Gull, sølv, gull, sølv, gull, sølv

Hvordan ender ligaen? United.no-redaksjonen er delt. Les hva vi tror – og kom med din mening her.

Publisert Sist oppdatert

I jula spurte jeg journalistene på united.no om hvordan de tror gullkampen ender.

Tidligere har jeg spurt dem om hvem de synes var Uniteds beste spiller i 2011, hva de håper skjer i januar og hvilke tre spillere ville de valgt hvis de kunne velge fritt fra andre lag i Premier League.

I tillegg har vi kommet med en rekke minnesaker fra 2011, og du har kunnet lese Fredrik Filtvedts «Mitt møte med Fergie«, Andreas Rønningen Sandbus «Den siste dansen» , Dag Langerøds «Da United ble meningsløst«, Sjur Magnus Bergstrøms «Da Old Trafford ble paralysert«, Bjarte Valens «Dagen vi overtok kronen» og Truls Lians «En annerledes feiring«.

Men her kan du lese hvordan nettredaksjonen på united.no tror gullkampen ender, og nederst i saken kan du skrive inn din mening om gullkampen.

Bjarte Valen:

Jeg er sikker på at ligagullet går til Manchester. Dessverre er jeg redd det er de blå flaggene som vil vaie og viftes med i mai. City har møtt de fleste topplagene borte, mens United har møtt de samme lagene hjemme. Spørsmålet blir hvordan City vil takle presset i februar, mars og april. Vi vet av erfaring at dette er en periode der United ofte kobler grepet på konkurrentene, og uansett hvor mye rutine som finnes i Mancinis mannskap vil dette være en ny situasjon for dem. Jeg frykter imidlertid at City blir for sterke og at United blir nummer to, men har sjelden hatt et så inderlig ønske om å ta feil.

Steinar Madsen:

Jeg tror vi vinner igjen – først og fremst takket være vinnerkultur og erfaring. Så langt har alt gått på skinner for City, mens United har og har hatt en marerittaktig skadesituasjon. Likevel, i tabelltoppen skiller det praktisk talt ingenting mellom klubbene. Akkurat det må føles skremmende for Sheik Mansour og leketøyet hans.

Sjur Magnus Bergstrøm:

Det blir veldig jevnt mellom United og City. City har en bedre tropp enn United, men Uniteds erfaring og vinnerkultur gjør opp for det. Kampen på Etihad Stadium tre runder før slutt kan bli helt avgjørende.

Andreas Rønningen Sandbu:

United tar tittel nummer 20. Manchester City har vært knallsterke hittil, og det kommer til å bli tøft å overliste dem. Jeg tror allikevel Uniteds – og ikke minst Fergies – rutine vil tippe det i Uniteds favør. Jeg sitter også med en følelse på at Citys spillertropp er noe mer skjør enn Uniteds ved motgang, og noe mer utsatt for kontroverser. Det skal dog sies at City og Mancini har taklet Tevez’ utbrudd eksemplarisk, og at alle superstjernene hittil har fungert utmerket sammen. Det blir utrolig spennende, og kampen på Etihad Stadium kan bli en tilnærmet seriefinale.

Fredrik Filtvedt:

Magefølelsen min (og denne tar som regel feil!) sier at det er City som går til topps. Jeg synes rett og slett de har det sterkeste laget og den sterkeste benken.

Truls Lian:

Det gjør ekstremt vondt å si det, men City vinner ligaen i år. De har et mer komplett og bredere lag enn United, og spesielt synlig blir forskjellen på den sentrale midtbanen. Henter City inn en stopperkollega til Kompany, skal United gjøre en ekstremt god vårsesong for å klare å tukte byrivalene. FA-cupen blir også knalltøff i tredje runde og i Europa League verken håper eller tror jeg at vi kommer til å stille med vårt sterkeste lag, så jeg tror dette ender med en troféløs sesong – dessverre.

Dag Langerød:

Jeg trodde United kom til å vinne før sesongen. Og jeg tror fortsatt at United vinner. Vi ligger likt med City så langt, men det er i mars, april og mai det hele skal avgjøres. Da må vi bare ha færre skader. I tillegg er jeg helt sikker på at United takler presset i gullkampen best. De siste månedene kommer alt til å handle om gull, alle spørsmål før, under og etter kamp vil handle om gull. Alle avisartikler vil handle om gull. Det er da Uniteds vinnerkultur og erfaring vil komme til syne. Det er da City vil merke hvor tøft det er å komme under 0-1 mot lag som Sunderland og Everton. Det er da vi kommer til å avgjøre gullkampen til vår fordel.

Si gjerne din mening i kommentarfeltet nederst.

Powered by Labrador CMS