Rennes anklager City

Da United trakk seg ut grep City sjansen og vervet Rennes' Jeremy Helan. Nå har Rennes meldt City inn for FIFA.

Publisert Sist oppdatert

United var i 2008 svært interessert i det franske stortalentet, men Rennes var ikke interessert i å gi slipp på Helan. Med United ute av bildet, rykket City inn og skrev kontrakt med spilleren tidligere i år. Rennes mener at intensjonsavtalen spilleren hadde med dem, forpliktet både spiller og klubb til kontrakt dersom han representerte Frankrikes juniorlandslag.

Jeremy Helan har gått på det berømte Clairefontaine-akademiet, og Rennes trekker klare likhetstrekk til Gael Kakuta-saken, der FIFA har konkludert med at Chelsea ulovlig brøt spillerens kontrakt med Lens.

– Denne er enda mer ulovlig enn Kakuta-(saken). Kakuta hadde bare muligheten for en kontrakt, mens for Helan var det definitivt en kontrakt som ventet siden han hadde spilt for sitt landslag på juniornivå, sier Rennes' tekniske direktør Pierre Dreossi til The Independent.

– Manchester United sa det ikke var mulighet å forhandle med oss, og for City kan dette være farlig.

Chelsea er blitt bannlyst fra å kjøpe nye spillere fram til 1. januar 2011, og Rennes mener at City bør få tilsvarende straff.

– Men vi venter ingen rask avgjørelse av FIFA, kanskje ikke på flere år, sier Rennes' tekniske direktør.

City-manager Mark Hughes (bildet) har lovende Jeremy Helan i sine rekker, men kan forvente hard kamp fra Helans moderklubb Rennes.

Powered by Labrador CMS