Eriksen

Eriksen om interessen: – Jeg stresser ikke

Publisert Sist oppdatert

Flere medier melder tirsdag at Manchester United har fremlagt et kontraktsforslag for Christian Eriksen. The Athletics David Ornstein var først ute med denne nyheten.

Dansken er uten kontrakt fra 30. juni etter at han signerte en korttidskontrakt med Brentford i januar og kan med det signeres gratis.

United er imidlertid ikke de eneste som ønsker danskens underskrift. Både hans tidligere klubb Tottenham og Newcastle er etter sigende også med i kampen om Eriksens signatur, det melder James Ducker i Telegraph tirsdag kveld.

Det skrives også om at Brentford ikke har gitt opp håpet om at dansken skal signere ny kontrakt og bli på Brentford Community Stadium.

I et intervju med Viaplay Sverige nylig sa Eriksen at han gjerne ser for seg å spille Champions League-fotball igjen, men at dette på ingen måte er et kriteria for hans underskrift. Videre i intervjuet ble det også sagt at han har flere alternativer som vurderes før han tar et valg.

Til bold.dk sier han nå følgende:

– Jeg stresser ikke, og det vet også de aktuelle klubbene.

– Det er mange kriterier og mye som må tas stilling til for en slik avgjørelse. Noen ganger skjer det raskt innenfor fotball, men andre ganger går det litt saktere. Det er ikke alt man har kontroll over selv, heller. Jeg må ta den beste avgjørelsen, og derfor vil jeg ikke ta en haste-avgjørelse.

– Telefonen min er fortsatt på, men jeg kjenner også agenten min godt nok til å vite at han kun ringer hvis det er noe virkelig spennende på gang, sier han.

Dansken skal etter sigende også være mest lysten på å bli værende i nærheten av London hvor familien har slått seg til ro, men at United-interesse kan gjøre at det kan være aktuelt også å flytte på seg.

Eriksen har litt kjennskap til Uniteds nye manager Erik ten Hag fra før. Han fikk nemlig muligheten til å gjennomføre deler av opptreningen etter hjertestansen i EM 2021 hos Ajax i tiden før han signerte for Brentford.

Telegraphs Ducker skriver i sin sak at det er usikkert hvordan en Eriksen-overgang vil påvirke klubbens jakt på Frenkie de Jong og at det ikke vites om det at United nå skal ha lagt frem et kontraktsforslag til dansken betyr at en eventuell de Jong-overgang står i fare.

Andre journalister hevder at dette ikke er tilfelle, at etter en sommer hvor flere midtbanespiller har forlatt United så vil United leve godt med både Eriksen og De Jong.

Powered by Labrador CMS