Femte mest verdifulle spillertropp

Manchester United har både Real Madrid og PSG bak seg på listen, men United-fansen vil ikke like å se hvem som topper CIES-rankingen.

Publisert Sist oppdatert

Manchester Uniteds spillertropp er verdt 919 millioner euro, med Romelu Lukaku som den mest verdifulle spilleren, verdsatt til 165 millioner euro.

Manchester United havner på 5.plass på listen, og er foran klubber som Real Madrid, Juventus og Paris Saint-Germain.

Bak fire engelske lag

Det er den uavhenige forskningsgruppen «CIES Football Observatory» i sveitsiske Neuchâtel som har beregnet verdien på de 98 mest verdifulle spillertroppene i de fem største ligaene i Europa.

MEST VERDIFULL: Romelu Lukakus er verdt 165 millioner euro skal vi tro forskningsinstitusjonen CIES.

United havner foran en rekke av de største klubbene i Europa, men må imidlertid se seg slått av tre andre engelske klubber.

Øverst på listen troner Manchester City som ifølge CIES har en spillertropp verdt snaue 1,2 milliarder euro. Tottenham, Barcelona og Chelsea sniker seg også foran United, alle med tropper verdt mer enn én milliard euro, skal vi tro fotballforskerne i Sveits.

CIES vurdering av de ti mest verdifulle spillertroppene i verden:

1. Manchester City 1, 196
2. Tottenham 1, 173
3. Barcelona 1, 130
4. Chelsea 1, 044
5. Manchester United 919
6. Real Madrid 903
7. Liverpool 901
8. Paris Saint-Germain 864
9. Atletico Madrid 800
10. Juventus 743

*Alle summer oppgitt i millioner euro

Kane mest verdifull i Premier League

CIES bruker egne algoritmer i sin beregning av verdien på spillerne, men det kommer ikke frem nøyaktig hvordan man har beregnet verdien på spillerne.

Trolig har forskerne sett på kriterier som alder, kontraktslengde, sportslige prestasjoner når de forsøker å sette en markedsverdi på spillerne.

MEST VERDIFULL: Tottenhams Harry Kane er den mest verdifulle spilleren i Premier League, skal vi tro de sveitsiske forskerne i CIES.

Romelu Lukaku er nummer to på listen over de mest verdifulle spillerne i Premier League og ikke overraskende er det Tottenhams målmaskin Harry Kane som topper listen over Premier League-spillerne med en anslått verdi på 186 millioner euro.

Neymar, som er verdens dyreste spiller, topper også listen til CIES med en verdi på 218 millioner euro.

CIES sin liste ser kun på verdien av spillerne og ikke verdien av selve klubbene. 

Powered by Labrador CMS