspausen, og vi fikk for første gang oppleve at United snu et oppgjør i Premier League denne sesongen.

– Så langt har vi som regel fått det første målet – og så vunnet kampen. Mot Newcastle måtte vi slå tilbake etter målet deres, og måten vi gjorde det på oppsummerte kvalitetene og ambisjonene i laget på en fin måte, skriver Mata.

LES OGSÅ: Første siden 2016

Ser frem til et hektisk kampprogram: Juan Mata.

Tre kamper på syv dager

Onsdag kveld venter en vanskelig bortekamp mot Basel i Sveits. Den påfølgende lørdagen kommer Brighton på besøk til Old Trafford, før Watford venter på Vicarage Road tre dager senere.

– Basel er á poeng med CSKA Moskva på 2. plass, noe som forteller litt om hvor viktig denne kampen er for de. Det gjelder også oss – for vi er Manchester United og skal vinne hver eneste kamp, så jeg tror det blir et hardt oppgjør.

Videre skriver den sympatiske spanjolen litt om hva som har skjedd i La Liga siden sist – og sender en ekstra dose kjærlighet til sin gamle klubb Valencia.

Mest interessant er det kanskje at Juan Mata har blitt nominert til «Peace and Sports awards»,  for sitt arbeid med «Common Goal». Det dreier seg om en prestisjetung pris som anerkjenner idrettsutøvere for veldedig arbeid.

Vi gratulerer!

Powered by Labrador CMS