– United får ham for 30 mill euro

United har snakket med Italia-ekspert Thomas Høy om ryktene rundt Pjanic og Marchisio.

Publisert Sist oppdatert

United.no har snakket med Serie A-ekspert Thomas Høy om ryktene som har koblet Miralem Pjanic og Claudio Marchisio til United denne uka. Pjanic er en 23 år gammel midtbanespiller i Roma, mens Marchisio er en 27 år gammel midtbanemann i Juventus.

Høy er glad i Roma, er Italia-skribent for Josimar og kan også følges på twitter der han kaller seg @iPrimaPunta.

Frykter du ryktene som kobler Pjanic til United?

– I utgangspunktet gjør jeg egentlig ikke det. Det skrives lite om en mulig overgang i italienske medier. Tvert i mot ble det rapportert i romjulen at Roma og Pjanic er enige om en kontraktsforlengelse. Når det er sagt, så har alle Roma-spillere en prislapp (les: Lamela og Marquinhos i sommer) og kontrakten hans går ut neste sommer. Hvis United presenterer et tilfredsstillende bud, blir jeg ikke overrasket dersom han skifter klubb.

For de som ikke kjenner Pjanic – beskriv ham – og hvilke posisjoner kan han bekle?

miralem
PÅ RYKTEBØRSEN: Miralem Pjanic.

– Pjanic er egentlig litt vanskelig å definere, kanskje mest av alt fordi han har blitt brukt i så mange ulike posisjoner. Han var en klassisk trequartista da han kom til Roma, men har siden blitt trukket ned og brukes nå som den kreative spilleren i Romas midtbanetreer. I mine øyne kan han brukes både dyptliggende og fremskutt, med bidrag i form av pasninger, skudd og forseringer. Han er imidlertid for treg til å utgjøre noen umiddelbar trussel fra kanten.

Hvor høyt vurderer du ham? Snakker vi en spiller på topp Europa-nivå eller som kan bli verdensklasse?

Det er først i år at jeg har blitt virkelig glad i Pjanic. Jeg opplevde ham som en lettvekter med utpreget av-og-på-knapp de første to sesongene. Nå har han blitt mye tøffere i stilen og lar seg ikke presse ut av kampene like lett som før. Til tross for at han er teknisk begavet og har hodet på rett plass, klarer jeg likevel ikke å se for meg at han blir en verdensstjerne. Til det er ikke ekstremferdighetene hans ekstreme nok, i sammenligning med tilsvarende spillere.

Tror du han ville passet i engelsk fotball?

Vanskelig å si. Det overrasker meg stort at Erik Lamela foreløpig har floppet for Tottenham, og det setter stilforskjellene mellom ligaene i et interessant perspektiv. Mitt ankepunkt mot Pjanic har vært tempo og styrke, og selv om han nå er betydelig tøffere enn før, så gjør Lamela-affæren meg mer usikker enn jeg normalt ville vært. Når det er sagt, har Pjanic de kvalitetene United tilsynelatende trenger.

Skuffende om han forlater Roma nå?

– Det ville vært skuffende, særlig fordi Roma mangler kreative spillere i midtbaneleddet. Nysignerte Radja Nainggolan minner mer om De Rossi enn Pjanic, og Leandro Paredes blir ikke spilleklar før sommeren grunnet utlendingsreglene.

Hvor mye tror du Roma må få for å være villig til å selge?

– I forbindelse med rapportene om kontraktsforlengelse, ble det sagt at den nye kontrakten vil ha en utkjøpsklausul på 30 millioner euro. Roma selger, etter min oppfatning, dersom United tilbyr 30 millioner euro for ham.

Hva med Claudio Marchisio. Juventus er ute av Champions League, og det rapporteres at de muligens trenger litt penger. Hva tror du om det?

claudio
PÅ RYKTEBØRSEN: Claudio Marchisio.

– Det høres i utgangspunktet ut som en vanskelig overgang å skru sammen. Kanskje særlig når det dreier seg om januarvinduet. Marchisio er en av ikke så alt for mange egenproduserte Juventus-spillere, og hvis det var noen som skulle ofres av økonomiske motiver, ville det heller vært typer som Quagliarella og Vucinic. Det er for øvrig ikke så mye som tyder på at Juventus trenger å selge spillere heller. Som type er han mer vandrende enn Pjanic. Han er ingen statisk pasningslegger, men snarere en boks-til-boks-spiller med bra motor og teknikk. I en normalsesong scorer han 5-10 mål fra midtbanen, men i år står han foreløpig på 0. Marchisio lider litt av at Arturo Vidal er hakket hvassere på alt han foretar seg.

Høy er altså Italia-skribent for Josimar og kan også følges på twitter der han kaller seg @iPrimaPunta.

Powered by Labrador CMS