– Det er ikke kjørt

Ekspertene er uenige om United fortsatt har en gullmulighet, selv med seier mot City.

Publisert Sist oppdatert

Før søndagens Manchester-derby var spørsmålet mange stilte seg hvorvidt dette var Uniteds siste mulighet til å melde seg på igjen i tittelkampen, eller om Premier League i praksis var avgjort, uansett resultat på Etihad.

Problemstillingen er i høyeste grad relevant etter kampen, ettersom United tok med seg en knallsterk 2-0-seier fra den andre siden av byen.

Vi forhørte oss med kyndig ekspertise før kampen, for å finne ut om en United-seieren faktisk ville puste på håpets glør i tittelbålet, eller om tennvæsken hadde fordampet, og veden brent ut.

– Ingenting som tyder på City-kollaps

– Spør du meg, er det kjørt, sa Kasper Wikestad. 

TV 2-kommentatoren uttalte at avstanden mellom lagene rett og slett er for stor.

MENER LØPET ER KJØRT: Kasper Wikestad.

Han fikk støtte av Premier League-kjenner Lars Sivertsen.

– For min del er det avgjort. Det er litt synd, fordi dette lå an til å bli en utrolig spennende og avgjørende toppkamp. Det får vi ikke, fordi City har stukket av, sa Sivertsen og påpekte at bookmakerne har satt oddsen på United-gull skyhøyt.

– De har tatt feil før, men det er ingenting som tyder på at City skal begynne å tape mange kamper.

MENER CITY HAR FOR MYE Å SPILLE PÅ: Lars Sivertsen har ingen tro på en City-kollaps. Foto: Øystein Haara/@haaraphoto

Skal United ha noen sjanse til å hente inn Citys ledelse i ligaen, er de nærmest avhengige av at de lyseblå opplever en formdupp lik den United selv opplevde fra og med sjokktapet for Sheffield United.

– Er det ikke mulig at City opplever en liknende knekk?

– Ikke liknende, men de kommer til å tape poeng, svarte Wikestad, som påpekte at Guardiola og hans gutter nok setter en Champions League-pokal enda høyere enn et nytt ligatrofé.

– Det er det som mangler for dem, og jeg er sikkert på at de vil prioritere Champions League om de må. Nå er avstanden 14 poeng ned og de har råd til å tape noen poeng. 

ENDEN PÅ VISA: City venter fortsatt på den etterlengtede triumfen i Champions League.

Samtidig påpekte Wikestad er City-stallen er bedre rustet enn noen andre til å kjempe på flere fronter.

Sivertsen uttalte seg enig i at en City-kollaps er høyst usannsynlig.

– Det er ingenting som tyder på det. De er så stødige defensivt og har mange strenger å spille på offensivt. 

– Solskjær må gå «all in»

En som derimot ikke var enig i at tittelkampen er avgjort, er VGs Knut Espen Svegaarden. Han påpekte at United hadde hentet inn store luker tidligere i historien, som da en luke på ti poeng opp til Newcastle ble tett i 1996.

Svea erkjente likevel at sannsynligheten ikke er på Uniteds side.

– Realistisk sett kan det bli vanskelig, hvis det ikke skjer noe med skader eller formen stuper. Men det har skjedd før. 

MENER UNITED MÅ VINNE: Knut Espen Svegaarden tror det fortsatt finnes et gullhåp for United – dersom laget vinner Manchester-derbyet.

VG-kommentatoren påpekte at med United-seier søndag, ille Citys forsprang kuttes til 11 poeng. Taper de lyseblå deretter fire av sine gjenværende kamper, samtidig som United vinner samtlige sine, ender United foran.

– Du ser at med trepoengssystemet går det fort den ene eller andre veien. Det er ikke kjørt, selv om mange venter det, og selv om det ser lyst ut for et City-gull.

Selv om de tre var uenige rundt hvorvidt Uniteds tittelsjanser er små eller om de er ikke-eksisterende, var de enige i at City ikke kommer til å holde seiersrekken gående for alltid.

– Nå har de vunnet 21 (på rad) i alle turneringer, men for hver seier nærmer du deg et uavgjort eller et tap. Det sto uavgjort ganske lenge i kampene mot West Ham og Wolves. 

MÅ TA SLUTT EN GANG: Jubelscenene på Etihad.

Uansett trodde ikke Svea at det ville være noe poeng for Solskjærs United i å spille på resultat.

– Han må gå «all inn». Han har ikke noe å tape. Nå ligger han 14 poeng bak, og er det det samme eller 17 etter denne, er det kjørt. Er det 11, er det håp. Han må sjanse på.

– Det er ingen grunn til å safe, med mindre han bare tenker på Champions League.

Powered by Labrador CMS