Hva nå, City?

Hvordan responderer de lyseblå på onsdagens sjokkresultat, og hva vil forestillingen på Anfield ha å si for lørdagens Manchester-derby?

Publisert Sist oppdatert

Det kan reises mange spørsmål rundt Pep Guardiola og hans mannskap etter måten de ble rundjult på Merseyside. Et enkeltstående tilfelle? Joda, kanskje det, og kvartfinalen mot scouserne er fortsatt bare halvspilt. Kan Liverpool vinne 3-0 på eget gress, er det ingen tvil om at et City-lag på høygir er i stand til å svare med samme mynt på sitt.

Uansett, og samme hvordan man snur og vender på det; det venter de lyseblå en stupbratt oppoverbakke og svett aften på Etihad om fem dager. Men ingen trenger å fortelle dem det. De vet det selv, så inderlig godt, og uten innblanding.

Nettopp derfor skulle Pep Guardiola og laget hans helt sikkert ha ønsket seg muligheten til å kunne de nærmeste dagene til å forberede seg i ro og mak, til å bruke all tid på å finne mottrekket som forhåpentligvis vil velte Liverpools semifinaleplaner.

Fra fjorårets derby på Etihad. Da ebbet kampen ut med 0-0.

Forstyrrende lørdag på Etihad

Men de kan ikke gjøre det, for allerede lørdag kveld venter en særdeles forstyrrende oppgave – selveste Manchester-derbyet mot byrival og erkerival nummer én, José Mourinhos Manchester United. 

Dette har lenge vært en kveld City har sett frem til i forventning og med planer om å bekrefte årets ligamesterskap med nok en ydmykende seier over storebror. Nå må storkampen isteden spilles med lyseblå bakhoder proppfulle av tanker rettet mot tirsdagens mammutoppgave mot Jürgen Klopp & co.

Hvordan takler Manchester City en situasjon som dette? Bare tiden har svar på det, men de lyseblå har utvilsomt påført seg selv et dilemma de helst skulle sett at de var foruten.

En ting er helt sikkert: Situasjonen bør passe United langt bedre enn City.

Powered by Labrador CMS