christ

– Må bli mer stabile før vi kan sammenlikne oss med City

Publisert Sist oppdatert

Erik ten Hag hadde sitt å si på pressekonferansen før hjemmekampen mot Sheriff Tiraspol i Europa League.

MER: Dette sa Ten Hag onsdag

Ved sin side på pressekonferansen hadde United-manageren Christian Eriksen, og dansken svarte også velvillig på journalistenes spørsmål.

Midtbanespilleren svarte interessant både om Uniteds utvikling etter Brentford-kampen, presset, Casemiro og også hvor langt unna United nå er et lag som Manchester City.

Om han har merket forskjellen det er å spille for United:

– Ikke presset som er involvert i selve kampene, nei, men fokuset utenfra er større, ja. Vi kan se antallet supportere som venter utenfor treningsanlegget, og selvsagt også all publisiteten som følger klubben, men ikke det rent sportslige.

– Så var ikke jeg her forrige sesong, så jeg kan ikke svare på hvordan det var da. Mot Chelsea så hørte vi imidlertid supporterne. Vi følte at de leste kampen slik vi gjorde det, at de var skuffet da vi havnet under, at de ville vinne, og så klarte vi å slå tilbake med hjelp fra supporterne.

Om å spille med Casemiro:

eriksen223

– Jeg tror dere ser i kampene at vi trives sammen. Vi lærer imidlertid fortsatt hverandre å kjenne både på og utenfor banen, men han er en hyggelig fyr utenfor banen også.

– På banen så ser man også nå det som fotballkjennere har sett at han har gjort de siste åtte årene i Madrid, så jeg er ikke overrasket over at han nå klarer seg bra her.

Om lagets utvikling:

– Jeg tror at dette laget kan utvikle seg videre, ja. Jeg har også en følelse av at vi spillere merker det, at vi forstår at vi kan ta nye steg. Fansen gjør det, og til og med dere journalister merker vel det nå, måten vi går til kamper på og hvordan vi leverer i kampene.

– Så er det mye som kan bli bedre, men vi begynner virkelig å tro på det. Totalt sett er vi på rett vei.

Om han føler seg bedre selv:

– Ser jeg bedre ut? Ja? Ok. Da er det bra.

Om avstanden til City:

– De har stabiliteten de får ved å ha jobbet sammen i mange år, mens vi her har flere nye spillere inne. Jeg er en av dem. Derfor handler det videre om å vise at vi har stabiliteten som trengs for å være med helt i toppen. Det handler om færrest mulig dårlige perioder. Vi må vise den stabiliteten før vi kan sammenlikne oss med dem.

Om fotball-VM som kommer:

– Alle fotballspillere vet at det er noe som skjer etter de seks neste kampene, men frem til det må fokuset være på de seks kampene. Det må leveres slik at man sørger for at man er i god form inn mot VM.

erik122

Om utviklingen etter Brentford-kampen denne sesongen:

– Vi begynte å tro på det vi driver med. De 1-0-seierene vi fikk etterpå ga oss troen på at vi kan gjøre det bra. Det var viktig for utviklingen.

– Så det handler om tro. Erik ønsker også at vi skal gjøre visse ting, men på banen så er det opp til hver enkelt spiller. Jeg tror også at med de kvalitetene vi har i laget – at når basisen i spillet blir bedre så blir vi enda bedre.

Om han forventet å ha den sentrale rollen han har hatt:

– Ja, jeg forventet det. Jeg kom ikke hit for å sitte på benken. Det var ikke målet mitt. Jeg har aldri som fotballspiller dratt et sted for å slappe av på benken, så ja, jeg trodde at jeg kom hit for å spille.

Om Ten Hags suksess med så godt som alle de nye spillerne:

– Nå valgte ikke jeg noen av de andre spillerne her, så det må du nesten spørre ham om. Vi begynner å få en samhandling her. Troppen er bra. Han har hentet noen gode spillere, så ja, han har gjort det bra så langt.

Om hvor han foretrekker å spille:

– Jeg har alltid spilt i ulike posisjoner. Sånn har det vært i alle klubber jeg har vært, og det viktigste for meg er å være der ballen er. Det handler om hvordan kampene utvikler seg og hvordan jeg kan involvere meg.

TIPP LAGET, VINN DRAKT: Fristen for Sheriff-kampen er 12.00 torsdag

Powered by Labrador CMS