pgua

– Erling er høyere, men Martinez er en fantastisk spiller

Publisert Sist oppdatert

Anført av en strålende opplagt Erling Braut Haaland har Manchester City hatt en god start på sesongen med fem seire og to uavgjorte på de første syv kampene.

Pep Guardiolas menn ligger bare poenget bak Arsenal, men kanskje det mest imponerende med City så langt er at laget har scoret hele 23 mål på syv ligakamper.

– Kommer hit med gode resultater

Etter at United slapp inn hele seks mål på de første to ligakampene, står Erik ten Hags mannskap med kun to baklengs på de siste fire og Guardiola forventer en tøff kamp søndag mot sin gamle elev Erik ten Hag som trener for Bayern Münchens reservelag da Guardiola var i den tyske storklubben.

– Jeg forventer alltid det beste fra dem. De kommer hit med veldig gode resultater fra de siste kampene. De er inne i en veldig god periode, sier Guardiola. 

Manchester United v Arsenal FC - Premier League
PÅ GANG: Pep Guardiola er forberedt på en tøff kamp søndag mot et United-mannskap som er i form. Her jubler Marcus Rashford, Bruno Fernandes og Cristiano Ronaldo for førstnevntes 2-1-mål mot Arsenal.

Et Manchester-derby i gamle dager betød som regel at det var Sir Alex Ferguson som måtte måle krefter med en rekke ulike City-managere. Nå er situasjonen snudd på hodet, og Guardiola har møtt både José Mourinho, Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick på United-benken.

Nå venter Erik ten Hag, men Guardiola understreker at Citys forberedelser vil være slik de pleier å være, selv om han erkjenner at det er en ekstra oppmerksomhet knyttet til derbyet. 

– I kampene mellom Barcelona og Real Madrid var det mer støy, med mye presse og mye som skjedde i forkant. I Tyskland var det mer respekt for at manageren måtte få gjøre jobben i forkant. Dette er et derby mot en stor rival i byen. Min oppgave er å prøve å finne ut hva vi skal gjøre for å slå dem. Jeg ser frem til kampen, sier Guardiola.

Stor oppgave for Martínez

En av duellene i søndagens derby som har vært flittig omtalt er hvordan Lisandro Martínez skal hamle opp med Erling Braut Haaland.

Nordmannen er 195 centimeter på strømpelesten, mens Uniteds argentinske midtstopper er ganske nøyaktig 20 cm kortere med sine 175. Guardiola tror imidlertid ikke det blir noen enkel jobb for den blonde superspissen fra Jæren.

Manchester United v Real Sociedad: Group E - UEFA Europa League
TØFFING: Pep Guardiola roser Uniteds argentinske midtstopper og kaller ham både aggressiv og mentalt sterk.

– Erling er høyere, det er sikkert. Men jeg liker når folk undervurderer spillere på grunn av størrelsen. Martínez er en fantastisk spiller. Han har sterk mentalitet og er aggressiv og Manchester United ville ikke betalt så mye for ham om han ikke var så god, men kommer det til dueller inne i feltet, er Erling høyere. Vi får se hva som skjer, smiler Guardiola.

Føleser og motivasjon gir seg selv i en slik kamp, du trenger ikke noe ekstra det.

LES OGSÅ: Dette sa Ten Hag fredag
LES OGSÅ: – Hyggelig av Pep, men jeg har ikke angret i ett sekund på at jeg valgte United

Powered by Labrador CMS