pgua

– Det var en utrolig sesong av Ole, men vi var eksepsjonelle

Publisert Sist oppdatert

Søndag er det duket for et nytt byderby mellom United og City, og åstedet er Etihad. Der har United vunnet tre ganger på rad, alle under Ole Gunnar Solskjærs ledelse.

Derfor kom Pep Guardiola naturlig inn på nordmannen på fredagens pressekonferanse.

– Min mening er at Ole leverte en utrolig sesong forrige sesong, men vi var samtidig eksepsjonelle.

Manchester United v Manchester City - Carabao Cup: Semi Final

– Jeg har imidlertid ingen forklaring på hvorfor bortelaget vinner disse kampene så ofte. Vi har blitt straffet på overganger, og nå har de Ronaldo, Sancho, Elanga og Rashford. Da kan de være utstoppelige.

– Derfor skal vi nå for første gang forsvare oss litt dypere, og selv bruke overgangene.

Han bryr seg lite om tabellen, der United nå ligger 19 poeng bak City.

– Når jeg ser United så ser jeg på hva de gjør, at de er gode, for det er de nemlig.

– Jeg ser styrkene deres offensivt og på midten, styrken og farten – Pogba, Fred og ikke minst Varane, Maguire og Lindelöf i midtforsvaret. Så handler det om å se på svakhetene og utnytte dem, men jeg forventer alltid det beste fra en motstander.

Spanjolen snakket også positivt om Ralf Rangnick.

– Det er mange lag i Premier League som bruker ideene hans allerede. Han er jo nærmest som en far til press-spill og overganger. Vi ser det med Liverpool, Southampton og nå med Jesse Marsch i Leeds. Vi kan også se det litt med Tuchel i Chelsea, selv om han spiller litt bredere med vingbackene sine. Så det er allerede fem-seks lag som spiller på den måten. Han gjorde også et eksepsjonelt arbeid i RB Leipzig, og du kan se (i United) nå noe av det han ønsker å få til.

City-manageren sa også at Ruben Dias og Nathan Ake er uaktuelle for søndagens kamp.

Han snakket også opp Cristiano Ronaldo.

– Han er sammen med Messi én av de aller beste de siste 50 årene, men når han oppnår så mye så er han under lupen her eneste dag i livet sitt. Nå, med sosiale medier, gjelder det enda mer.

– Det har vært en glede å se ham i alle disse årene. Vi må gjøre det vi kan for å unngå at han for mye ballkontakt. Vi ledet 1-0 mot dem sist, så fikk han ballen og med en gang – sjanse, sa Guardiola om Uniteds trolig startmann på spissplass søndag.

Powered by Labrador CMS