eriksen290322

Åge Hareide om Christian Eriksen: – Han er genial

Åge Hareide kjenner Manchester United-aktuelle Christian Eriksen godt. Attesten han gir sin tidligere elev og kaptein kunne neppe vært bedre.

Publisert Sist oppdatert

Denne saken ble publisert halvannen uke før nyheten kom om at Christian Eriksen skal ha valgt United. Noe av informasjonen i artikkelen er dermed utdatert, men vi har valgt å løfte artikkelen opp likevel.


– Han er en fantastisk fotballspiller på alle mulige måter. Og ikke minst en fantastisk gutt med helt spesielle egenskaper, sier Åge Hareide til united.no.

Den meritterte, tidligere manageren har trent mange gode lag og naturligvis også flust av gode fotballspillere. Men når united.no prater med ham om nettopp Christian Eriksen, er det helt åpenbart at Eriksen har gjort enormt inntrykk på ham – både som spiller og ikke minst som person.

– Christian er en veldig fin gutt på alle mulige måter. Fullstendig ukomplisert; han liker å spille fotball og er stille og rolig – lager ikke støy. Han er også veldig samlende og fin å ha med å gjøre. Han bare har disse egenskapene som gjør at alle liker ham. Han er på ingen måte jålete, er en familiemann og en fornøyelse å trene, sier Hareide.

– Den beste du har trent?

– Som fotballspiller i den posisjonen er han den beste spilleren jeg har trent. Han er definitivt den spilleren med størst register med ball – det er det ingen tvil om, svarer Hareide kontant om spilleren han hadde som sin kaptein da han ledet det danske landslaget mellom 2015-2020.

Manchester United eller Brentford?

Fotballspilleren og kvalitetene til Christian Eriksen er allerede kjent for de fleste. 115 mål og 162 målgivende pasninger fordelt på totalt 542 kamper i løpet av karrieren lar seg høre – og tilsvarer et snitt på 0,5 målpoeng per kamp.

Åge Hareide
FULL AV LOVORD: Åge Hareide om Christian Eriksen.

 

– Han er en god avslutter og en kreativ fotballspiller som ser løsninger, pasninger og muligheter der ingen andre ser det, fortsetter Hareide.

Eriksen selv sitter angivelig akkurat nå og tygger på det som rapporteres å være to tilbud: Fra Brentford, klubben han tjenestegjorde for foregående sesong, og fra Manchester United.

– Det er vanskelig å si hva han velger … Jeg vet at han har hatt det veldig fint i Brentford. Det er et dansk miljø hvor jeg vet at han har trivdes veldig godt. Og jeg kjenner Thomas Frank, som er en fantastisk person og trener. Men det er klart: Manchester United er en stor klubb, det sier seg selv … Christian er fornuftig og jeg skal ikke velge for ham. Han kommer til å gjøre veldig bra uansett hvor han drar og han kommer til å gjøre det valget som er riktig for ham.

– Men hvis han velger United, får de en kreativ fotballspiller i troppen sin som kan utnytte mange av de dyktige spillerne som er der fra før. Sånn jeg har sett United, er mange av spillerne kanskje litt for like. Men Eriksen er unik og har noen helt spesielle egenskaper, sier 68-åringen.

– Alle liker ham

Hareide understreker at han ikke kjenner til detaljer om de rapporterte problemene i United-garderoben, men lekkasjene har vært mange og problemene veldokumenterte. Hareide er ikke i tvil om at det ville vært utelukkende positivt for United å få inn type som Eriksen inn i gjengen.

– I en fotballgarderobe er det mange sterke mennesker. Mange som vil ha fokus. Men Christian er ikke sånn. Han snakker ikke høyt eller tiltrekker seg oppmerksomhet. Han sitter stille og rolig og gjør jobben sin. Alle liker Christian, og han blir et naturlig midtpunkt fordi han er den han er og fordi han har den kreativiteten han har. Han er genial, og folk legger merke til det. Men folk må også forstå hans rolle. Til og med han trenger noen vannbærere. Men samtidig kan han vinne kamper på egenhand, sier Hareide.

Christian Eriksen debuterte for Ajax i 2010 og spilte der frem til 2013. Han har også spilt for Tottenham, Inter og Brentford.

United.no vet for øvrig at dansken var ønsket på Old Trafford da han i stedet tok turen til Serie A og Milano.

Powered by Labrador CMS