Denmark v Finland - UEFA Euro 2020: Group B

– Jeg måtte se hva som skjedde og kjenne på følelsen

Publisert Sist oppdatert

Christian Eriksen fikk mandag prisen for årets comeback på Laureus World Sports Awards.

Der var han nominert sammen med blant annet Jakob Ingebrigtsen (friidrett) og Tiger Woods (golf).

I den anledning har den danske United-spilleren fortalt om dagene og tiden etter hjertestansen under kampen mot Finland i EM sommeren 2021.

– Faktisk så så jeg det (reprisen av hjertestansen) bare noen dager etterpå. Jeg ville se hva som skjedde og gå gjennom alle følelsene som kroppen ville kjenne på og forberede meg på tiden fremover, fortalte dansken i et intervju med The Telegraph.

– Det jeg har lært av det på et personlig plan er at jeg må nyte ting mens det er der og hva enn som skjer. Jeg vil fortsette å spille fotball så lenge det er gøy, og den dagen det ikke lengre er noe gøy så vil jeg finne på noe annet.

Denmark v Finland - UEFA Euro 2020: Group B
SJOKKERTE DANSKE SUPPORTERE: TV-bildene og fotografene har mangfoldige bilder av danske fans i sjokk over det de fikk se i Parken da Christian Eriksen falt om i EM-kampen mot Finland.

Avtalen med Thomas Frank

Etter at Eriksen hadde vært gjennom alt som trengtes av undersøkelser og medisinske sjekker ønsket han å komme tilbake på fotballbanen. Da ulykken var ute var dansken under kontrakt med italienske Inter Milan, men det italienske forbundet har regler som forbyr spillere med en ICD-enhet på hjertet å spille i den italienske ligaen.

Derfor ble midtbanespillerens kontrakt med Inter terminert og dansken måtte på klubbjakt.

Det endte med en retur til Premier League og en korttidskontrakt med Brentford. Etter å ha blitt enig med klubben forteller Eriksen nå at han var glad for tiden i klubben, men at han hadde en avtale med både klubben og manager Thomas Frank om at han kunne finne seg en ny klubb om det dukket opp noe spennende.

– Jeg hadde det veldig fint der og jeg kommer for alltid til å være takknemlig for at Brentford og Thomas Frank ga meg sjansen til å komme tilbake på toppnivå.

– Men samtidig så var jeg klar med Thomas helt fra jeg signerte at dersom noe mer spennende dukker opp som kan få meg tilbake på det ypperste nivået så kommer jeg til å gå for det, og heldigvis for meg så ønsket United meg og da var valget enkelt.

Brentford v Manchester United - Premier League
EVIG TAKKNEMLIG: Christian Eriksen er veldig glad for at Brentford og manager Thomas Frank ga ham sjansen til å komme tilbake å spille fotball i Premier League, noe som gjorde at United i sommer plukket ham opp etter en imponerende vårsesong.

 

Powered by Labrador CMS