Guardiola

Dropper førstekeeperen i finalen

Publisert Sist oppdatert

I likhet med Erik ten Hag møtte også Manchester City-manager Pep Guardiola pressen fredag ettermiddag i forbindelse med lørdagens FA-cupfinale.

Der ble blant annet valget av målvakt et tema, ettersom andrekeeper Stefan Ortega har spilt alt av kamper i både ligacupen og FA-cupen til nå denne sesongen.

Guardiola bekrefter at Ortega også vil få sjansen i lørdagens finale mot United.

– Ja, han skal spille. Det har alltid vært det samme i cupene, selv med Barcelona og (Bayern) München. Så han skal spille i FA-cupen, sier City-sjefen.

Det betyr i så fall at førstekeeper Ederson trolig tar plass på benken.

Manchester City v Arsenal: Emirates FA Cup Fourth Round
FRA START: Stefan Ortega får tillit av Guardiola også i FA-cupfinalen.

Guardiola kunne også opplyse om at både Kevin de Bruyne og Jack Grealish trolig er med i finalen, etter at begge var ute av troppen i ligaavslutningen mot Brentford.

– De har trent bra de siste to treningsøktene, så de er mer eller mindre fine.

På pressekonferansen tok også Guardiola seg tid til å rose Ten Hag, for arbeidet nederlenderen har gjort i United i sin første sesong i klubben.

– Når du ser laget bli bedre og bedre og bedre, noe som ikke er lett i den første sesongen i Premier League, det vet jeg godt selv – for meg definerer det en veldig god manager.

– Han er en fyr som representer yrket vårt, og han gjør det på best mulig måte, både på og av banen. Jeg kan ikke si at vi er venner, vi er ikke så mye i kontakt med hverandre.

– Men jeg tror helt ærlig at Manchester United har en strålende manager i mange år fremover.

tenhag010623b
FULLROSES AV GUARDIOLA: Erik ten Hag.

Også det Casemiro har prestert for United denne sesongen ble et tema på pressekonferansen.

Guardiola er ikke overrasket over det brasilianeren har levert på Uniteds midtbane etter overgangen fra Madrid.

– Jeg kjenner han ikke personlig, men jeg vet fra da han var i Madrid hvor profesjonell han er. Jeg var overbevist over at han ikke kom hit for ferie i de siste årene av karrieren hans.

– Og når du er en fotballspiller, spiller i et lag som Real Madrid og vinner fire eller fem Champions League-titler, så er det fordi du er en spesiell spiller. Hvis ikke hadde han ikke vært der så lenge.

Les hva Erik ten Hag sa på sin pressekonferanse her.

Powered by Labrador CMS