Ryktesaker, uke 2

Kan Alex Sandro bli Uniteds nye venstreback?

Publisert Sist oppdatert

Les også: Forrige ukes rykter

Søndag 14. januar:

12.15: José Mourinho er klar til å gå inn i en ny kamp mot Antonio Conte, denne gang om signaturen til Juventus-stjernen Sandro. Brasilianeren er verdsatt til 53 millioner pund, ifølge Mirror.

Det er imidlertid lite trolig at det skjer noe i januar.

12.00: Marouane Fellaini har vært ryktet bort fra United i lengre tid. Daily Star skriver søndag at West Ham følger nøye med på situasjonen, og at David Moyes gjerne henter den hårfagre belgieren til London.

Hvis han forsvinner, hevder den vanligvis nokså upålitelige avisa at Mourinho vurderer Atalanta-spilleren Bryan Cristante som erstatter.

11.45: Det virker nesten å være mer et spørsmål om når enn om Alexis Sanchez forlater Arsenal til fordel for en Manchester-klubb. Om det blir United, må det skje innen førstkommende fredag, ifølge Sunday Express.

Mirror skriver at Mourinho skal ha «begravd stridsøksen» med Woodward etter at sistnevnte skal være klar til å gjøre det som skal til for å få overgangen i boks.

11.30: Alexis Sanchez er utelatt fra Arsenal-troppen og det ryktes at en overgang til United er nær.

Det ryktes også at Sanchez skal ha blitt observert utenfor Uniteds kontorer i London, men dette er ikke bekreftet fra noe sted.

Les mer om det i denne saken:

Det skrives også at brasilianeren Malcom nærmer seg en Arsenal-overgang. Om det betyr at Arsenal dropper Henrikh Mkhitaryan som en del av en mulig Sanchez-overgang, er foreløpig ukjent.

Lørdag 13. januar:

16.40: Lucas Moura linkes bort fra PSG, og i et intervju med Le Parisien resignerer tydeligvis Claudio Ranieri når det gjelder Nantes’ jakt på brasilianeren, med uttalelser om at Moura har valgt noe annet. Ranieri gir ikke uttrykk for at han vet hvor Moura spiller sin fotball i vår, men sier at han har valgt «å bli i PSG eller reise utenlands».

15.49: Vanligvis seriøse Daily Telegraph melder at Arsenal føler seg mer trygge på at Mesut Özil kommer til å signere ny kontrakt nå enn det de var ved sesongstart.

12.26: Samuel Luckhurst om Sánchez:

11.59: Charlie McCann ble klar for United i september, og nå har han endelig offisielt signert. Det bekreftet han selv på Instagram:

HER er vår sak om McCann fra september.

11.44: Ifølge tyrkiske fotoMacher gjengitt av Daily Mail, er det interesse for Zlatan Ibrahimovic i både Besiktas og Galatasaray.

10.32: Alexis Sánchez-konkurranse fra Chelsea også? Det er ingenting konkret om akkurat det, men Antonio Conte mener i alle fall at et kjøp av chileneren vil være en god investering. Les mer om det i denne saken.

09.43: Vi har tidligere nevnt angivelig interesse for Jamie Vardy, og lokalavisa Leicester Mercury skriver at det er interesse fra United. Likevel er det lite sannsynlig at noe vil skje, skriver de. Vardy ønsker i utgangspunktet å bli værende, og Leicester vil kreve såpass mye at det er lite sannsynlig at United kommer til å gjøre interesse om til bud.

Fredag 12. januar:

18.35: Her kan du lese hva Mourinho sa om et mulig kjøp av Alexis Sanchez og et mulig utlån av Alex Tuanzebe i pressekonferansen fredag.

17.30: Stor utvikling rundt Alexis Sanchez nå, med oppdateringer fra flere av de mest kjente United-journalistene. Les mer her.

15.35: Vi tar et lite Sanchez-avbrekk i ryktespalten: Axel Tuanzebe kan forlate United ut sesongen på lån, meldes det. Aston Villa og Championship er i så fall destinasjonen:

Unggutten har vært inkludert i flere kamptropper denne sesongen, men har ikke helt funnet plassen sin, og har forsvunnet litt mellom reservelaget og førstelaget. Kanskje kan førstelagsspill være akkurat det Tuanzebe trenger?

14.20: Guillem Balague kommer med sin egen versjon av det som skjer, og hvis vi skal tro eksperten på spansk fotball, så er situasjonen slik:

Manchester City føler seg trygge på at Sanchez ønsker å spille under Pep, og stresser derfor ikke med situasjonen. De ønsker å tilby Arsenal 20 mill. pund i januar, men er også villige til å vente til sommeren. Da står Sanchez uten kontrakt, og overgangen krever ingen overgangssum.

Manchester United er interesserte, men har ikke tatt kontakt med Arsenal enda, sier Balague i denne Youtube-oppdateringen.

13.50: Sky Italia var på Sanchez-ballen i går, og er like tett på situasjonen i dag. Nå meldes det at United er i førersetet for signaturen til Sanchez, og at partene nesten er enige om den økonomiske pakken.

Som alltid i ryktebørsen, oppfordrer vi ingen til å ta gleden på forskudd.

Ansvarlig redaktør, Dag Langerød, hadde dette å si om Sanchez-overgangen:

10.25: – Jeg kan ikke si noe mer om situasjonen nå. Det foreligger ingenting konkret, og jeg vil ikke gi feil informasjon. Ingenting er bestemt, sa Arsene Wenger på fredagens pressekonferanse om den angivelige United-interessen i Alexis Sanchez.

På spørsmål om han selv ville spilt under Mourinho eller Guardiola, svarte den franske ringreven at han helst ville blitt i klubben (Arsenal).

Det gjelder også for Arsenal å finne en erstatter for Sanchez. Bourdeaux-talentet Malcom skal være favoritten til å ta plassen.

08.15: Lokalavisen MENs Samuel Luckhurst skriver at Manchester United har blitt tilbudt Alexis Sanchez fra Arsenal, ettersom Manchester City har brukt lang tid på å få avtalen i havn.

Luckhurst poengterer at United gjorde lignende i sommer, da de i siste liten kom inn med et bedre tilbud til Romelu Lukaku – som i all hovedsak var på vei til Chelsea.

Luckhurst skriver også at Mesut Özil kun ønsker å spille for United hvis han skal forlate Arsenal til fordel for en annen Premier League-klubb, og skal ha fått beskjed om at å se kontrakten løpe ut i sommer er den beste muligheten for å realisere dette.

08.00: The Telegraph vekker oss med nyhetene om at Manchester United skal ha forhørt seg om tre Premier League-spillere: Alexis Sanchez, Javier Hernandez og Jamie Vardy.

Mourinho skal ikke være fornøyd med alternativene helt på topp, og anser Rashford og Martial som vingspillere. Dermed blir det mange kamper på Lukaku, all den tid Zlatan sliter med å komme tilbake fra skadeavbrekket.

Avisen konkluderer med at Sanchez mest sannsynlig ender opp i City, men at både Leicester og West Ham er åpne for å selge Vardy og Chicharito.

Torsdag 11. januar:

22.30: Det rapporteres at Alexis Sanchez ønsker seg 400.000 pund i uka og en gigantisk sign-on-fee. Les saken her.

19.00: I den grad du trenger ett ordentlig tøyserykte, så har du det fra franske Le10sport – som dunker ut United-logoen og Neymar og 500 millioner euro – for så å innrømme at de ikke vet om United kunne tenke seg en sånn avtale.

17.30: Mourinho-kjenner Duncan Castles skriver i Daily Record at Jose Mourinho vurderer å by på Shakhtar Donetsk-spiller Fred. Man. City skal også være interessert, men Castles skriver at interessen stammer fra Mourinhos ønske om å forsterke den sentrale midtbanen – slik at Paul Pogba kan slippes løs mer offensivt i banen. 24 år gamle Fred har seks A-landskamper for Brasil.

16.00: Ansvarlig redaktør i Supporterklubben, Dag Langerød, har laget en video hvor han vurderer torsdagens Alexis Sanchez-rykter. Se den på videosiden vår, tv.united.no.

13.55: The Independent mener å vite at United er villig til å gi Liverpool knallhard kamp dersom scouserne forsøker å lokke til seg Borussia Dortmunds 19 år gamle amerikanske vingspiller Christian Pulisic. Og, i dette tilfellet er det ikke bare fotballmessige hensyn som driver Manchesters røde.
Ifølge kilden øyner nemlig Old Trafford-hierarkiet muligheten for at Pulic vil bli USAs første megastjerne på fotballbanen, med alle de kommersielle fordeler det vil kunne gi på verdens største markedsplass.

12.30: Javier Hernandez har ikke helt fått det til å stemme i West Ham, og nå er klubben villige til å lytte til bud på spissen, melder Sky Sports.

Hernandez er gjenforent med David Moyes i London-klubben, men har bare startet seks kamper under den gamle United-sjefen.

Forrige sesong utrykte Mourinho sin fortvilelse over at United i sin tid solgte Hernandez, og mente også at mexicaneren ville hatt minst 20 mål under han.

08.10: Til tross for interesse fra Manchester United og Tottenham, blir det ingen overgang i januarvinduet for Fulhams 17 år gamle stortalent Ryan Sessegnon. Isteden blir han på Craven Cottage, i det minste ut sesongen.
Dette bekreftes overfor The Telegraph av London-klubbens viseformann, Tony Khan, som gir uttrykk for takknemlighet over at spilleren har bestemt seg for å hjelpe the Cottagers til opprykk.

07.45: Yahoo Sport (via MEN) hevder at Manchester United har identifisert mannen de ønsker skal erstatte Zlatan Ibrahimovic, nemlig Torino-spissen Andrea Belotti.
Selv om 24-åringen har hatt en beskjeden sesong til nå, skal United har blitt så imponert over det han han har vist for det italienske landslaget, og ikke minst for Torino i fjorårets Serie A. Da havnet han til slutt på 26 scoringer for I Granata.
For øvrig ryktes det at Belotti har en utkjøpsklausul i kontrakten sin pålydende €100 millioner (£88.5 mill.).

Onsdag 10. januar:

15.20: Henrikh Mkhitaryan er villig til å dra tilbake til Borussia Dortmund, skriver Miguel Delaney i The Independent. 

Det som hindrer en overgang skal først og fremst være lønnen Mkhitaryan har blitt vant til i United – som Dortmund ikke er i nærheten av å kunne matche. Dette gjør at en overgang i sommer virker mer aktuell, skriver Delaney.

Internazionale skal også være interessert, og Delaney spekulerer i om ikke Mkhitaryan kunne blitt en brikke i en Perisic-handel.

Mourinho skal være åpen for å selge Mkhitaryan hvis/når det rette budet kommer.

15.00: Alexis Sanchez er etter sigende på vei ut av portene på Emirates, og i Manchester står Pep Guardiola klar til å ta imot sin gamle elev.

I et intervju med The Telegraph, sa City-spiller Kevin de Bruyne følgende:

– Han (Sanchez) er en veldig god spiller. Når han kommer hit vil han absolutt tilføye laget noe, vi får bare se hva som skjer dette overgangsvinduet.

Så får dere som ønsker å se Alexis Sanchez i rød drakt, får nesten benytte tiden godt nå som han fortsatt er Arsenal-spiller. Det ser heller lite sannsynlig ut at han vil komme til riktig side av Manchester.

12.30: Mer Lucas Moura denne onsdagen.

Utviklingen er kanskje ikke så enorm, men det er verdt å merke seg at aktører som Sky Sports og David McDonnell i The Mirror har slengt seg på siden sist.

Det hersker enighet om at prisen ikke burde overstige 25 mill. euro, og at PSG ikke ønsker å låne ut brasilianeren. At United og Mourinho er interessert i spilleren, er det ingen tvil om.

08.15: Duncan Castles er en kontroversiell figur på Twitter, men det er ingen tvil om at journalisten har kilder rundt José Mourinho.

Ifølge Castles kan Zlatan Ibrahimovic komme til å forlate Old Trafford før sesongen er ferdig, og da er det Kina eller Usa som er de aktuelle destinasjonene.

Manchester United jobber nå med en plan for livet etter Zlatan – og flere alternativer skal være oppe til vurdering:

  • Torinos Andrea Belotti topper listen, til tross for dårligere uttelling denne sesongen.
  • Rashford eller Martial kan også spille på topp, noe som vil tillate kjøp av en vingspiller som kan fore boksen med innlegg.
  • Kjøp av en yngre spiss som Mourinho kan forme, et rent andrevalg bak Lukaku.
  • Lucas Moura nevnes med navn som en spiller Mourinho ønsker seg dette vinduet.

08.00: Vi starter like gjerne der vi slapp i går, med Lucas Moura. Siden forrige oppdatering har flere kilder slengt seg på – og vi har samlet opp det meste i denne saken.

Senere tirsdag kveld slang brasilianske Globo Esporte seg på – og de skal etter sigende ha veldig god kontroll på hva som skjer med brasilianske spillere. De var blant annet veldig tidlig ute med Neymar-overgangen.

De skriver at Manchester United og PSG forhandler om Lucas Moura, og at en pris på 25 mill. euro burde være nok for å sikre en avtale. Saken kan du lese her, men kjennskap til portugisisk språk (eventuelt Google Translate) er en fordel.

Tirsdag 9. januar:

13.25: Lucas Moura og Manchester United er enige om overgang, skriver GDS og Canal +. Manchester United og PSG er ikke enige om pris, men en sum mellom 20 – 25 mill. euro burde være nok, skriver kildene.

Vi holder fast ved at dette fortsatt kun er et rykte – og ingen av partene har bekreftet noe som helst. Vi oppdaterer så fort noe mer konkret (eventuelt) dukker opp rundt Lucas Moura og Manchester United.

09.55: Sheffield United håper på to nye kjøp før fredagens derby mot Wednesday. En av dem de sikter seg inn på er, ifølge lokalavisen Sheffield Star, Uniteds reservelagsspiss James Wilson.
Den tidligere så skadeplagede 22-åringen har 20 førstelagskamper (6 fra start og 14 som innbytter), men har ikke fått flere sjanser siden han var i startoppstillingen i ligacupoppgjøret mot Middlesbrough i oktober 2015. Det vil derfor ikke komme som noen overraskelse dersom han forlater Old Trafford i løpet av overgangsvinduet.

09.35: – Ingen PSG-interesse for Paulo Dybala. Det sier pariserklubbens administrerende direktør, den styrtrike qatareren Nasser Al-Khelaifi til den italienske storavisen La Stampa (via MEN).
– Om vi skulle være interessert, da ringer vi til Juventus, men jeg kan fortelle at Dybala for øyeblikket ikke er nøkkelen til PSGs fremtid, sier 44-åringen, til lettelse for United-fans som øyner håpet om å få se den argentinske Juve-spissen i rødt.

07.55: Italienske ll Blanco Nero hevder at Juventus har trukket seg ut av kampen om Lazios ettertraktede midtbanemann Sergej Milinkovic-Savić. Det bør i utgangspunktet være godt nytt for Manchester United, som også har den 22 år gamle serberen i kikkerten.
Saken er imidlertid den at PSG skal være villig til å betale opptil €170 millioner (£150 mill.) for å hente Savić til Paris. I så fall er det vanskelig å se for seg at United vil forsøke å utfordre franskmennene.

07.50: I dag innleder vi med en sak fra The Sun, hvor Neil Custis melder at Marouane Fellaini skal ha gitt José Mourinho endelig beskjed om at han ikke ønsker å skrive under på en ny kontrakt. Isteden ønsker 30-åringen seg nye utfordringer annetsteds.
Dersom påstanden medfører riktighet står belgieren fritt til å forhandle med hvilken som helst klubb for en overgang til sommeren.

Mandag 8. januar:

18.57: En utkjøpsklausul på £21 millioner gjør Roma-midtbanespiller Lorenzo Pellegrini til et attraktivt overgangsobjekt, og ifølge Daily Mirror er United, City og Chelsea interesserte i å hente italieneren. Roma, på sin side, prøver desperat å få gjort noe med kontrakten hans.

Artikkelen er skrevet av John Cross, som vanligvis er bedre på helt andre klubber enn Manchester United. Vi anbefaler derfor litt sunn skepsis.

18.45: Venstrebackførstevalg Danny Rose skal ha en prislapp på £50 millioner, noe som United ikke er spesielt lystne på å betale, og Daily Mirror skriver at Celtics Kieran Tierney er Uniteds andrevalg. 20-åringen har imponert stort i den skotske ligaen, og har blitt fulgt tett av United de siste to sesongene.

En aktuell prislapp for Tierney kan være £25 millioner, og avisa påpeker at det er en ekstra bonus at Tierney også kan spille høyreback.

Young, Shaw og Blind har alle fått sine kontrakter forlenget til 2019, men det var hovedsaklig for å sikre spillernes markedsverdi, og Mourinho ønsker en ny venstrebackspesialist inn. Youngs allsidighet gjør det sannsynlig at han blir værende.

Det er David McDonell som skriver dette for Daily Mirror – han pleier å være god på United-stoff.

12.00: Franske Nantes er blant klubbene som forsøker å signere PSG-spiller Lucas Moura nå i januar. – Han har sikkert tilbud fra storklubber, men jeg synes det hadde vært hyggelig om han ble i Frankrike. Å dra til et annet land i januar er alltid vanskelig. Vi har vært i kontakt med PSG lenge, men det drøyer med en avgjørelse fra agenten, sier Nantes-presidenten til L’Equipe.

07.10: Usain Bolt har uttalt at han kommer til å prøvespille for Borussia Dortmund i mars, men at det selvsagt er United han helst vil til. Det skriver Daily Express, som hadde et såkalt eksklusivt intervju med Bolt.

07.00: United hadde signalisert en ukelønn på 290.000 pund til Antoine Griezmann, men The Sun skriver mandag at den franske 26-åringen i utgangspunktet ønsker 400.000 pund i uka for å komme til United. Det skal være Barcelonas interesse som har snudd forhandlingene på hodet. Avisen understreker igjen at det er svært tvilsomt om noe skjer med Griezmann i januar, men at sommerovergang kan være mulig.

Powered by Labrador CMS