Fem snakkiser før kamp…

Får vi se Memphis tilbake fra start? Starter City med et rustent stopperpar?

Publisert

Ny kamphelg og nytt derby. Torsdag var det Liverpool som sto på motsatt banehalvdel for Manchester United, søndag er det Manchester City.

Og det på bortebane.

Kampen blir svært viktig dersom United skal ha sjans til å klare å karve til seg en topp-fire-plassering, og tap kan fort bety ingen Champions League neste sesong.

Men hva skjer før kamp? Her er fem ting å diskutere…

Får vi Memphis tilbake fra start?GettyImages-512313376

Trolig. Startet verken mot West Ham (søndag) eller Liverpool (torsdag), og United har sjelden virket mer tannløse offensivt. Marcus Rashford har tatt spissplassen i Wayne Rooneys fravær, mens Jesse Lingard og Anthony Martial har bekledd kantposisjonene. Det er vanskelig å si hvordan Louis van Gaal tenker inn mot kampen, men endringer må gjøres. Mata hadde en svak dag på jobben, men får trolig sjansen fra start igjen. Spådom: Memphis kommer inn og tar plassen til Lingard, mens Rashford fortsetter på topp. Alternativt forsvinner Rashford ut av laget, Martial spiller spiss og Memphis tar Martials plass på kanten.

Starter en ny seiersrekke?

Det er umulig å svare på – men la oss håpe det. United har denne sesongen, tross fryktelig varierende prestasjoner, hatt en tendens til å plutselig skape et snev av optimisme ved å starte en liten seiersrekke. Opp til flere ganger har United vunnet tre og fire kamper på rad, for å så gå på tre strake uten seier. Nå har det gått hele fire kamper uten seier – som for øvrig også har skjedd to ganger tidligere i sesongen. Den ene gangen gikk det imidlertid hele åtte kamper før rødtrøyene klarte å vinne igjen. Søndag får United en gyllen mulighet til å starte en ny seiersrekke. De spiller ikke uten press – men de er klare underdogs mot byrivalen.

Er dette en «må vinne»-kamp?

VAN GAAL: Må vinne.
VAN GAAL: Må vinne.

Ja. Det tror både undertegnede og Louis van Gaal. – United må vinne for nå nå topp-fire, sa Louis van Gaal før helgen. Dersom United taper er det syv poeng opp til fjerdeplassinnehaver City, og med uavgjort forblir avstanden på fire poeng. Med seier er det imidlertid bare ett poeng. Heldigvis for United har byrivalen også Champions League-kamper å tenke på – men blåtrøyene vil gjøre alt de kan for å ikke havne utenfor topp fire – det ville ikke blitt en god start for Pep Guardiola om han ankommer Etihad i sommer uten en CL-plass.

Rustent stopperpar hos City?

Vincent Kompany mister trolig resten av sesongen, ifølge Belgias landslagstrener, Marc Wilmots. Citys stopperbauta pådro seg en alvorlig skade i oppgjøret mot Dynamo Kiev i Champions League tirsdag, og bare minutter senere måtte stopperkollega Nicolas Otamendi også byttes ut som følge av en kneskade. Stopperne ble erstattet av Elaquim Mangala og Martín Demichelis – to spillere som bare har spilt side om side to ganger denne sesongen. Det endte først med en 5-1-seier mot Crystal Palace, før de tapte 1-4 mot Liverpool. På to kamper har de altså sluppet inn fem mål, og forrige gang de spilte med hverandre fra start var i november mot Liverpool, og før der var mot Crystal Palace i oktober.

Har United egentlig vært så gode mot storlagene?

Daily Mail hadde lørdag morgen en sak om at United sliter mot de små lagene, men er bedre mot de bedre lagene. Det kan stemme, men dersom en sammenligner poengfangsten mot topp-fem-lagene og bunn-fem-lagene er det ikke mye forskjell. United får med seg i snitt 1,37 poeng fra lagene i bunnstriden, mens poengsnittet mot topp-fem-lagene er på 1,5. Altså ikke den store forskjellen – men litt bedre er det. Mot lag på øvre halvdel (topp ti), er poengsnittet på 1,67, mens mot nedre halvdel er snittet på 1,47.

Powered by Labrador CMS