kollasj

Våre vurderinger om laget mot City

Vil Erik ten Hag finne plass til både Casemiro og Scott McTominay på midten? Og hvem skal lede angrepsrekken i søndagens byderby?

Publisert Sist oppdatert

Etter en grusom start på sesongen har United slått kraftig tilbake i ligaen, ikke minst på grunn av solid defensivt spill.

Fire strake triumfer, deriblant sterke trepoengere mot både Liverpool og Arsenal på Old Trafford har gjort at optimismen har vendt tilbake blant United-fansen.

Den stigende formkurven gjorde også at Erik ten Hag ble kåret til månedens manager i september, og Marcus Rashford fikk prisen som månedens spiller i september. 

Manchester City v Manchester United - Premier League
DUELLEN: Pep Guardiola og Erik ten Hag har jobbet sammen i Bayern München tidligere. Nå møtes de som managere for hver sin klubb i Manchester i et derby som får oppmerksomhet fra hele verden.

Nå venter imidlertid trolig sesongens tøffeste motstander, nemlig Pep Guardiolas Manchester City på Eastlands.

En duell i duellen på søndag blir utvilsomt det taktiske slaget mellom de to managerne. Erik ten Hag var nemlig trener for Bayern München II, da Guardiola ledet klubbens førstelag.

FORHÅNDSSAKER:

Manchester United

Harry Maguire er ute med strekkskaden han pådro seg mot Tyskland, men både Anthony Martial og Marcus Rashford har trent med laget denne uken og kan begge være aktuelle mot City.

Erik ten Hag bekreftet også at Axel Tuanzebe og Brandon Williams er ute med langtidsskader, mens det er litt mer usikkert hva situasjonen rundt Martin Dubravka, Donny van de Beek og Aaron van Bissaka er.


David de Gea – Har spilt samtlige kamper denne sesongen og er Ten Hags klare førstevalg enn så lenge. Surret fryktelig mot Brentford, men har hevet seg betydelig siden det grufulle nederlaget i Vest-London.

Diogo Dalot – Kanskje årets største positive overraskelse i United. Har fått tillit av Ten Hag og betalt tilbake med solid spill. Dalot fikk også en solid opptur med det portugisiske landslaget med to scoringer i 4-0-seieren mot Tsjekkia. Var ikke med da Portugal tapte for Spania.

Raphaël Varane – United har vunnet samtlige kamper der den elegante franskmannen har startet denne sesongen. Bringer ro og trygghet i forsvaret og er bankers på laget.

Lisandro Martínez – Den lille argentineren fortsetter med storspillet. Slet med å finne tonen i tospann med Harry Maguire, men sammen med Varane har det gått på skinner. Får en meget tøff oppgave med å temme Erling Braut Haaland, men han har gjort det før.

Leicester City v Manchester United - Premier League
BUNNSOLIDE: Diogo Dalot, Lisandro Martínez og Raphaël Varane har på kort tid virkelig funnet tonen i Uniteds forsvar. Søndag skal de bryne seg på en kraftspiss fra Bryne.

Tyrell Malacia – Konkurransen om venstrebacken er langt tøffere enn på motsatt side i United-forsvaret. Luke Shaw leverte en solid landskamp blant annet med scoring mot Tyskland, men vi tror Erik ten Hag gir tillit til Malacia også i byderbyet, til tross for Shaws positive innsats på Wembley.

Scott McTominay – Har holdt Casemiro ute av laget frem til nå, og vi tror han gjør det igjen mot City. Spilte ikke den siste landskampen til Skottland mot Ukraina, noe som vil være en stor fordel med tanke på søndagens batalje. Casemiro vil få sine sjanser, men vi tror ikke det vil skje fra start på søndag.

Christian Eriksen – Sprudler i sin midtbanerolle sentralt for Ten Hags mannskap. Formspilleren får frem det beste i lagkameratene, og danskens ro og ikke minst overblikk, kan bli gull verdt for United på søndag, særlig på kontringer.

Leicester City v Manchester United - Premier League
I STORFORM: Christian Eriksen kan bli nøkkelen til å sette tonen for Uniteds kontringsspill søndag.

Antony – Fikk en drømmestart mot Arsenal med scoring i debuten. I Europa League har det vært mer varierende fra brasilianeren, men Ten Hag vil trenge spillere som kan ta på seg servitørrollen og by på noe overraskende. Får sjansen igjen her.

Bruno Fernandes – Har vokst med kapteinsrollen og samspillet med Eriksen. Bankers.

Jadon Sancho – Kanskje en smule uheldig som ikke ble tatt ut i landslagstroppen til England etter en bra start på sesongen, men det taler til Uniteds fordel. Har ikke spilt kamp på lenge, men trent godt på Carrington. Tar plassen på venstrekanten mot City.

Anthony Martial – Kanskje et lite element av gambling fra vår side, men Erik ten Hag bekreftet at franskmannen, stikk i strid med flere avisartikler som hevdet det motsatte, har trent godt med gruppen hele denne uken. Det tror vi er nok til at han får sjansen fra start.

Alternativene

Luke Shaw kom tilbake til Carrington etter en positiv landskamp mot Tyskland. Er sikkert med i tankene til Ten Hag, og rutinen hans kan vippe uttaket i hans favør. Glem imidlertid ikke at Ten Hag ga Tyrell Malacia debuten fra start mot Liverpool og Mohamed Salah. Den oppgaven løste Malacia med glans. 

Casemiro er også en spiller som trolig vil spille en rolle mot City. Vi tror det blir som innbytter, men vil heller ikke bli sjokkert om Ten Hag finner plass til den hardtarbeidende brassen fra start.

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
ALTERNATIV: Casemiro får nesten garantert en rolle å spille mot City, men blir det fra start eller som innbytter?

Anthony Elanga var lenge inne i vårt lag, men da de oppløftende nyhetene om Martial og Rashford kom, tror vi det er svensken som må vike plass. Kan bli viktig fra benken med sin hurtighet.

Marcus Rashford er tilbake i trening, men vi tror grunnlaget er noe tynt og at han derfor starter byderbyet på benken. Der tror vi også Cristiano Ronaldo starter, men det er slett ikke umulig at portugiseren kommer inn dersom United jakter scoring.

Manchester City

Pep Guardiolas menn er favoritter. Så ærlige må vi være, men City må unnvære John Stones som ble skadet for England mot Tyskland. Aymeric Laporte er tilbake i trening etter skade, men derbyet kan komme i tidligste laget. 

Guardiola bytter, eller roterer om du vil, ofte på mannskapet, og særlig kan det være utfordrende å forutse hvordan midtbanen skal se ut.

Vi prøver oss med denne oppstillingen, og tror ikke vi bommer på altfor mange plasser:

Ederson – Walker, Dias, Akanji, Cancelo, De Bruyne, Rodri, Gündogan, Bernardo Silva, Foden, Braut Haaland.

Powered by Labrador CMS