Ryktesaker, uke 16

Martial på vei bort?

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 22. april:

13.06: Mer fra The Sun: Sevilla-stopper Clément Lenglet er på Uniteds ønskeliste, melder avisen. Den franske 22-åringen spilte begge kampene mot United, og imponerte nok til at United også har fulgt opp med speiding på ham i etterkant. Barcelona skal også være interesserte.

Saken er skrevet av Alan Nixon. Han har en del gode kilder – men hovedsaklig i Football League. Det er mer usikkert hvor treffsikker han egentlig er når det gjelder de store klubbene.

12.37: Ifølge The Sun vil Jorginho heller til City enn til United. Saken er ikke skrevet av en av de journalistene vi stoler mest på i den avisa, og vi anbefaler å ta det med en klype salt.

Artikkelen nevner også at Mourinho er ute etter to midtbanespillere denne sommeren – siden Carrick legger opp, mens Fellaini kommer til å forlate klubben.

12.34: Mourinho-vennlige Duncan Castles skriver for The Times at United-manageren er villig til å la Anthony Martial gå om han ber om det.

Mourinho – som skal være klar over at agenten har prøvd å fikse en ny klubb for franskmannen – holder seg med det til sin politikk med å ikke stå i veien for spillere som virkelig vil bort.

Lørdag 21. april:

08.34: Tottenham ønsker å hente Sam Johnstone når kontrakten hans går ut, ifølge The Sun. Spurs ønsker å ha ham som backup for Hugo Lloris om Michel Vorm forlater klubben i jakt på førstelagsfotball i sommer, skriver avisen.

Ville Johnstone vært interessert? Sannsynligvis ønsker han seg førstelagsfotball. I tillegg har det vært snakket om en forlengelsesmulighet i kontrakten som har blitt brukt, noe som gjør at avisa etter alt å dømme tar feil i at kontrakten går ut denne sommeren. Sannsynligvis er dette bare tull og tøys, med andre ord.

Fredag 20.april:

10.30: Han fikk en sjelden sjanse mot Bournemouth, men Matteo Darmian kan være på vei tilbake til Italia, melder Guardian. Darmian kom til United fra Torino og Guardian skriver at en retur til byen i Nord-Italia kan bli aktuelt, men det er ikke snakk om en retur til klubben Torino, men til byrivalen Juventus.

09.20: Here We Go Again, klar for en ny dose Pogba? Fredag morgen melder Daily Mail at Manchester United-ledelsen vegrer seg og vil ikke selge Paul Pogba i sommer, men dersom franskmannen skulle forlate klubben vil United kreve opp mot 140 millioner pund for midtbanespilleren.

Daily Mail understreker at en slik sum gjør at det bare er en håndfull klubber på verdensbasis som er i stand til å kjøpe franskmannen og at United-ledelsen med Ed Woodward i spissen er svært kritiske til et salg av Pogba.

Torsdag 19. april:

17.56: Ifølge den Paris-baserte ESPN-journalisten Jonathan Johnson skal PSG være i kontakt med Paul Pogba-agent Mino Raiola angående en overgang. Det er ifølge artikkelen kilder nært den franske klubben som hevder det.

Raiola skal ha snakket med flere klubber – slik Pep Guardiola nylig var inne på – og PSG ser ut til å være en av klubbene. En sommerovergang for Pogba skal ha blitt diskutert, men også andre Raiola-klienter (som Gianluigi Donnarumma) har blitt diskutert.

14.25: Juventus-sjef Giuseppe Morata sier at han kunne godt tenke seg å hente Paul Pogba [og Chelseas Alvaro Morata] tilbake til Torino, men innrømmer overfor  italienske Mediaset [via Sky Sports] at et tilbakekjøp nok ligger utenfor «Den gamle damens» finansielle rekkevidde.

13.40: Daily Mail hevder at Manchester United leder an i et kappløp med Bayern München og Paris Saint-Germain om den 20 år gamle Watford-spissen Richarlison.
Den unge brasilianeren har fire år igjen av kontrakten sin, og Watford skal være desperate etter å beholde ham. United skal likevel være favoritter til å sikre seg signaturen hans. Richarlison, som i tillegg til de ovennevnte også følges av Tottenham, Chelsea, Arsenal og Juventus, skal være verdsatt til £40 millioner.

09.30: Vi starter dagen med nye rykter rundt Anthony Martial, som visstnok er ønsket av klubber over hele Europa. Ifølge The Sun har Lyon et håp om å overbevise franskmannen til å returnere til klubben han spilte for i tenårene. I så fall må de slå blant andre Juventus i kampen om 22-åringen.

PS! Sun-saken er ikke skrevet av avisens United-journalist, Neil Custis.

Samtidig skriver Evening Standard at Arsenal har avsluttet sin interesse for Martial. Arsene Wenger skal ha forhørt seg om han kunne få både Henrikh Mkhitaryan og Martial som en del av avtalen for Alexis Sánchez i januar, men fikk beskjed om at franskmannen ikke var tilgjengelig. Bakgrunnen for at Arsenal nå glemmer Martial skal være at de ønsker å prioritere forsterkninger i forsvar og på sentral midtbane.

Barcelona, Juventus, Inter Milan og Atlético Madrid er fortsatt interessert, ifølge London-avisen.

Onsdag 18. april:

14.35: Franske RMC Sport (via MEN) hevder at United skal være lystne på signaturen til PSG-forsvareren Layvin Kurzawa. Det skal allerede være klart at den 25 år gamle venstrebacken kommer til å forlate pariserklubben til sommeren.
Kurzawa, som har elleve landskamper for Frankrike, har også tidligere – første gang så langt tilbake som i mars 2014 – blitt linket til United.

07.50: José Mourinho ønsker å erstatte Paul Pogba med Shakhtar Donetsks Frederico Rodrigues Santos, bedre kjent som Fred. United-manageren er i ferd med å miste tålmodigheten med Pogba, og vil ha inn en mer taktisk disiplinert midtbanemann, en han kan stole på.
Det er The Mirror som hevder dette, og legger til at United må kjempe med naboene City om 25-åringens signatur. Fred skal være verdsatt til £50 millioner.

Tirsdag 17. april:

14.40: United-keeper Ilias Moutha-Sebtaoui kan være ferdig i klubben. Den belgiske 19-åringen har slitt med lite spilletid på U23-laget denne sesongen og spilte fredag en kamp for B-laget i en kamp for Anderlecht. En permanent overgang kan finne sted i løpet av nærmeste fremtid, skriver Manchester Evening News.

14.35: Vi tar også med oss at United nevnes i forbindelse med en overgangssak om Harry Maguire i The Sun. Sammen med Arsenal og Tottenham skal United lede kampen om Leicester-stopperen som er verdsatt til 50 millioner pund.

14.20: Nye rykter om Anthony Martial. Ifølge Daily Mail er også Barcelona med i kampen om franskmannen, som ikke skal være tilfreds med situasjonen på Old Trafford. Et mulig bud skal ligge på 60 millioner pund. Den katalanske klubben skal ha vurdert å gjøre et fremstøt på Martial også forrige sommer, men valgte da heller å gå for Dortmunds Ousmane Dembele. Barcelona skal også føle seg sikre på at de sikrer seg Antoine Griezmann i sommer.

09.20: Mye har blitt sagt om Anthony Martial de siste ukene. Ifølge The Sun er franskmannen ønsket av både Juventus, Bayern München og Arsenal.

09.15: Daily Mirror skriver at United for øyeblikket undersøker mulighetene for å signere Celtic-back Kieran Tierney i sommer. 20-åringen fra Isle of Man er tiltenkt rollen som venstreback nå som Luke Shaws tid i klubben virker å være over.

09.10: Forhandlingene mellom United og Marcus Rashford om en ny kontrakt skal være lagt på is inntil videre, ifølge The Sun. Klubben ønsker å forlenge, men av bekymring for hva José Mourinho planlegger å gjøre i sommer, ønsker 20-åringen å vente med å signere. Rashford har to år igjen på sin nåværende avtale.

09.00: Dagens største «story» er signert Daily Mail, som skriver at Sergej Milinkovic-Savic kan erstatte Paul Pogba.

Vi begynner med sistnevnte, som ifølge United-journalist Chris Wheeler kan være ferdig i United etter at José Mourinho har mistet tålmodigheten med franskmannen. Pogba skal være på en liste over spillere Mourinho kan selge for å finansiere et nytt lag i jakten på City. Forholdet mellom de to skal ha gått på flere smeller i løpet av sesongen, og Pogba er en av dem som risikerer å bli vraket i semifinalen mot Tottenham i FA-cupen.

Samtidig skal administrerende direktør Ed Woodward ikke være enig med Mourinho om at det er riktig å selge Pogba på nåværende tidspunkt.

Spilleren som eventuelt kan erstatte Pogba skal være serbiske Milinkovic-Savic, ifølge Simon Stones. United skal være på utkikk etter to midtbanespillere og var visstnok på plass for å speide på Lazio-spilleren i 1-4-tapet for Salzburg i Europa League i forrige uke.

United skal også ha lagt inn et bud på Shakhtars Fred, som også er ønsket av Manchester City, ifølge Daily Mail.

Mandag 16. april:

21.41: Vi registrerer at flere omtaler rykter fra Spania om at Cristiano Ronaldo kan forlate Real Madrid til fordel for gamleklubben United, men problemet med dette er at Don Balon er en heller useriøs side som det er liten grunn til å tro på – og det er generelt lite som tyder på at portugiseren skulle være aktuell for United per nå. Vi skal heller love å viderebringe det om det dukker opp noe seriøst.

14.30: Lokalavisen MEN, ved Samuel Luckhurst, har tegnet opp det de mener er Mourinhos fremgangsmåte på markedet i sommer.

Luckhurst skriver at det forventes at Pep Guardiola igjen vil bruke mer penger enn United på overgangsmarkdet, og at et av problemene til United er at så mange spillere aktivt bruker klubbens angivelige interesse som forhandlingskort. Barcelonas Samuel Umtiti er den siste til å gjøre dette.

Toby Alderweireld (Tottenham), Alex Sandro (Juventus), Danny Rose (Tottenham), Fred (Shaktar) og  Jorginho (Napoli) trekkes frem som aktuelle kandidater i sommer, og Fellaini, Shaw, Blind og Darmian nevnes (igjen) som de mest aktuelle til å forlate klubben.

Tahith Chong, en av de mer spennende spillerne i United-akademiet, forventes å være en del av troppen som drar på sommerturné til USA.

08.00: I påvente av mer seriøse rykter, tar vi med oss at Manchester Evening News mener at det ikke var tilfeldig at det var nettopp Daley Blind, Marouane Luke Shaw og Matteo Darmian som var utelatt av United-troppen mot WBA.

Avisen mener det er et klart stikk mot Glazer-familien, som hadde representanter på Old Trafford søndag. José Mourinho skal se for seg en overhaling av spillertroppen i sommer, og de fire nevnte er mest sannsynlig på vei ut av klubben, skriver avisen.

Powered by Labrador CMS