erikssen

Skal vi nå kalle ham Christian «1-0» Eriksen?

Onsdag kveld skjedde det igjen. United tok ledelsen, og nok en gang var det takket et eller annet avgjørende bidrag fra Christian Eriksen.

Danskens betydning for United under Erik ten Hag har vært enorm, og ser man på det som konkret har gitt mål så blir det enda mer tydelig.

I halvparten av Uniteds siste 14 kamper har Eriksen enten scoret eller levert målgivende til 1-0.

Han har bare startet i 12 av de 14 kampene, men har hatt direkte eller avgjørende betydning for sluttresultatet i hele ni av kampene.

For å ta oppsummeringen: I sju av kampene har han altså enten scoret 1-0 selv eller servert målgivende til 1-0, mens han mot Everton var nest siste United-spiller på 2-1 og i ligacupkampen mot Aston Villa ble byttet innpå i 62. minutt. Deretter hadde han gjennombruddet som endte med Rashfords 2-2-scoring og bidro etterpå i press-spillet som ga gjenvinning og 3-2.

Eriksens siste 14 kamper for United:

* Palace: Målgivende til 1-0
* City: –
* Charlton: (startet ikke)
* Everton: (nest sist United-spiller på 2-1)
* Sheriff: Målgivende til 1-0

Onsdag kveld var det Bruno Fernandes som tjente på Eriksens kvalitet, da han scoret på danskens pasning før pause.

Etterpå roste han dermed United-kollegaen sin.

– Christian har åpenbart vært veldig bra for oss, noe han også viste før pause. Målet var alt vi trener på, både begelser og mønster og pasninger. Han har både visjon og kvalitet til å gi meg den pasningen, og han vil nok også fortsette med det – selv om bevegelsene til Rashford og Wout var avgjørende for at jeg fikk den plassen jeg fikk, sier portugiseren.