BLOGG: Har Solskjær egentlig funnet laget sitt?

MANCHESTER: Journalist Eivind Brennhovd Holth blogger om den første kampen til Ole Gunnar Solskjær som United-manager på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Har Solskjær egentlig funnet laget sitt?

27. desember

Jeg og Bjarte Valen diskuterte 3-1-seieren mot Huddersfield og spør hverandre om Ole Gunnar Solskjær egentlig har funnet sitt beste lag:

Luksusproblemet

26. desember

Før «hjemmedebuten» på Old Trafford står Ole Gunnar Solskjær overfor et vanskelig dilemma – velger han de elleve spillerne som ga ham akkurat det han ønsket og kjørte over Cardiff, eller velger han å rotere på laget?

Laget har ingen skader, noe som betyr at Solskjær kan velge fritt.

Solskjær må stille med et lag han er sikker på kan slå Huddersfield. Samtidig er det flere som vil vise seg fram, og kampene kommer tett. Det er bare fire dager til Bournemouth kommer på besøk.

Det vil ikke være en enkel avgjørelse å plassere Jesse Lingard, Marcus Rashford eller Anthony Martial på benken nå.

Men det er mange som banker på døren. Juan Mata spilte ikke sist. Og hva med Chris Smalling, hvis han er klar? Eller Romelu Lukaku?

Det er rart å snakke om luksusproblemer når José Mourinho knapt har rukket å sjekke ut av hotellet sitt, men så fort snur det i fotballen.

Heldigvis er det ikke jeg som skal ta ut laget.

Når ribba må ofres

25. desember

Dette ble ikke helt den jula familien hadde sett for seg.

Kjæresten rynket litt på nesa da jeg fortalte om flyet som skulle til Manchester via Brussel 1. juledag, men forståelsen for at Ole Gunnar Solskjær hadde skapt unntakstilstand gjorde at jeg akkurat fikk grønt lys.

Dermed ble det bare én julemiddag i år.

I morgen byttes ribbe, pinnekjøtt og marispangriser ut med engelsk frokost og «mulled wine».

Det lever jeg helt fint med.

For det er ikke en hvilken som helst begivenhet som finner sted på Old Trafford 2. juledag.

Det er comebacket til Ole Gunnar Solskjær. På Old Trafford. Som United-manager.

Det hadde jeg ærlig talt aldri trodd da jeg var på Anfield for halvannen uke siden. Jeg husker riktignok at «You are my Solskjaer» gikk for fulle mugger inne ved kiosken i pausen, men at nordmannen skulle lede Manchester United i neste seriekamp – det var en ganske fjern tanke.

ANFIELD: Stemningen har snudd blant United-fansen siden 1-3-tapet for Liverpool – det som ble José Mourinhos siste kamp som United-manager. Foto: Eivind B. Holth

På tradisjonelle «Boxing Day» er han altså tilbake der han hører hjemme.

Med en 5-1-seier mot Cardiff som må ha overbevist de vanskelige skeptikerne der ute og med «20LEGEND»-banneret på tribunen.

Jeg tror eventyret fortsetter.

Kanskje blir det i overkant å forvente fem scoringer enda en gang, men med drømmestarten i Wales forsvant Mourinho-spøkelset umiddelbart, og Solskjær kommer til å gi United-spillerne beskjed om å gjøre akkurat det samme mot Huddersfield som de gjorde mot Cardiff.

Og da bør det være gode muligheter for at andre kapittel av dette eventyret vi befinner oss i for øyeblikket blir like morsomt som det første.

Jeg ville i alle fall sørget for å legge alle juleaktiviteter før klokken 16.00 og etter 18.00 på 2. juledag.

Olé, Olé!

Powered by Labrador CMS