mcffedd

Våre vurderinger om laget mot City

Publisert Sist oppdatert

1-1 mot Newcastle, 0-1 mot Wolves, 1-1 mot Southampton, 2-2 mot Aston Villa, 1-1 mot Burnley og 0-0 mot Watford.

United har bare tapt én av de 20 siste kampene, men det har blitt for mange poengdelinger.

Dermed er United nå i en situasjon hvor man fort er avhengig av å vinne mot sine direkte topp fire-rivaler og ta poeng eller slå også topplag som Liverpool og Manchester City.

Søndag er det en sjanse til å få til nettopp det.

Da er det første sjanse til å se hvor godt Ralf Rangnick-stilen passer til en kamp mot et av verdens beste lag.

Da får vi også se om Rangnick kan gjøre som Solskjær – vinne hver eneste bortekamp mot de lyseblå.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Alle skulle nå være tilgjengelige, men fredag sa Ralf Rangnick at det var usikkerhet rundt noen.

Da spillerne sjekket inn på spillerhotellet lørdag manglet så Cristiano Ronaldo, Luke Shaw og Raphaël Varane.

Edinson Cavani, som var tilbake i trening igjen torsdag, var heller ikke med.

Scott McTominay, som stod over uavgjort-kampene mot Atletico Madrid og Watford, har imidlertid trent hele uka og er høyaktuell for en plass fra start.

Under Rangnick har hotell-innsjekkingen stort sett stemt, slik at vi har tatt hensyn til disse fraværene i vårt laguttak.


David de Gea – Bombesikker. Videre tekst unødvendig.

Aaron Wan-Bissaka – Har startet og vunnet tre strake kamper på Etihad. Har hatt rimelig bra kontroll på Raheem Sterling i de kampene. Så er det en pågående diskusjon om offensiven hans, posisjoneringen og fotballforståelsen, men han har startet to av de tre siste kampene før denne. Da blir det vanskelig å tro at Diogo Dalot, som ikke har spilt på tre kamper, plutselig skal inn i varmen igjen på bortebane mot City.

awbbr
TILBAKE I VARMEN: Det har vært slik for Aaron Wan-Bissaka de siste ukene.

Victor Lindelöf – Har egentlig vært bunnsolid denne sesongen, og med Varane trolig ute så er han selvskrevet på laget. Spilte også i alle de tre seirene på Etihad under Solskjær.

Harry Maguire – Stod over mot Watford, og det ville vært interessant å se hva Rangnick gjorde til denne kampen. Med Varane trolig ute så er det mindre interessant. Da blir det nemlig Lindelöf/Maguire. Spilte også i alle de tre seirene på Etihad under Solskjær.

Alex Telles – Shaw manglet da spillerne sjekket inn på spillerhotellet, og selv om Diogo Dalot også har vært brukt som venstreback så er brassen det naturlige valget. Merk at United har holdt nullen i hans to siste starter, mot Watford og West Ham. Sist United tapte med Telles på laget var forresten hjemmekampen mot City, og sist United tapte med Telles fra start var tilbake i september.

Scott McTominay – Går rett inn på laget igjen. Var savnet i Madrid. Har stort sett levert varene under Rangnick, og United med McTominay i ligaen under Rangnick har gitt sju seirer, tre uavgjorte og ett tap.

Fred – Vi tror Ralf Rangnick «lærte» av bortekampen mot Atletico, der det lenge ikke fungerte med bare én mer defensiv orientert midtbanespiller mot et så godt lag. Dermed er Fred inne her i stedet for Pogba.

Bruno Fernandes – Er av og til altfor vågal i pasningsspillet, men er den store kreative kraften i dette United-laget. Må spille. Må fungere.

Anthony Elanga – Det trengs løpskraft og løpsvilje til å gjøre jobben helhjertet både defensivt og offensivt. Dermed tror vi Elanga får sjansen fra start.

elanna
AKTUELL FRA START: Spørsmålet er mest om Anthony Elanga er aktuell fra start eller vurderes som en bedre mann å bytte inn.

Jadon Sancho – Har vist bra form i februar, ble månedens spiller på manutd.com da, og er da selvskreven offensivt i kamper som denne.

Marcus Rashford – Har vært formsvak, men med Ronaldo trolig ute så får han nå sjansen til å løpe og true bakrom. Kanskje det passer ham bedre enn en kantrolle med defensive krav.


Alternativene

Paul Pogba – Bedre med ball, evnen til å gå av spillere og slå den forløsende pasningen, men vi tror altså ikke det vinner mot Freds bedre defensiv mot akkurat denne motstanderen.

Manchester City

Tapte hjemme mot Tottenham i februar. Spilte uavgjort borte mot Southampton i januar. Ellers har de vunnet samtlige ligakamper siden oktober.

Likevel trues de nå av Liverpool i gullkampen i Premier League. Før avspark søndag leder City ligaen med tre poeng, så hvert poeng teller.

Ruben Dias og Nathan Ake er ute, men det er likevel nok av kvalitet å velge fra for Pep Guardiola.

Spørsmålet er mest om Raheem Sterling og Gabriel Jesus starter eller om det heller blir et spissfritt lag med en haug med offensive midtbanespillere i stedet.

Mulig City-lag: Ederson – Walker, Laporte, Stones, Cancelo – Rodri, De Bruyne – Mahrez, Silva, Grealish – Foden

Powered by Labrador CMS