3639 kamper på rad

United er i en egen klasse når det kommer til å produsere og benytte egne spillere.

Publisert Sist oppdatert

I anledning kåringen av årets spiller i Premier League ble Sir Alex Ferguson invitert opp på scenen sammen med ungdomstrener Eric Harrison og 92-generasjonen.

De gamle traverne i United-stallen – Ryan Giggs og Paul Scholes – fikk selskap av blant annet Gary Neville, Nicky Butt og Ben Thornley, hvorpå de mottok en ærespris for deres prestasjoner.

Fire spillere fra laget som vant Youth Cup-finalen mot Crystal Palace i mai 1992 ble senere fast inventar på det engelske landslagsspillere – Nicky Butt, Paul Scholes, David Beckham og Gary Neville.

Les også: En ellever av egenproduserte spillere

Det som er verdt å merke seg er den utrolige rekorden United innehar. Laget har – utrolig nok – brukt minst én egenprodusert spiller i hver eneste siden oktober 1937, med unntak av mot Arsenal i mai 2011.

Den gang var John O’Shea den eneste egenproduserte spilleren i troppen, men han kom aldri på banen for seriemesterne. Med andre ord har United hatt en egenprodusert spiller i troppen i hver eneste kamp siden 1937 – en rekke på hele 3639 kamper per 07. mai 2013.

United har i alle år understreket viktigheten av å ha egenproduserte spillere, og er også denne sesongen det topplaget med flest egenproduserte spillere i stallen:

Klubb Trent i England: Trent i klubb:
Arsenal 6 6
Chelsea 7 2
Everton 8 3
Liverpool 10 4
Manchester City 9 2
Manchester United 12 7
Tottenham 12 3

Powered by Labrador CMS