Ryktesaker, uke 25

Gayà? Mbappé?

Publisert Sist oppdatert

Forrige ukes rykter

Søndag 24. juni:

09.28: United følger med på PSGs FFP-situasjon, og ifølge Daily Mirror har klubben registrert sin interesse for Kylian Mbappé til 19-åringens rådgivere. Etter å ha vært på lån til klubben det siste året, skal Mbappé til PSG for £166 millioner denne sommeren. City har tidligere også registrert sin interesse for spilleren.

United skal være villige til å bruke Anthony Martial – som klubben verdsetter til rundt £80 millioner, som en del av avtalen. Da vil de i tillegg måtte bruke £86 millioner for å sikre en avtale med Monaco om PSG skulle trekke seg fra sin avtale, skriver avisa.

Vi vil, som under, påpeke at Mirror ofte har en del rart på søndager, og at det har vært lite fra andre kilder som underbygger disse påstandene. Vi anbefaler derfor en solid klype salt frem til det eventuelt blir meldt av journalister vi stoler mer på.

09.18: Søndagsutgaven av Daily Mirror skriver at United dropper planene om å signere Juventus’ Alex Sandro på grunn av den høye prisen, og at en nå heller går for Valencias 23 år gamle José Luis Gayà. Spilleren skal være verdsatt til rundt £30 millioner.

Det skal påpekes at Mirror nok er avisen med størst forskjell mellom ukedagene når det gjelder pålitelighet, og at søndagen vanligvis er den minst treffsikre dagen.

Lørdag 23. juni:

13.56: Ifølge Manchester Evening News er United usikre på hva som vil skje med Sergej Milinkovic-Savic denne sommeren. Nemanja Matic skal ha prøvd å finne ut av om sin landslagskollega er interessert i å flytte på seg til United, men Milinkovic-Savic vil ikke si mye til lagkameratene heller.

United skal for øvrig være usikre på om Milinkovic-Savic er verdt den høye summen en eventuelt må betale for ham – spesielt på grunn av at han ikke har fått vist seg frem i Champions League.

11.24: Det er en usedvanlig rolig ryktemorgen, men vi tar med denne fra Dean Jones (tidligere Daily Mirror, nå Bleacher Report):

Mata til Barcelona…? Tja. Hans kontrakt går ut i 2019, i alle fall, men vi avventer uansett bedre kilder for denne.

08.53: Tuttosport (som er Torino-basert) skriver litt om backsituasjonen til Juventus. Alex Sandro nevnes som mannen klubben ser for seg på venstrebacken den kommende sesongen. Avisa anerkjenner uansett at det kan bli forandringer, men skriver at Juan Bernat er et mer hett backalternativ enn Matteo Darmian fordi klubben ønsker en som er naturlig venstrebent blant sine backalternativer. Darmian har vært ventet å gå til Juventus, men her nevnes andre spillere som spillere som er mer ønsket både på venstre- og høyreback. João Cancelo (som har vært så vidt nevnt i forbindelse med United også) er ifølge avisa spilleren klubben ser for seg på høyreback.

08.48: Vi synes det er helt greit at Real Madrid kjøper andre keepere enn David de Gea, og ifølge MARCA er det ukrainske supertalentet Andriy Lunin i Madrid for å fullføre overgangen til klubben. Han er dog ikke ventet å bli førstekeeper, i alle fall ikke ennå, men ifølge saken betyr denne signeringen lite for klubbens jakt på Romas Alisson. De Gea er ikke nevnt i saken.

Fredag 22. juni:

18.28: Hvis dere lurer på hva ex-red Víctor Valdés holder på med for tida:

17.51: Dagens tynneste rykte, utenom alt fra sider som Don Balon/Diario Gol/El Gol Digital, må være denne fra Teamtalk. De kjører en overskrift om at det er godt nytt for United og Tottenham at Fulham jakter en venstreback, siden det kan gjøre Ryan Sessegnon tilgjengelig.

Problemet med det er selvsagt at Sessegnon neppe er ment å spille venstreback uansett, siden han har storspilt på venstrekanten, og er lur å ha så nær boksen som mulig.

16.22: Den 21 år gamle høyrebacken Joan Sastre skal ha spilt en viktig rolle i Real Mallorcas opprykk til Segunda A denne sesongen, og United blir i spanske SPORT nevnt som en mulig destinasjon for spilleren.

Real Madrid, Barcelona og Villarreal er blant klubbene som skal ha speidet på ham sist sesong, og klubber i Tyskland og England skal være interesserte også.

Vår umiddelbare reaksjon er jo «en ung høyreback? Har vi ikke nettopp signert det i Diogo Dalot?», men artikkelen skriver at Sastre ikke ville blitt signert for A-laget, men for akademiet – altså for U23-laget om han ikke hadde blitt lånt ut.

13.15: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at United nå ønsker å hente en yngre sentral, toveis midtbanespiller til å komplettere midtbanen de allerede har med Fred-kjøpet. United ønsker også en stopper og spiss, mens venstreback-jakten visstnok har stoppet mer opp – hvis man velger å tro på Luckhurst…

Lorenzo Pellegrini nevnes som en midtbanespiller som interesserer United. 22-åringen var med på å spille Roma til Champions League-semifinalene.

07.35: Vi kan også ta med at The Sun har nevnt United som en av interessentene i Barcelonas Jordi Alba – i en sak som er hentet fra spanske as.com som kun nevner Tottenham som laget som følger med på utviklingen rundt backen som har en utkjøpsklausul på rundt 60 millioner euro. Men altså: Det er The Sun som legger til United, ikke AS.

07.30: – Jeg er glad de er interessert i meg, sier Inter-spilleren Milan Skriniar i et intervju med nettsiden til det slovakiske fotballforbundet. Inter-stopperen har blitt koblet til United, men Inter skal ha avvist at et salg er aktuelt.

Torsdag 21. juni:

21.00: Sunderland håper å sikre seg Cameron Borthwick-Jackson på lån i hele 2018/19-sesongen, skriver rokerreport.com. Borthwick-Jackson førstelagsdebuterte under Louis van Gaal, men har slitt etter det. Forrige sesong hadde han et mislykket låneopphold i Leeds.

19.45: Duncan Castles, som har hatt en del informasjon på Fred, skriver at United betaler 55 millioner euro – og eventuelt også noe mer som ligger i prestasjonsavhengige klausuler. 55 millioner euro er 48,2 millioner pund etter torsdagens kronekurs.

07.55: Blackpool ønsker å hente Uniteds 21 år gamle midtbanespiller Matthew Willock på lån. Den lovende londoneren gjorde et godt inntrykk i skotske St. Johnstone under sitt opphold der fra januar til mai, og det er ventet at han vil gå på et nytt utlån kommende sesong. Det er Daily Mail som melder dette.

07.45: Siden Manchester United har vært linket til Sevilla-stopperen Clement Lenglet registrerer vi at han isteden ser ut til å havne i Barcelona. Spanske Sport via MEN] melder at franskmannen vil bli Barça-spiller fra 1. juli etter at katalanerne har gått med på å innfri utkjøpsklausulen på €35 millioner.
Overfor sine nærmeste skal Lenglet selv ha gitt uttrykk for at han kommer til å signere en femårskontrakt med La Liga-vinnerne.

Onsdag 20. juni:

17.45: At Manchester United og José Mourinho gjerne skulle sett Chelseas Willian i den røde drakta neste sesong virker som en dårlig skjult hemmelighet. Nå skriver MEN at oddsen på at Willian er United-spiller neste sesong har sunket drastisk, uten at det egentlig trenger å bety noe som helst.

16.15: Sergej Milinkovic-Savic er et navn vi nok skal ha gleden av å lese i ryktebørsen også en stund til, og lagkamerat på Serbia og United-spiller Nemanja Matic gjør ikke akkurat sitt beste for å dempe ryktene med dette Instagram-innlegget:

09.00: Bild skriver at hvis José Mourinho klarer å overbevise Jerome Boateng om å returnere til England og er villig til å betale 50-60 millioner euro, så kan den tyske landslagsstopperen bli United-spiller i sommer. Artikkelen skal, ifølge Sport Witness, være skrevet av to journalister med gode kontakter inn i Bayern-leiren. Boateng fyller 30 i september.

Tirsdag 19. juni

20.41: Torino-avisa Tuttosport siterer faren til Sergej Milinkovic-Savic på at serberen bør signere for Juventus. Klubbens størrelse, og at Milinkovic-Savic har blitt kjent med ligaen og språket, er grunnene han kommer med.

20.36: Daily Mirror har en sak om at Arsenal og United er interessert i Aleksandr Golovin, som i skrivende stund er i aksjon i Russlands VM-kamp mot Egypt.

Saken baserer seg i stor grad på uttalelser fra spillerens far om at Golovin lærer seg engelsk. Selve koblingen til United virker mest å handle om at Mourinho på russisk TV uttalte seg positivt om midtbanespilleren – noe som kanskje ikke er så rart når en skulle analysere Russland-Saudi Arabia?

Det er ingenting konkret i selve saken om United-interesse for Golovin, så det virker som det er mest overskriftmakerene som har vært overivrige her. Dere kan bedre enn dette, Daily Mirror.

08.15: David de Gea blir verdens best betalte keeper når han signerer sin nye kontrakt med United, skriver spanske Marca. Partene skal ha vært i forhandlinger siden begynnelsen av 2018 og har blitt enige om en kontrakt som gir De Gea 21 millioner euro, rundt 18 millioner pund, per sesong. Ifølge avisen tjener tyske Manuel Neuer rundt 15 millioner euro. De siste ukene har det dukket opp flere rapporter om United-keeperens nye kontrakt, men enn så lenge er ingenting annonsert fra offisielt hold.

08.10: Før gårsdagens 3-0-seier over Panama uttalte Belgia-trener Roberto Martinez at Toby Alderweireld, Mousa Dembele, Thibaut Courtois og Eden Hazard alle har bestemt seg for å vente med sine avgjørelser vedrørende eventuelle klubbytter til etter VM. Dette leste vi også rapporter om før mesterskapet ble sparket i gang i forrige uke.

08.00: For kort tid siden annonserte Antoine Griezmann at han blir værende i Atlético Madrid. Nå har han også signert ny kontrakt. Det samme har for øvrig Lucas Hernandez gjort. Noe sier oss at det går en stund før vi leser Griezmanns navn i ryktespalten vår igjen.

Mandag 18. juni

15.30: Lazio-president Claudio Lotito med advarsel til alle dem som er interessert i et kjøp av Sergej Milinković-Savić, herunder Manchester United:
– Vi har ikke lagt ham ut for salg, sier Lotito, og gjør det klart at det vil bli alt annet enn enkelt å overtale ham til å la den ettertraktede serberen få forlate Roma-klubben.
– Jeg forstår interessen, for han er god, men ingen av oss, og i alle fall ikke jeg, har noensinne lagt ham ut for salg, sier presidenten bestemt.

14.40: Det har vært stille rundt Alex Sandro i det siste, men det betyr ikke nødvendigvis at United har gitt opp tanken på et kjøp.
Og – ifølge den slett ikke ukjente sportsjournalisten Duncan Castles, er den brasilianske backen selv interessert i en overgang til Old Trafford.
– United forsøker bare å være smarte her, sier han til podcasten Transfer Window [via TheSportsReview].
– De vet at Juventus ønsker å selge spilleren og forlanger mer enn £60 millioner for ham. Samtidig har Juventus kjent til Uniteds interesse det siste halvåret, og de vet at spilleren ønsker seg til Old Trafford, hevder han.

11.30: En hel rekke medier, deriblant ESPN og The Mirror, melder i dag som Daily Mail gjorde det i søndagens ryktesak: at United forbereder et bud på £60 millioner for å overbevise Chelsea til å selge Willian.

08.00: The Mirror viser til «rapporter i Spania», som hevder at Manchester United har overtaket på Real Madrid i kampen om Bayern München-stopper Jerome Boateng. Ok.

07.50: Lite å berette så langt denne mandagsmorgenen, men det har i det minste dukket opp én sak. Den gjelder Axel Tuanzebe, som tilbrakte andre halvdel av fjorårssesongen i Aston Villa. Der ble det, som følge av skadeproblemer, bare fem opptredener på det utlånte United-talentet.
Kanskje venter det likevel flere Villa-oppgaver på den lovende 20-åringen. Ifølge The Express ønsker i alle fall manager Steve Bruce å hente ham tilbake for en ny låneperiode, blant annet for å tette hullet etter kaptein John Terry, som forlot klubben ved sesongslutt.

Powered by Labrador CMS