– United vant fortjent

AVISRUNDEN: Målscorer Marcus Rashford og en for anledningen uvanlig engasjert Louis van Gaal, vies mest oppmerksomhet etter søndagens seier.

Publisert Sist oppdatert

Gjennomgangsmelodien etter derby-triumfen er naturligvis langt mer positiv enn det som har vært vanlig denne sesongen. United besto testen på en dag da presset var som størst, og viste at kampen om en plass i Topp 4 langt fra er over.

Manchester Evening News

Akademiet 1, ufattelig rikdom 0.
Ungdom 1, erfaring 0
United 1, City 0

Slik åpner Stuart Mathieson sin kommentar til begivenhetene som utspant seg på Etihad søndag ettermiddag. Han konstaterer at United-fans – om enn mange noe motvillig –  tar inn over seg at Louis van Gaal nok en gang har trosset oddsen.

– Etter den ubehagelige europacup-exiten mot Liverpool, var dette så definitivt et leve-eller-dø-oppgjør for rødtrøyenes Champions League-ambisjoner. Og så klarte altså nederlenderen å lede sitt lag til derbyseier på fremmed grunn, skriver han. Les mer her.

Mathieson MEN-kollega Rob Dawson lærte følgende av det 171. Manchester-derbyet:

  1. …at Marcus Rashford har vist fantastisk fremgang
    For en måned siden spilte han på Etihad for Uniteds U21 mot Citys Elite Development Squad. Nå rundlurte han Martin Demichelis forut for scoringen. Han skulle også hatt straffe da han ble lagt i bakken av samme mann – og han viste fantastisk arbeidskapasitet.
  2. …at Jesse Lingard viste frem sin intelligens
    Det er lett å glemme at dette er Lingards første hele sesong som førstelagsspiller. Her ga Van Gaal ham en nøkkelrolle som nummer 10, før han flyttet ham over til høyre i andre omgang. Til slutt spilte Lingard nærmest som back, uten at det så ut til å affisere ham det minste.
  3. …at det fortsatt er liv laga for Michael Carrick
    Han har ikke hatt sin beste sesong – ikke så rart ettersom han nærmer seg 35. Mot City viste han likevel at han fortjener en ny kontrakt.
  4. …at United fortsatt savner Luke Shaw
    United gjorde mye riktig, men Marcos Rojo hadde en svak dag på jobben. Han var heldig som ikke ble tatt av allerede etter 45 minutter, før han til slutt ble erstattet av Antonio Valencia. Luke Shaw kan ikke komme raskt nok tilbake
  5. …at Louis van Gaal fortjener kreditt.
    Manageren måtte tåle mye pes for sine bytter mot Liverpool, men mot City gjorde han alt rett. Han så at Rojo slet mot Navas, og han sendte Schweinsteiger utpå da midtbanen var i ferd med å bli overløpt.

Avisens spillerbørs:
8:
Carrick, Lingard, Schneiderlin, Rashford; 7: Darmian, Smalling, Blind, Mata, Martial; 6: De Gea; 5: Rojo.
Innbytterne – Valencia, Schweinsteiger og Fosu-Mensah, får hver sin 6’er.

The Sun, Martin Blackburn:

Det har ikke vært så mye å kose seg med for Manchester United-fans denne sesongen, men det var det i går.
Nå er ikke resultatet avgjørende i tittelkampen, det har de to managerne sørget for i de to siste sesongene. Likevel er det ingenting som kan døyve smerten over en ellers lite tilfredsstillende sesong, bedre enn en derbyseier.
Med sin briljante avslutning som avgjorde kampen, ble den 18 år og 141 dager gamle Marcus Rashfords Manchester-derbyets yngste målscorer i Premier League-æraen.

“Marcus Rashford becomes youngest ever scorer in derby as City sleepwalk towards Europa League.”

The Sun

Men det var mer positiver enn bare Rashford, mener Martin Blackburn, og undrer seg over hvordan det er mulig for et lag å servere forestillinger som dette med tanke på hvor forferdelige de var på Anfield bare ti dager tidligere. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
7:
 Samtlige i startelleveren, mens innbytterne får 6.

The Mirror, John Cross:

lvg

United er nå bare ett poeng bak Topp 4, og City er klubben som virker mest sårbare siden Pellegrini allerede ser ut til å ha gitt opp kontrollen foran Guardiolas ankomst til sommeren.

Farten og bevegelsene til Rashford, Martial og Lingard, rev City-forsvaret i fillebiter. City-forsvarer Martin Demichelis var forferdelig, og ble fryktelig avslørt av Rashford forut for scoringen. Han var også heldig som ikke forårsaket straffespark mot samme mann.

Det er bare så vanskelig å fatte  hvor dette United-laget har vært de siste ukene. Det virker likevel som om spillerne graver ekstra dypt og produserer heltedåder hver gang Louis van Gaal har behov for det.
Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8: Rashford; 7: Blind, Carrick, Lingard, Mata, Martial; 6: De Gea, Darmian, Smalling, Rojo, Schneiderlin.
Innbytterne – Valencia og Schweinsteiger, får 6.

Daily Mail, Martin Samuel:

mr
MARCUS RASHFORD – for et funn.

Det var ikke bare det at Rashford scoret, men den elegante måten han gjorde det på, ved å knuse Martin Demichelis.
Honnør også til Louis van Gaal, som har valgt å beholde tenåringen på et så avgjørende tidspunkt i sesongen. Med Rashfords scoring er United tilbake i Champions League-kampen for fullt, så det er bare rett og riktig å hevde at manageren har fått igjen for tilliten han har vist ham.

United fortjente denne seieren. De hadde en sterk straffesøknad, og City-forsvaret var desperat ukomfortable kampen igjennom.
Riktignok er ingen av de to lagene spesielt imponerende i øyeblikket, men United gjorde i det minste det meste av det de er i stand til, noe City ikke gjorde. United var mer bestemte. De har ikke lenger energien fra Ferguson-æraen, og de er tilbøyelig til å være for ivrige etter å innta negative valg. Rashford er imidlertid et skikkelig funn. Hans fart og direkte spillestil kan være skremmende. Fart kan endre fotballkamper, og City gjorde det bra helt til Rashford tok tak. Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8:
Rashford; 7.5: Martial; 7: Blind, Mata; 6.5: De Gea, Carrick, Schneiderlin; 6: Darmian, Smalling, Rojo; 5.5: Lingard
Innbytterne: 6.5: Schweinsteiger, Fosu-Mensah; 6: Valencia

 

 

Powered by Labrador CMS