Ryktesaker, uke 18

OPPDATERT 09.40: United ønsker å benytte seg av Iscos utkjøpsklausul, ifølge engelske medier.

Publisert Sist oppdatert

United.no samler ryktene i en enkelt sak, slik at alle som elsker dem enkelt kan finne frem, mens alle andre lett kan styre unna.

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 5. mai

09:25: Manchester United kjemper med byrival City om stortalentet Isco. Malagas playmaker er en meget ettertraktet spiller, og også Barcelona og Real Madrid skal være interesserte i spiller som ble kåret til «årets gullgutt».

Ifølge Sunday People har både Ferguson og Mancini sett de siste fire kampene til midtbanejuvelen. Isco har angivelig en utkjøpsklausul på 30 millioner pund.

Fredag 3. mai

18.40 Juventus-spiller Claudio Marchisio ble i går linket til United, men spilleren selv benekter at han vil noe sted. Han mener det ville vært absurd å forlate Juventus nå, og vil heller forlenge kontrakten sin.

10.40: Han har akkurat blitt kåret til årets spiller både blant spillerne og journalistene. Nå hevder tidligere Sky Sports-studiovert Chloe Everton at United har sikret seg Gareth Bale. Hun skriver på sin Twitter-konto at han vil ta over draktnummer 11 av Ryan Giggs, som vil gå inn i en trenerrolle til sommeren. Det er verdt å nevne at Giggs har skrevet under på en kontrakt som gjør at han etter planen skal spille enda en sesong..

08.15: Jürgen Klopp er mannen Manchester United ønsker skal ta over etter Sir Alex Ferguson, ifølge Daily Mirror. Tyskeren har hatt stor suksess i Borussia Dortmund og ledet de gulkledde til en finale i årets Champions League. Problemet er imidlertid at Klopp er en ettertraktet manager, og klubber kan komme til å gjøre et fremstøt på 45-åringen allerede i sommer. Spørsmålet er om Fergie, som er en stor beundrer av Klopp, klarer å overbevise han om at han bør bli lenger på Signal Iduna Park.

08.00: 18 år gamle Elliot Kebbie er ønsket av United, melder Daily Mirror. Interessen i den engelske forsvarsspilleren, som til daglig spiller i Atlético Madrid, kan ifølge avisa gjøre at Javier Hernandez går motsatt vei. Mexicaneren skal være lei av benketilværelsen og er sett ut som en potensiell arvtaker til Radamel Falcao, som antakeligvis forsvinner i sommer.

Torsdag 2. mai

Polske Robert Lewandowski er brennhet om dagen og har blitt en gjenganger i denne spalten de siste ukene. Siste nytt er at The Sun mener å vite at spissen vraker United til fordel for Bayern München, selv om United trodde de var i førersetet etter at Bayern sikret seg Mario Götze. En femårsavtale på 160 000 pund i uka skal friste Lewandowski til spill for klubben han og resten av Dortmund-laget møter i Champions League-finalen på Wembley. Marca på sin side melder at Jose Mourinho skal hente Lewandowski til Chelsea så fort han får ansvaret der.

Ifølge talkSPORT kjemper United og Liverpool om den italienske forsvarsspilleren Angelo Ogbonna. Nå skal imidlertid Bayern München ha meldt seg på i kampen om den spilleren også. Torino har tidligere i år uttalt at de ikke ønsker å selge 24-åringen, men La Gazzetta dello Sport hevder at situasjonen nå er en annen.

Gonzalo Higuain kjemper med Karim Benzema om den enslige spissplassen i Real Madrid, men skal nå ha tapt slaget mot franskmannen. I L’Equipe sier klubbdirektør Jose Angel Sanchez at Higuain nå skal forlate klubben, mens to andre angripere skal inn. Det har ledet til nye spekulasjoner om Madrid-klubben ønsker å hente Javier Hernandez. Ifølge The Sun skal Hernandez benyttes i en byttehandel med Cristiano Ronaldo.

United skal ha vist interesse for den serbiske midtbanespilleren Nemanja Matic. Benfica er imidlertid ikke snauere enn at de krever 45 millioner pund for den tidligere Chelsea-spilleren, skriver talkSPORT. PSG skal også være interessert og det spørs om Ferguson er så interessert i en budkrig med de Qatar-sponsede franskmennene.

Daily Express mener at tyrkiske Ilkay Gündoğan skal løse midtbaneproblemet på Old Trafford. Dortmund-spilleren har som flere av sine lagkamerater imponert i den svarte og gule drakta og uttalte til tyske Sport Bild at han alltid har hatt en drøm om å spille i England eller Spania. Det skal sies at Gündoğan for kort tid siden svarte at det var 100 prosent sikkert at han ble værende i Dortmund kommende sesong.

Juventus-spiller Claudio Marchisio har tidligere uttalt at han kun vil forlate Italia til fordel for Tyskland. Nå skriver imidlertid Daily Express at midtbanespilleren kan bli tvunget til en overgang til England ettersom Torino-klubben trenger penger i kassa for å finansiere kjøpet av en ny spiss. Avisen mener Marchisio står høyt på Fergusons ønskeliste.

Brasilianske Marquinhos er ønsket av United og Barcelona, melder talkSPORT. Roma-forsvareren, som kun er 18 år gammel, har vært en åpenbaring i årets Serie A og har kontrakt til 2017. Han blir med andre ord ikke billig.

Onsdag 1. mai

12.15 Daily Mail hevder at Wayne Rooney selv ønsker å skrive under på en ny kontrakt med Manchester United. Men, før han eventuelt bestemmer seg for å binde seg til et videre liv på Old Trafford, vil han først forhøre seg med Sir Alex Ferguson om hvilken rolle han er tiltenkt nå som Robin van Persie har sementert sin plass som klubbens førsteangriper.

12.00 Ifølge Club Call vurderer United et fremstøt med sikte på å hente Juventus’ italienske landslagsspiler Claudio Marchisio til Old Trafford. Sir Alex innser imidlertid at det kan by på sine problemer å lokke den 27 år gamle midtbanespilleren bort fra Serie A-vinnerne.
For det første er Marchisio kontraktsbundet frem til 2016, og for det andre er han oppvokst i Juve-systemet. At han selv skal ha gitt uttrykk for ønske om å bli hos Den gamle damen, gjør heller ikke saken noe enklere.
Likefullt spekuleres det i at Juve kan være interessert i å selge spilleren – først og fremst som følge av en viss Paul Pogbas overbevisende opptredener.

 

Tirsdag 30. april

17.00 Freiburgs Matthias Ginter er en av mange spillere som har blitt linket til Manchester United denne sesongen, men nå kommer altså kontrabeskjeden om at unggutten ikke er til salgs. I tillegg til United skal både Dortmund, Arsenal og Liverpool ha vært blant interessentene, men Freiburgs manager Christian Streich kan fortelle at Ginter blir i klubben. Det skriver Sport1 Media i dag.

09.20 United og PSG kjemper om å hente Cristiano Ronaldo i sommer. Ifølge The Sun er United villige til å by £65 millioner i tillegg til en spiller, sannsynligvis Nani, dersom de får signaler om at Ronaldo kan ønske seg en retur til klubben han forlot i 2009. Ifølge avisen er United ikke spesielt glade for at den rike klubben PSG også har meldt sin interesse.

08.35 Ifølge The Mirror har Tottenham overrasket med å melde seg på i kampen om Evertons Leighton Baines. Venstrebacken har igjen to år av kontrakten sin med Liverpool-laget, men kan bli solgt for ca £12 millioner.

Arturo Vidal har vært i Uniteds-søkelys, men midtbanespilleren forteller at han trives i Juventus og har ingen planer om å forlate klubben, ifølge talkSPORT. Vidal sier rett ut at han blir i Juventus også neste sesong.

Ifølge Calcio Mercato kjemper United og Inter om det neste belgiske stortalentet David Henen. 17-åringen spiller til daglig i Anderlecht og kalles ‘Den belgiske Cristiano Ronaldo’. United skal ha vært på flere ungdomsturneringer for å speide på Henen-

 

Mandag 29. april

15.30: Robert Lewandowski. Man bli sprø hvis man prøver å bli klok på alt som sies. Nå sier imidlertid agent Malik Barthel at det er tvilsomt om polakken ender i Premier League i sommer. – Robert er interessert i å spille i Premier League en gang i fremtiden, men hvor lenge er det til? Jeg tror ikke fremtiden er i sommer…

14.00: Nani skal igjen være på radaren til Juventus, og Daily Express skriver at italiensk presse hevder at et bud på 13 millioner pund og en ukelønn på 127.000 pund i uka er aktuelt å gi portugiseren.

10.00: Bruno Gomes er en 17 år gammel brasiliansk spiss, som holder til i Desportivo Brasil – Uniteds samarbeidsklubb. Han har vært på prøve hos United, og mange tror han reiser til Old Trafford så fort han fyller 18 år senere i sommer. I helga scoret han sju mål og serverte to målgivende da Desportivo vant 12-0 i en kamp. De målene kommer i tillegg til det hat tricket han scoret forrige uke, og han ser ut til å bli toppscorer i Sao Paulo-området både på U15- og U17-nivå. Han skal ha fantastiske avslutter-egenskaper og posisjoneringsevne.

Her kan du lese en større sak om samarbeidet med Desportivo Brasil, og hva som skjedde da United fant Chelsea-stjernen Oscar da han var 15.

Se de sju målene fra Bruno Gomes her.

Powered by Labrador CMS